شاید بتوان گفت نخستین پایه گذار و معمار دستگاه قضایی انقلاب، شهید مظلوم آیت اللّه دکتر «بهشتی» است. شهیدی که با وجود مدت زمان محدودی که عهده دار سامان بخشی و ایجاد تشکیلات نوین قضایی بود، تأثیر مهمی بر سمت و سو و جهت گیری آن داشت و می توان گفت پایه های آغازین قوه قضاییه با اندیشه های او بنیان نهاده شد. تلاش بی وقفه او در این قوه فراموش نشدنی است و از اینروست که روز شهادتش روز قوه قضاییه نیز نامگذاری شده است.
حادثه هفتم تیر 1360 از بزرگترین اقدامات تروریستی منافقین پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود. نشریه رسمی گروهک منافقین در سرمقاله خود درباره استراتژى جنگ مسلحانه و ترور سران کشور نوشت: «دستاورد سال اول مبارزه مسلحانه ما بسیار بود تا حدى که رژیم امروز بى آینده شده است».
واکنش برخی رسانه هاى آمریکایى به این انفجار تروریستی، آشکارا استقبال و خشنودى آمریکایى ها را از این موضوع نشان مى داد.
نشریه تایم چاپ آمریکا نوشت: "... آیت اللّه بهشتى «امید اصلى براى تداوم انقلاب اسلامى بود»"
واشنگتن استار نیز فقدان وى را به منزله از دست رفتن «تواناترین استراتژیست و سازمانده» روحانیت ایران توصیف کرد.
بعد از سقوط رژیم بعثی صدام در عراق، نوارهای فیلمبرداری شده از ملاقات ها و مذاکرات فوق سری رجوی با مقامات اطلاعاتی و امنیتی این رژیم کشف شد و تعدادی از آنها در اروپا منتشر گردید. از جمله متن مکتوب پنج ملاقات رجوی طی سال های 1991 تا 2001 میلادی به همراه سی دی تصویری و صوتی آن در سال 1383 در قالب یک کتاب به ضمیمه سی دی، در لندن انتشار یافت.
«مسعود رجوی» در یکی از این ملاقات ها صریحاً در مورد مسئولیت سازمان در انفجار هفتم تیر سخن می گوید. وی در دیداری با «سپهبد طاهر جلیل حبوش» رئیس سازمان کل اطلاعات عراق در سال 1999 میلادی هنگام اشاره به سوابق روابط قبلی با آمریکا و فرانسه چنین می گوید: «همانگونه که اطلاع دارید من در سال های 1981 تا 1986 در پاریس بودم ، در آن سال ها ... به ما تروریست نمی گفتند، هر چند که کاخ سفید و کاخ الیزه می دانستند، با کاخ الیزه هم ارتباط داشتیم، می دانستند که چه کسی حزب جمهوری را در ایران منفجر کرد... آنها می دانستند و خوب هم می دانستند، ولی صفت تروریست هم به ما نزدند».
بخشی از نوارهای منتشره در لندن بنابر آنچه که در مقدمه کتاب حاوی متن آنها آمده است، توسط یک نماینده برجسته پارلمان اروپا به نام بارونس «اِما نیکلسون» Emma Nicholson از عراق خارج شده و در اختیار ناشران آن قرار گرفت. «سیمور هرش» خبرنگار سرشناس آمریکایی چندی پیش فاش کرد که گروهی از اعضای منافقین در زمان ریاست جمهوری بوش در خاک آمریکا آموزش نظامی دیده اند.
در آوریل 2007 شبکه ای بی سی در این زمینه ضمن گزارشی گفت: دولت آمریکا در منطقه سیستان و بلوچستان، به طور محرمانه از گروه های تروریستی حمایت میکند. البته این حمایت قدمتی به درازای عمر این گروهک تروریستی دارد. تروریسمی که امروز درمنطقه سر بیرون آورده است در واقع سال ها پیش ایران را هدف قرار داده بود در واقع امریکا با عوامفریبی به جای مبارزه با تروریسم برحمایت خود از تروریسم سر پوش می گذارد.
«مائورو ایندلیکاتو» (Mauro Indelicato) روزنامه نگار و سردبیر سایتIntellettuale Dissidente در ایتالیا در این باره می گوید ائتلاف مبارزه علیه تروریسم به رهبری آمریکا تاکنون هیچ کمک و حمایتی در مبارزه با تروریسم نکرده است.
امروز این حوادث در حال تکرار شدن است و حامیان تروریست ها از تروریسم و افراط گرایی بعنوان وسیله ایبرای اختلاف بین اسلام و غرب استفاده می کند. پایگاه تحقیقاتی گلوبال ریسرچ چندی قبل با بررسی این موضوع نوشت عربستان و اسراییل با گروههای تروریستی نظیر القاعده وداعش هم پیمان شده اند.
«ترکی الفیصل»، شاهزاده سعودی دو سال پیش در کنفرانس سالانه گروهک تروریستی منافقین در پاریس، به این گروهک تروریستی که سالها است تحت حمایت کشورهای غربی فعالیت میکند وعده پیروزی ضد جمهوری اسلامی ایران را داد.
این پیوندها و همسویی ها چند دهه پیش از این، در سلسله اقدامات تروریستی گروهک منافقین در ایران و سپس در عراق؛ آثار خود را آشکار کرد و امروز هم درقالب حمایت های عربستان از گروه های تروریستی تکفیری - صهیونیستی داعش در عراق و سوریه، لبنان و ایران ظاهر شده است.
«ریموند تانتر» یکی از حامیان گروهک تروریستی منافقین که کتابی از تحرکات این گروه برای خروج نام خود از لیست حامیان ترور تهیه کرده می گوید: ".. آنها (منافقین) بهترین امید برای آنچه که وی «گزینه سوم» ایالات متحده در مورد ایران می خواند؛ هستند. گزینه ای که بهتر از راه حل هایی چون تحریم و جنگ قادر به پیشبرد برنامه ایالات متحده برای تغییر رژیم در ایران است.
«بن رینولدز» نویسنده و تحلیگر امریکایی درباره نحوه ظهور داعش معتقد است که گروههای تروریست مانند داعش به طور مداوم با مداخلات غرب در منطقه غرب آسیا و نفوذ بازیگران منطقه ای مانند عربستان سعودی مورد حمایت قرار گرفتند.
او می گوید: «دلایل ظهور داعش رمز و راز نیست؛ غرب و متحدان آن فقط باید در آینه نگاه کنند.»
بی تردید تاکنون بسیاری از مردم بیگناه قربانی تروریسم. جمهوری اسلامی ایران نیز یکی از این قربانیاناست. نگاهی به گذشته نشان می دهد که پس از حمله آمریکا به عراق، در سال 2003 فعالیت های تروریستی در منطقه افزایش یافت در حالیکه ماهیت وابسته بودن این گروه ها به امریکا و انگلیس ؛ رژیم اسراییل و برخی کشورهای منطقه در این سال ها هر روز آشکارتر شده است. هدف بخشی از این همسویی ضربه زدن به نظان جمهوری اسلامی بوده است، هدفی که هیچگاه بدان دست نیافتند و پس ازاین نیز اینگونه خواهد بود .
«مقام معظم رهبری» در مورد حادثه هفتم تیر سال 1360 فرمودند: «یک جمله درباره حادثه هفتم تیر عرض کنیم و آن این است که شاید از همه ابعاد متعددی که این حادثه داشت، این بُعد جالبتر باشد که این حادثه، نشان داد که ضربههای سهمگینی از این قبیل هم حتّی نمیتواند به استحکام بنای جمهوری اسلامی که به ایمان و حضور مردم تکیه کرده است، خللی وارد کند. این حادثه، حادثه کوچکی نبود. چنین حادثهای در هر نقطه دنیا کافی است برای فرو ریختن یک نظام. این همه اشخاص مؤثر، مهم، خوش فکرو مبارز به دست جنایتکار تروریستها در یک لحظه از بین بروند و نظام آن را تحمل کند و از آن، وسیلهای برای استحکام هر چه بیش تر خود به وجود بیاورد. این چیز شگفت آوری بود. این برکت حضور و ایمان مردم، به برکت استحکام ساخت درونی نظام اسلامی بود و به فضل پروردگار، همیشه همین طور خواهد بود.»
بیشتر بخوانید:
سالگرد انفجار تروریستی هفتم تیر در تهران
پرواز سرخ سید شهیدان انقلاب و 72 تن از یارانش+ ویدئو