ایران پرس: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و میهمانان شرکت‌کننده در هفتمین کنگره این مجمع گفتند: جمهوری اسلامی با الهام از اهل‌بیت اژدهای هفت‌سر استکبار را عقب راند و پیشرفت کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تشویق ملت‌های دیگر به ایستادگی در مقابل زورگویی‌ها را از علل عصبانیت نظام سلطه و دشمنی آنها دانستند و گفتند: خنثی کردن نقشه‌های جنایتکارانه آمریکا در کشورهای مختلف که یک نمونه آن داعش بود، باعث تبلیغات متراکم ایران‌هراسی و شیعه‌هراسی، و متهم کردن ایران به دخالت در کشورهای دیگر شده است.

رهبر انقلاب: پرچم جمهوری اسلامی پرچم «عدالت و معنویت» است

یکی دیگر از جنبه های مهم انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران تاکید بر استکبار ستیزی است که ضمن تصریح بر آن در قانون اساسی طی چهار دهه اخیر سرلوحه سیاست خارجی ایران بوده است. با توجه به اهمیت مقوله استکبارستیزی و نفی سلطه بیگانگان این مساله در اصل 152 قانون اساسی نیز مورد تاکید قرار گرفت.

در واقع انقلاب اسلامی گفتمانی را به عرصه ادبیات سیاسی جهان وارد کرد که روحیه استقلال طلبی و استکبار ستیزی از ویژگی های بارز آن بوده است. واژه استکبار که در ادبیات سیاسی انقلاب اسلامی به طور مکرر از آن استفاده شده است از تعالیم قرآن کریم مایه می گیرد. این واژه به معنای اظهار علو و برتری در زمین و بر دیگران بزرگی فروختن و خود را قاهر و مسلط دانستن است.

حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تاکید زیادی بر استکبار ستیزی داشتند که نماد آن مقابله با سیاست ها و اقدامات آمریکا به عنوان شیطان بزرگ و مظهر استکبار در عصر کنونی است.

در طول چهار دهه اخیر همواره شاهد اقدامات خصمانه و شرارت های آمریکا علیه نظام اسلامی بوده ایم به طوری که واشنگتن در راس بلوک غرب از همه ظرفیت ها و توان خود علیه این نظام استفاده کرده است.

حضرت امام خمینی (ره) با آگاهی کامل از ماهیت استکباری ایالات متحده درباره آن بارها هشدار داده و بر مقابله موثر با آمریکا تاکید کرده بودند. در عین حال امام خمینی ره نسخه استکبارستیزی اسلام را که موجب پیروزی انقلاب اسلامی گردید، منحصر به قلمرو جغرافیایی ایران نمی دانست بلکه آن را به عنوان نسخه ای شفابخش برای همه مستضعفان و قابل تحقق در تمامی نقاط جهان تلقی می کرد.

در واقع در میان آرمان ها و اهداف بلند انقلاب اسلامی، استکبارستیزی از جایگاهی محوری برخوردار بوده است.

رویکرد استکبارستیزی ایران در دوره رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز با جدیت تمام دنبال شده است. نماد این امر مقابله با طرح های سلطه گرانه آمریکا مانند طرح خاورمیانه بزرگ در دوره ریاست «جورج دبلیو بوش»، حمایت آمریکا از گروه‌های تروریستی تکفیری مانند داعش برای فتنه انگیزی در منطقه در دوره زمامداری «باراک اوباما» و نیز طرح آبراهام در راستای عادی سازی روابط کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» است که آمریکا در چهل و چند سال اخیر به انحای مختلف تلاش بر اجرای آنها داشته است.

مساله دیگر تلاش واشنگتن برای ائتلاف سازی منطقه ای علیه ایران با دامن زدن به پدیده ایران هراسی است که البته اسرائیل به عنوان متحد منطقه ای استراتژیک آمریکا شریک اصلی این توطئه ها و طرح های استکباری است.

در مقابل این طرح های استکباری، جمهوری اسلامی با درایت و تدبیر کامل و با حمایت از متحدان منطقه ای خود طرح های استکباری واشنگتن را به شکست کشانده است. دراین زمینه رهبرمعظم انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی دخالتی در کشورهای دیگر ندارد، اتهام‌زنی‌های سلطه گران را ناشی ازعجز وناتوانی آنها در جلوگیری از پیشرفت‌های چشمگیر نظام اسلامی خواندند و افزودند: البته همه باید در مقابل سیاستهای استکباری هوشیار باشند و با آنها همراهی نکنند.

مساله دیگری که حضرت آیت الله خامنه ای برآن تاکید کردند لزوم هوشیاری ملت های مسلمان در برابر طرح های تفرقه افکنانه دشمنان اسلام و مسلمانان است که به ویژه از سوی آمریکا دنبال می شود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی، سیاست کنونی استکبار را پر رنگ کردن تفاوتها و خطوط فاصل غیرواقعی در دنیای اسلام برشمردند و تصریح کردند، تحریک و نقشه‌کشی برای جنگ شیعه و سنّی، عرب و عجم، شیعه با شیعه، و سنّی با سنّی که اکنون در برخی از کشورها مشاهده می‌شود، سیاست شیطان بزرگ یعنی آمریکا است که باید در مقابل آن هوشیار بود.

117