مدرسه‌‌ای که دوران تحصیل خود را در آن سپری می‌کنیم، نقش انکار ناپذیری در آینده ما ایفا می‌کند. احتمالا اگر نگاهی به دایره دوستان خود بندازید، دوستی شما با تعدادی از آن‌ها به زمان مدرسه بر می‌گردد؛ این یعنی مدارس علاوه بر تاثیر در تحصیل ما، افراد دور و بر ما را نیز شکل می‌دهند؛ پس در چنین حالتی لزوم درس‌خواندن در یکی از مدارس برتر مانند تیزهوشان بیش از پیش خودنمایی می‌کند.

دانش آموزان از پایه ششم و نهم به ترتیب می‌توانند وارد مدارس تیزهوشان ششم و تیزهوشان نهم شوند. در این مطلب به بررسی ضرورت تحصیل در مدارس برتر و مقایسه آن‌ها، راهکارهای قبولی و موارد پیرامون آن پرداخته شده است.

 

فرق مدارس تیزهوشان با مدارس عادی چیست؟

اختلاف بسیار زیادی بین مدارس برتر با مدارس دولتی و عادی وجود دارد. به طور کلی، مدارس تیزهوشان برای دانش‌آموزانی که توانایی‌های علمی برتری دارند و علاقه‌مند به یادگیری عمیق در علوم مختلف هستند، یک محیط آموزشی ویژه فراهم می‌کند؛ در حالی که مدارس عادی به تنوع توانایی‌ها و نیازهای مختلف دانش‌آموزان توجهی ندارند. تفاوت مدارس عادی و تیزهوشان از چند جنبه قابل بررسی است:

1) گزینش دانش آموزان

در مدارس تیزهوشان، دانش‌آموزان بر اساس استعدادهای علمی و توانایی‌های ذهنی خود انتخاب می‌شوند. این مدارس معمولاً با استفاده از آزمون‌های ورودی دقیق و سیاست‌های سختگیرانه انتخاب دانش‌آموزان، افرادی را انتخاب می‌کنند که پتانسیل برتری در علوم و ریاضی و دیگر حوزه‌های هوشی دارند. در مدارس عادی، عموماً همه انواع توانایی‌ها و استعدادها به صورت یکنواخت پذیرفته می‌شود.

2) برنامه درسی

مدارس تیزهوشان، برنامه تحصیلی پیشرفته‌تری دارند و تمرکز بیشتری بر روی درس‌هایی از قبیل ریاضی، زیست، شیمی و دیگر دروس می‌گذارند و ساعت‌های بیشتری را در برنامه تحصیلی برای این دروس کنار می‌گذارند. این مدارس عمدتاً به دانش‌آموزان فرصت‌های بیشتری برای توسعه استعدادهایشان می‌دهند. در مقابل، مدارس عادی برنامه تحصیلی متعارف‌تری دارند که مناسب سطح همه دانش آموزان طراحی شده است.

3) انجام پروژه‌ها و مسابقات

مدارس تیزهوشان به دانش‌آموزان فرصت‌های بیشتری برای شرکت در مسابقات علمی و پروژه‌های پژوهشی می‌دهند و اغلب از آنها انتظار می‌رود که به سطوح بالاتری در این زمینه‌ها دست یابند. در مقابل، مدارس عادی عموما چنین مواردی را در برنامه درسی خود ندارند.

4) انتظار از دانش آموزان

در مدارس سمپاد، به دلیل آموزش و تدریس‌های حرفه‌ای‌تر، انتظارات از دانش آموزان نسبتا بالاست و فشار بیشتری بر دانش آموزان وارد می‌شود. محصلان این مدارس نیاز به مطالعه پیوسته و مداوم دارند تا انتظارات مسئولان مدرسه را برآورده کنند.

5) نتیجه و خروجی مدارس

مدارس تیزهوشان هر ساله بیشترین تعداد رتبه برتر در کنکور سراسری را دارند. اگر نگاهی به خروجی این مدارس در سال‌های اخیر بیاندازید، اکثر دانش آموزان موفق به پذیرش در رشته‌ها و دانشگاه‌های برتر شده اند و عده هم مهاجرت کرده اند.

از بین مدارس تیزهوشان و غیر انتفاعی، کدام یک بهتر است؟

برای انتخاب بین مدارس تیزهوشان و مدارس غیر انتفاعی، باید به نیازها، توقعات، و توانایی‌های دانش‌آموزان و خانواده‌ها توجه کرد. هر یک از این دو نوع مدرسه دارای مزایا و معایب خود هستند و انتخاب بستگی به شرایط و سلیقه شخصی دارد. اما به طور کلی، انتخاب مدارس تیزهوشان به دلیل شهریه به مراتب کمتر نسبت به مدارس غیر انتفاعی، منطقی‌تر به نظر می‌رسد. در صورت عدم پذیرش در مدارس یزهوشان می‌توانید اولویت بعدی خود را قبولی در مدارس غیرانتفاعی برتر بگذارید.

چگونه در امتحان ورودی مدارس استعداد‌های درخشان قبول شویم؟

 

برای قبول شدن در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان ششم و نهم، شما باید مراحل مختلفی را طی کنید و آمادگی خود را به حداکثر برسانید. در ادامه چند نکته برای موفقیت در آزمون ورودی تیزهوشان ارائه می‌شود:

1: مطالعه منظم

برنامه‌ریزی و مطالعه منظم برای آمادگی آزمون اهمیت دارد. از منابع مناسبی برای مرور مفاهیم موردنیاز استفاده کنید و سعی کنید بر تمام مواد درسی خود مسلط شوید.

2: آمادگی ذهنی و روانی برای آزمون

علاوه بر موارد درسی، آمادگی ذهنی نیز اهمیت زیادی در قبولی آزمون دارد. تمرین‌های مرتب برای بهبود حافظه و تمرکز، می‌تواند به شما در این مورد کمک کند. از دیگر مواردی که باید تمرین کنید، مدیریت زمان در جلسه آزمون و همچنین کنترل و به حداقل رساندن استرس و اضطراب شما حین برگزاری آزمون است.

3: تجربه آزمون‌های شبیه سازی

 

شرکت در آزمون‌های آزمایشی شبیه سازی شده، به شما اعتماد به نفس بیشتری در روز آزمون می‌دهد و به شما کمک می‌کند با شرایط و فشار آزمون اصلی آشنا شوید.

4: حل نمونه سوالات سال قبل

حل نمونه سوالات سال‌های قبل، به شما کمک می‌کند تا با تیپ بندی‌ها و نوع سوالاتی که قرار است سر جلسه آزمون تیزهوشان ببینید، آشنایی نسبی پیدا کنید. پیشنهاد می‌شود از یک یا دو ماه مانده به آزمون استعداد‌های درخشان، شروع به بررسی و تحلیل سوالات 5 یا 6 سال گذشته کنید.

5: شرکت در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی هوش و استعداد تحلیلی

هوش و استعداد تحلیلی با اختلاف مهم ترین درس آزمون تیزهوشان است. در آزمون ششم به هفتم، تمامی سوالات و در آزمون نهم به دهم، نیمی از سوالات مربوط به استعداد تحلیلی هستند. با تسلط بر مباحث و تیپ بندی‌های متنوع این درس، می‌توانید گام بلندی در جهت موفقیت خود در این آزمون بردارید. شرکت در دوره آموزش استعداد تحلیلی ششم و نهم می‌تواند شما را در این بخش تقویت کند.

معرفی بهترین دوره هوش جامع آزمون تیزهوشان!

دوره جامع استعداد تحلیلی و هوش موسسه موفقیت، یکی از کامل‌ترین پکیج‌های آموزشی در کل کشور است. با تهیه این دوره، شما بیش از 330 فیلم کوتاه 5 الی 25 دقیقه‌ای دریافت می‌کنید. زمان کل این پکیج حدود 3600 دقیقه است. در هر قسمت استاد ربیعی درباره مبحث به طور کامل توضیح می‌دهد و سپس به حل چند تمرین می‌پردازد. یک کتاب تست هم به شما معرفی می‌شود و در آخر هر پارت آموزشی، تست‌هایی که باید تا جلسه بعدی حل کنید مشخص می‌شود تا به تسلط کامل در هر بخش رسیده باشید.

این دوره در حال حاضر کامل‌ترین دوره هوش تیزهوشان در ایران است و بررسی‌ها نشان داده است که از 120 سوال آزمون تیزهوشان ششم به هفتم سال 1401، 116 سوال در دوره آموزشی موفقیت به طور کامل بررسی شده است که این موضوع نشانگر تطابق نزدیک به 97 درصدی است! برای خرید می‌توانید روی لینک آموزش استعداد تحلیلی ششم کلیک نمایید و به وبسایت موسسه موفقیت به نشانی www.amoozeshcenter.com مراجعه کنید و یا از طریق شماره 22891840-021 سفارش خود را ثبت کنید.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی و مقایسه مدارس تیزهوشان و مدارس عادی پرداختیم و نحوه قبولی در آزمون ورودی این مدارس را به شما آموزش دادیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد و از نکات گفته شده در آن بهره مند شده باشید. اگر شما هم تجربه‌ای در زمینه آزمون ورودی مدارس برتر دارید، لطفا نظرات و خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برچسب ها : تیزهوشان ششم,تیزهوشان نهم,تیزهوشان,آزمون تیزهوشان,دوره هوش,هوش تیزهوشان,استعداد تحلیلی,هوش و استعداد تحلیلی