ایران پرس– ولیعهد سعودی در سفر هفته گذشته خود به آمریکا تلاش کرد با استفاده از فرصت ایجاد شده، با اظهارات کذب و توهم گونه؛ ایران را مسوول بی ثباتی و تهدید ها در منطقه نشان دهد. 

محمد بن سلمان، در تازه ترین مصاحبه‌اش در گفت و گو با نشریه «وال استریت ژورنال»، چاپ آمریکا از کشورهای غرب خواسته است با تشدید تحریم، فشارها بر ایران را افزایش دهند.

بن سلمان گفت: «ما باید [در فشار بر ایران با اعمال با تحریم] موفق شویم تا از درگیری نظامی جلوگیری کنیم. اگر در آنچه در تلاش برای انجامش هستیم موفق نشویم، احتمالا ۱۰ تا ۱۵ سال دیگر شاهد جنگ با ایران خواهیم بود.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به این رجز خوانی  ولیعهد سعودی گفت: 

"این نو رسیده خام اندیش که هنوز باد به دِماغ دارد، یا نمیداند جنگ چیست یا تاریخ نخوانده است و یا شوربختانه با بزرگی به صحبت ننشسته است. خردمندانهتر آن است عقلای قوم و تجربه آموختگان سعودی به وی بیاموزند چگونه بزرگتر از او که ادعای سروری جهان عرب داشت و خود را سردار قادسیه می خواند و شرق و غرب و عرب پشتیبانش بودند در مقابل اراده مردم دلیر و بزرگ این مرز و بوم به خاک مذلت نشست."

" دام، الگوی بن سلمان"
ولیعهد خام عربستان مست از حمایت های آمریکایی ها به روزی فکر
کند که تاریخ مصرفش تمام شده و بدست همان آمریکایی ها بی آبرو خواهد شد

 

عربستان این روزها برای سرپوش گذاشتن بر شکست خود در یمن مرتب درحال بلوف زدن و ماجرا جوییهای تازه در منطقه برای پنهان کردن شکستهایش است. اما ضربه های موشکی موفقیت آمیز و پیشروی قابل توجه نیروهای یمن در درون و کنترل همه مرزها ازدید هیچ ناظر و پژوهشگر نظامی و راهبردی پنهان نیست.

این پیروزی ها اکنون برای مقامهای ریاض کافی است که به شکست خود را در برابر یمن اعتراف کنند. این شکستها همچنین برای اعضای ائتلاف، هشداری است تا از ادامه جنگ علیه یمن برای همیشه چشم پوشی کنند.

عبدالباری عطوان نویسنده سرشناس و تحلیلگر مشهور عرب می گوید:

"...منطقه در برابر ماجراجویی نظامی یا به عبارتی دیگر بازی خطرناک جدید عربستان است که منشأ آن یأس و سرخوردگی از ناتوانی در به پایان رساندن جنگ علیه یمن به سودش است جنگی که تبدیل به جنگ فرسایشی مالی و انسانی و استراتژیک شده است. در عین حال منشأ آن ناتوانی از تشکیل ائتلاف برای رویارویی با قدرت روزافزون ایران و شکست این کشور است. آیا ما در برابر یک ببر زخمی هستیم که به کورکورانه اینجا و آن جا دست به کارهایی می زند؟"

واقعیت این است که عربستان با رویای توسعه طلبی نظامی وارد بازی  دخالت نظامی در خارج از مرزها و آغاز گر جنگهای نیابتی و مستقیم شد، اما پیروزیاش در این جنگها رویایی بیش نیست.

"محمد فارس جرادات" نویسنده و پژوهشگر فلسطینی معتقد است:

"خطرهایی که نظام عربستان با هدف پیاده کردن سیاست هرج و مرج خلاق آمریکا در خاورمیانه جدید خود را با آن روبرو کرده دیر یا زود این نظام را خفه خواهد کرد."

بن سلمان جوان معلق بین اندیشه و عمل آمریکایی ها، او به سخنان فریبنده و چهره گشاده آمریکایی ها نگاه می کند و از دستان آهنین در پوستین مخمل غافل مانده است

 

اکنون ماهیت طرح آمریکا برای ملت های منطقه  آشکار شده و مشخص است که  نظام حاکم بر عربستان به اجرای طرح های آمریکا به ویژه آنچه مربوط به تضعیف گروه های مقاومت فلسطین و لبنان می شود؛ متعهد است.

اکنون اما اوضاع تغییر کرده و عربستان نمی تواند با تهدید و فضاسازی اوضاع را  به نفع خود تغییر دهد.

عربستان کوچکتر از آنست که بخواهد با چند خرید تسلیحاتی خود را قدرت منطقه بداند.

نویسنده: جمشید امین زاده

137/110

بیشتر بخوانید:

ادامه یاوه گویی های محمد بن سلمان؛ برجام دستیابی ایران به سلاح هسته ای را متوقف نمی کند

اهداف چندگانه سفر محمد بن سلمان به آمریکا/ تحلیل

" دام، الگوی بن سلمان"<br>
ولیعهد خام عربستان مست از حمایت های آمریکایی ها به روزی فکر<br>
کند که تاریخ مصرفش تمام شده و بدست همان آمریکایی ها بی آبرو خواهد شد
بن سلمان جوان معلق بین اندیشه و عمل آمریکایی ها، او به سخنان فریبنده و چهره گشاده آمریکایی ها نگاه می کند و از دستان آهنین در پوستین مخمل غافل مانده است