به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «اسماعیل بقائی» در نشست خبری روز دوشنبه در پاسخ به سوال خبرنگار ایران پرس درخصوص اعلام فهرست گروه های تروریستی توسط آمریکا و اتهام به ایران و کوبا مبنی بر حمایت از تروریسم اظهار داشت: فهرستهایی که آمریکا در مورد موضوعات مختلف درست کرده، یک ابزار از مجموعه جعبه ابزار آمریکا برای پیشبرد روابط خارجی و نوعی کار روابط عمومی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در واکنش به اظهارات یکی از مقامات آمریکایی درباره اینکه "جمهوری اسلامی ایران نباید در آینده سوریه جایی داشته باشد" نیز تاکید کرد: مردم سوریه بالغ و بصیر هستند که درباره آینده کشورشان و روابط با دیگر کشورهای منطقه و جهان اسلام تصمیم گیری کنند. صرف این اظهارنظر نشانه خوی آمریکا برای تعیین تکلیف کردن برای دیگران و سیطره جویی و مداخله در امور داخلی دیگران است که اگر شما نگاهی به نقشه دنیا، غرب آسیا و آفریقا بیندازید این دخالتها جز تکه تکه شدن کشورها و تروریسم چیزی به دنبال نداشته و ظاهرا دولتمردان آمریکا برای تبعات سیاستشان اهمیتی قائل نیستند.
ایران ارتباط مستقیمی با جریان حاکم بر سوریه وجود ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از خیلی قبل با جریانات معارض سوریه در ارتباط بودیم و گفتیم که ورود ما به سوریه برای جلوگیری از پیشروی داعش و سرایت تروریسم به کشورهای منطقه بوده است، اما ارتباط مستقیمی با جریان حاکم بر سوریه وجود ندارد.
بقائی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا گروه حاکم بر سوریه از سوی ترکیه برای ایران پیامی را ارسال کرده است یا خیر؟ گفت: ما از نشست های چندجانبه برای گفتوگو در خصوص نگرانیهای چندجانبه استفاده میکنیم و موضوع سوریه هم یکی از موضوعاتی است که در دستورکار گفتگوهای میان ایران و ترکیه بوده است.
وی ادامه داد: موضع ما در این خصوص حفظ حاکمیت و یکپارچگی سوریه و البته تعیین سرنوشت و تصمیم گیری توسط مردم سوریه بدون دخالت خارجی است و مهم این است که طرفهای ذی مدخل در تحولات سوریه در عمل به این مهم پایبند باشند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه افزود: مهم است که سوریه تبدیل به محلی برای رشد تروریسم نشود و همه کشورها به این جمع بندی برسند که هر نوع ناامنی در کشورهای منطقه دامنهاش به دیگر کشورهای منطقه نیز میرسد.
تاکنون هیچ اقدامی برای تحقق شش دستور موقت دیوان بینالمللی دادگستری در راستای توقف نسل کشی رژیم صهیونیستی صورت نگرفته است
بقائی بیان کرد: از سال ۲۰۰۷ مجمع عمومی سازمان ملل مسئولیت رژیم صهیونیستی را نسبت به رعایت مسایل محیط زیستی یادآوری میکند. موضوع دیگر حق مردم فلسطین بر مالکیت منابع طبیعی سرزمین خودشان است. منابع زیرزمینی فلسطین مورد تعرض قرار گرفته و قطعنامه اخیر نیز در خصوص چارچوب حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین است.
وی تصریح کرد: قطعنامه دیگری که در روزهای اخیر از طرف مجمع عمومی صادر شده از دیوان بینالمللی دادگستری رای مشورتی را برای سیاست رژیم صهیونیستی در توقف فعالیت آنروا درخواست کرده و اینکه از آنها خواسته در این رابطه اعلام نظر کند. تاکنون هیچ اقدامی برای تحقق شش دستور موقت دیوان بینالمللی دادگستری در راستای توقف نسل کشی رژیم صهیونیستی صورت نگرفته است.
هفته آخر دی ماه دور دوم گفت وگوهای ایران و سه کشور اروپایی
بقایی ادامه داد: گفت وگوهای میان ایران و سه کشور اروپایی با توافق طرفین ادامه خواهد داشت و در نشست اول توافق شد با همان محتوا و جنس در قالب گفتگو و نه مذاکره نشست دیگری برگزار شود. هم در خصوص موضوعات دو طرفه، هم در خصوص مسائل منطقهای و همچنین هستهای بحث و تبادل نظر شده و میشود و نشست بعدی نیز در هفته آخر دی ماه احتمالا برگزار میشود.
روابط دوستانه ایران و ترکیه به نفع هر دو ملت است
وی در خصوص اظهارات اخیر مقامات ترکیه درباره ایران بیان کرد: هریک از طرف های دخیل در تحولات سوریه روایت های خود را دارند که ضرورتا با آنها توافق نداریم ولی آنچه مهم است اینکه همه کشورهای منطقه باید مراقبت کنند که جنگ روانی رژیم صهیونیستی برای ایجاد اغتشاش در منطقه را عادی جلوه ندهند و ایران در دفاع از خودش مقتدرانه عمل خواهد کرد و شرارتهای هر طرفی را به خودش باز خواهد گرداند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ترکیه همسایه مهمی است و ما همیشه با آنها بر اساس سیاست حُسن همجواری رفتار کردیم و به این اصل با آنها پایبند بودیم و در آینده نیز اینطور خواهد بود و به نفع دو ملت هم است. در خصوص موضوعاتی هم که احتمالا اختلاف نظر داریم با یکدیگر صحبت میکنیم.
وی در خصوص آمادگی ایران برای مذاکرات هستهای نیز گفت: ایران هیچوقت میز مذاکره را تعطیل نکرده است. در طی دو دهه گذشته همیشه خود را به روندها برای گفتگو جهت رفع نگرانی متعهد دانستیم. وقتی صحبت میشود که ایران آیا آماده تداوم مذاکرات است یا خیر ابتدا باید به سابقه این مسأله نگاه کنیم که طرف مقصر که بود. در ادامه هم با توجه به رفتارها و عملکردهای طرفها تصمیمگیری خواهیم کرد. ایران هیچوقت طرف متوقف کننده مذاکرات نبوده است.
117