رییس جمهوری روز یکشنبه و هنگام دریافت استوارنامه "آیان دیوید گرنج بیگز" سفیر جدید استرالیا در تهران، دوره پسابرجام و لغو تحریمهای ظالمانه علیه ایران اسلامی را فرصتی جدید برای توسعه و تعمیق همکاریهای تهران – کانبرا برشمرد و اظهارداشت که دو کشور باید هر چه بیشتر از این فرصت در راستای منافع دو ملت و اهداف مشترک بهره گیرند.
حسن روحانی گفت: دو کشور باوجود داشتن روابط سیاسی دوستانه، تاکنون نتوانسته اند به خوبی از امکانات و توانمندیهای مشترک در حوزه های اقتصادی استفاده کنند.
رییس جمهوری با اشاره به اهمیت روابط بانکی برای توسعه سطح همکاریهای اقتصادی اظهارداشت: باید هر دو کشور در زمینه توسعه و تعمیق روابط اقتصادی و تجاری در چارچوب منافع ملی و مشترک تلاش نمایند.
دکتر روحانی ابراز امیدواری کرد روابط ایران و استرالیا در تمامی زمینههای اقتصادی، علمی و همچنین توریسم و مروادات مردمی گسترش یابد.
رییس جمهوری در ادامه با اشاره به گزارشهای نگرانکننده در مورد وضعیت پناهجویان در استرالیا، گفت: امیدواریم استرالیا نسبت به پناهجویان در چارچوب قوانین و مقررات بینالمللی رفتار کند و این موضوع از نظر انسانی برای همه ما حائز اهمیت است.
دکتر روحانی با تأکید بر ضرورت مبارزه با تروریسم با توجه شرایط کنونی منطقه و جهان، افزود: تروریسم یک معضل جهانی است و مبارزه و ریشهکن کردن این معضل نیز در گرو یک همکاری جمعی و بین المللی است.
"آیان دیوید گرنج بیگز" سفیر جدید استرالیا در تهران نیز با اشاره به نزدیک بودن پنجاهمین سالروز شروع روابط دیپلماتیک مستمر بین جمهوری اسلامی ایران و استرالیا، اظهار داشت: خوشحالیم که همواره در کنار شما بوده ایم و اکنون پس از رفع تحریم ها فرصت و زمان بسیار مناسبی است تا روابط تجاری و اقتصادی دو کشور بیش از پیش گسترش یابد.
سفیر جدید استرالیا با اشاره به ضرورت آغاز فعالیت کمیسیون مشترک تجاری ایران و استرالیا و همچنین سفر آتی وزیر تجارت این کشور به ایران، اظهار داشت: این فرصتی مناسب برای ارتقاء و گسترش روابط بین مردم دو کشور است.
وی همچنین بر ضرورت مبارزه با تروریسم، گسترش روابط بانکی و همکاری بخش های خصوصی دو کشور تأکید و افزود: ما نیز خود نسبت به نوع رفتار با پناهجویان نگرانی هایی داریم و در این زمینه مشغول مذاکره و همکاری با نهادهای مسئول بین المللی هستیم.
رییس جمهوری در دیدار با «یوری لازارچیک»، سفیر جدید بلاروس در ایران، روابط تهران ومینسک را دوستانه و مثبت ارزیابی و بر تلاش و جدیت مسوولان دو کشور در راستای توسعه و تقویت مناسبات و همکاری های همه جانبه تاکید کرد.
حسن روحانی در این دیدار با اشاره به ضرورت گسترش روابط و تعاملات همه جانبه میان دوکشور بویژه در زمینه های سیاسی، اقتصادی و تجاری، گفت: باید با برنامه ریزی برای حل و فصل هر گونه موانع احتمالی در مسیر گسترش روابط اقتصادی دو کشور، اقدام کنیم.
رییس جمهوری با اشاره به تصمیم روسای جمهور ایران و بلاروس در حاشیه اجلاس اوفا مبنی بر تدوین نقشه راهی برای توسعه همکاری های دوجانبه از سوی مسوولان کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور، افزود: اکنون که این نقشه راه تهیه و به امضا مسئولان دو کشور رسیده باید دو طرف در راستای اجرایی و عملیاتی کردن تفاهمات تلاش کنند.
دکتر روحانی سفرهای دوجانبه روسای جمهور و مقامات ایران و بلاروس را در توسعه مناسبات و همکاری های دوکشور تاثیرگذار دانست و اظهار امیدواری کرد در آینده شاهد ارتقا همه جانبه سطح روابط تهران – مینسک باشیم.
«یوری لازارچیک» سفیر جدید بلاروس در ایران نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رییس جمهوری کشورمان، روابط دوکشور را دوستانه و استوار بر پایه اعتماد و احترام متقابل دانست و افزود: امروز در شرایط پس از موفقیت بزرگ ایران در مذاکرات هسته ای و رسیدن به برجام، فرصتی برای توسعه همکاری ها و مناسبات میان ایران و بلاروس بوجود آمده که باید از آن به بهترین شکل استفاده کنیم.
سفیر بلاروس با اشاره به تدوین و امضای نقشه راه همکاری های ایران و بلاروس از سوی کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور خواستار توسعه و گسترش مناسبات و همکاری های همه جانبه سیاسی، اقتصادی و تجاری میان تهران – مینسک شد.
رییس جمهوری، هنگام دریافت استوارنامه «آصف علیخان دورانی» سفیر جدید پاکستان در تهران، با بیان اینکه" ایران و پاکستان با داشتن علایق و اهداف مشترک، پیوسته عمق استراتژیک یکدیگر محسوب شدهاند"، گفت: تهران از گسترش همکاریها با اسلام آباد در همه عرصه ها بویژه اقتصادی استقبال می کند.
حسن روحانی اظهارداشت: روابط حسنه و نزدیک دو دولت و دو ملت، زمینه ارتقاء همکاریهای اقتصادی میان دو کشور را فراهم کرده است.
دکتر روحانی اجرای سریعتر توافقنامه های امضا شده میان دو کشور را برای توسعه و تعمیق همکاریهای اقتصادی ضروری برشمرد.
رییس جمهوری با اشاره به فعالیت گروههای تروریستی که به هیچ یک از موازین اسلامی، اخلاقی و انسانی تعهدی ندارند؛ بر اهمیت همکاری های مشترک برای تامین امنیت مرزها و منطقه تاکید کرد و گفت: مبارزه با گروههای تروریستی کار آسانی نیست و استنباط ما این است که اراده و قدرت لازم در ارتش و نیروهای نظامی پاکستان برای مبارزه با تروریستها وجود دارد.
دکتر روحانی همچنین توسعه روابط فرهنگی دو کشور را خاطر نشان ساخت و اظهار داشت: ایران و پاکستان دارای فرهنگ مشترک هستند و باید در زمینه مسایل فرهنگی، دانشگاهی، علمی و همچنین کرسیهای زبان فارسی با یکدیگر مشارکت بیشتری داشته باشند.
رییس جمهوری با بیان اینکه کشور و مردم پاکستان در میان مردم ایران جایگاه خاص و ویژه دارند، ادامه داد: تاریخ، فرهنگ، اعتقادات مشترک و شخصیتهای افتخارآمیز مورد احترام مشترک، پایهای خوب برای گسترش و تعمیق روابط برادرانه و دوستانه دو کشور است.
«آصف علیخان دورانی» سفیر جدید پاکستان در ایران نیز در این دیدار با تقدیم استوارنامه خود به دکتر روحانی، با تأکید بر اینکه همکاریهای راهبردی دو کشور دوست و برادر در دوران های سخت و دشوار به خوبی نمایان شده است، اظهار داشت: باید روابط بازرگانی و اقتصادی دو کشور همانند سطح عالی روابط سیاسی ارتقاء یابد.
سفیر جدید پاکستان تأکید کرد: دولت پاکستان آماده گسترش همکاری ها با تهران در همه زمینه ها و از جمله مبارزه با تروریسم است.
وی با ابلاغ سلام ویژه نخست وزیر پاکستان ابراز امیدواری کرد که مفاد توافقنامه های امضاء شده بین تهران و اسلامآباد هر چه سریعتر اجرایی شود.