به گزارش ایران پرس، "سید عباس موسوی" سخنگوی وزارت خارجه کشورمان دیروز (دوشنبه) اعلام کرده بود، نشست فوق العاده کمیسیون مشترک برجام یکشنبه ششم مرداد ماه در سطح معاونان و مدیران کل در وین برگزار میشود.
موسوی گفت: «پس از نشست قبلی کمیسیون مشترک برجام که در روز هفتم تیرماه برگزار شد، سیاست جدید جمهوری اسلامی ایران در زمینه توقف اجرای برخی از تعهدات خویش منجر به آثار عینی و عملی شد و طرفهای اروپایی خواستار آن شدند که این وضعیت جدید پیش از برگزاری نشست وزرای خارجه، در یک جلسه کمیسیون مشترک در سطح معاونان به بحث گذاشته شود.
وی افزود، در همین فاصله جمهوری اسلامی ایران نیز برخی موارد جدید از عدم ایفای تعهدات برجامی طرفهای مقابل در زمینه اثربخشی رفع تحریمها را طی نامهای با امضای "محمدجواد ظریف" به "فدریکا موگرینی" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سایر اعضای برجام اعلام کرده است. در نتیجه، طرفهای برجام بر این نظر هستند که مناسب است پیش از نشست وزرای خارجه، این موارد نیز از سوی معاونان و مدیران سیاسی مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد و بر همین اساس، توافق شد یک نشست فوقالعاده کمیسیون مشترک برجام در تاریخ ششم مردادماه در وین برگزار شود. (جزئیات بیشتر)
حالا امروز سه شنبه دفتر سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه خود اعلام کرد "هلگا اشمید" معاون "فدریکا موگرینی" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ریاست نشست فوقالعاده ششم مرداد کمیسیون مشترک برجام را برعهده خواهد داشت.
در این نشست «مسائل مرتبط با اجرای برجام و همه ابعاد آن» بررسی خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران 8 می 2019، یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای و پس از اثبات ناکارآمدی راهکارهای پیشنهادی اروپا برای جبران تبعات اقتصادی خروج آمریکا از برجام، اعلام کرد، بخشی از تعهدات برجامی خود را بر اساس بندهای 26 و 36 این توافق معلق میکند. عبور از سطح غنی سازی 3.67 درصد و میزان اورانیوم غنی شده تعیین شده در برجام از جمله این موارد بودند.
جمهوری اسلامی ایران یکشنبه 7 ژوئیه پس از پایان مهلت 60 روزه خود به اروپایی ها برای اجرای تعهدات برجامیشان، فرایند عبور از سطح غنی سازی 3.67 درصد را آغاز کرد.
ایران با تاکید بر ادامه کاهش تعهدات برجامی خود تصریح کرده است این اقدامات در صورتی که شرکای برجام، گامهای لازم را برای ایفای تعهدات خود بردارند به سرعت قابل بازگشت هستند.
بر اساس بندهای 26 و 36 برجام، در صورت پایبند نبودن طرف مقابل به تعهداتش، ایران حق دارد اجرای تعهدات خود را به شکل کلی یا جزئی متوقف کند.
آلمان، بریتانیا و فرانسه بعد از خروج غیرقانونی آمریکا ( 8 می 2018) از برجام وعده دادند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند. این کشورها، علیرغم ایستادگیهای لفظی و سیاسی در برابر اقدام آمریکا تاکنون موفقیتی در اقدامات عملی وعدهداده شده برای حفظ این توافق کسب نکردهاند.
117
بیشتر بخوانید:
برگزاری نشست فوقالعاده کمیسیون مشترک برجام؛ ششم مرداد
روسیه: نشست کمیسیون برجام هفته آینده برگزار میشود
غنی سازی اورانیوم، حق خدشه ناپذیر ایران در چارچوب برجام/تحلیل
تاکید لاوروف بر لزوم شفافیت طرفهای اروپایی در برجام