تهران-ایران پرس: بیست و سومین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی چهارم دی ماه ۱۴۰۱ در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال برگزاری است.

در این مراسم علیرضا زالی، رئیس دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی، افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشکده پزشکی شهید بهشتی و یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و رییس موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی حضور داشتند.

در این جشنواره قرار است پژوهشگران، مقاله، دانشکده، مراکز تحقیقاتی، دانشجوی، فناور، کتاب و مجله منتخب معرفی شوند.

جشنواره پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همه ساله با هدف معرفی برگزیدگان عرصه علم، پژوهش، فناوری و نوآوری و نیز فراهم سازی بستر لازم و گسترش فعالیت های علمی و پژوهشی برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، افشین زرقی، معاون تحقیقات و فناوری دانشکده شهید بهشتی در  مراسم به مهمترین اهداف این دانشکده پرداخت و گفت: اهدافی را  که ما دنبال می‌کنیم شناسایی برقراری ارتباط و حمایت از فناوران، تجاری سازی محصولات حاصل از تحقیقات دانشگاهی، حمایت از مالکیت فکری و تسهیل روند ثبت اختراعات است.

او افزود:  قرار است در دانشگاه‌ها ایده های دانش محور به ثروت و اشتغالزایی منجر شود.

 زرقی گفت: ما به دنبال ایجاد نمایشگاه مجازی فناوری در عصر تکنولوژی و  ترویج و آموزش فناوری هستیم و بسیار به آن تاکید داریم.

رزقی بیان کرد: تلاش داریم تا کیفیت  تحقیقات و پژوهش ها را ارتقاء دهیم تا در سطح بین الملل حرف برای گفتن داشته باشیم و  دنیا بتواند به این پژوهش‌ها استناد کند.

او اظهار داشت: در سند ۱۰ ساله دانشگاه جهت گیری پژوهش به سمت پژوهش‌های کاربردی محصول محور و اثرگذار است باید پژوهشهای دانشگاه به گونه‌ای باشد که اثرگذار باشند.

 افشین رزقی گفت: برای محصولات   فناورانه به دنبال بازار، ثروت و اشتغال آفرینی هستیم بایستی تعادل بین محور علم و فناوری صورت بگیرد.

زرقی تاکید کرد: در سامانه های علم سنجی تمام رتبه بندی ها قابل دیدن است. میانگین معدل ها در ۲۰ سال گذشته نشان می دهد که دانشگاه های تهران، شهیدبهشتی و سپس مشهد به ترتیب رتبه اول تا سوم را کسب کرده اند و در دو دهه اخیر ۴۰ هزار مقاله چاپ کرده ایم که ۳۰ هزار آن مربوط به ۸ سال گذشته است. 

او گفت: Q1 های دانشگاه شتابان به سمت جلو حرکت می کند و مشارکت های بین المللی ما به اینصورت بوده که ۱۵۰۰ مقاله به ازای ۵ هزار مقاله را چاپ کرده ایم و امسال برای اولین بار از ۵ هزار مقاله گذر کرده ایم و سال گذشته از ۴ هزار مقاله گذشته بودیم. 

معاون تحقیقات و فناوری دانشکده پزشکی دانشگاه علوم شهیدبهشتی ادامه داد: از آنجایی که معتقدیم دانشکده پزشکی شهید بهشتی دانشگاه نسل سوم است؛ بنابراین نیازی به پژوهشکده شدن نمی بینیم اما در سایر دانشکده ها لازم می بینیم. 

زرقی افزود: نظام پایگاهی زمانی که مرغوب تر می شود رشد می کنیم و در ISI هم نسبت به سنوات گذشته رشد یافته ایم. به دنبال پژوهشکده سیستم های پیشرفته هستیم تا بتوانیم مراکز متوسط خودمان را به واسطه حلقه هم افزایی بسط دهیم و در مقوله دانشجویی رتبه اول کشوری را کسب کرده ایم. 

معاون تحقیقات و فناوری دانشکده پزشکی دانشگاه علوم شهیدبهشتی اضافه کرد: بازنگری برنامه ها لازمه اصلی رشد تولید علم است و امروزه بیش از ۷۰ برنامه ثبت بیناری در این زمینه ثبت شده و بیش از ۳ میلیارد تومان اینوست یا سرمایه گذاری کرده ایم و دو برابر دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهش های اثربخش داشته ایم و در بحث کتاب رتبه اول را کسب کرده ایم و امروزه از آنجایی که به دنبال کیفیت هستیم بیشتر مجلات ما نمایه سازی شده اند.

زرقی اضافه کرد: اساسا دو نوع رتبه بندی داریم که اولین آن بر اساس تحقیقات هستند و مورد دیگر آموزش، پژوهش های بین الملل و دانشجویی است. گفتنی است که وارد کنندگان داده خوبی نیستیم و یکی از رتبه بندی های خوب لایدن است که امسال در این زمینه جایگاه ۴۴۰ را کسب کرده ایم و در ۳ سال گذشته ۱۰۰ پله رشد داشته ایم و تنها دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهیدبهشتی در این زمینه رتبه زیر ۵۰۰ را کسب کرده ایم.

116