ایران پرس- سازمان ملل متحد تامین کمک مالی برای آوارگان روهینگیایی در بنگلادش را خواستار شد.

سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد برای ارائه کمک های بشردوستانه  به بیش از 900 هزار مسلمان روهینگیایی مستقر در اردوگاه های مرزی بنگلادش با میانمار به یک میلیارد دلار کمک مالی نیاز است.

این سازمان در گزارشی رفتار میانمار درقبال مسلمانان روهینگیا را جنایت علیه بشریت خواند و محاکمه فرماندهان ارتش میانمار را به اتهام نسل کشی روهینگیایی ها خواستار شد.

اما دولت میانمار با رد این گزارش از اقدام و عملکرد فرماندهان ارتش این کشور در کشتار مسلمانان روهینگیا حمایت کرد.

اگر چه ابعاد جنایت ضد مسلمانان روهینگیا کاهش یافته اما گزارش های منتشر شده از ادامه آزار،  اذیت و کشتار آنان حکایت دارد.

دور جدید حملات ضد مسلمانان روهینگیا از سال 2012 آغاز شد و در سال 2017 بیش از 750 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا بر اثر سرکوب  شدید ارتش و بودائیان افراطی به بنگلادش گریختند که در بدترین شرایط زیستی  در اردوگاه ها زندگی می کنند.

این وضعیت از این جهت بیشتر نگران کننده است که  حدود  400 هزار نفر از آنان را کودکان تشکیل می دهند که به تغذیه مناسب و امور بهداشتی و پزشکی نیازمندند.

"سمبل رضوی" هماهنگ کننده ارشد امور انسانی مسلمانان روهینگیا در سازمان ملل در این باره اعلام کرد، "وقوع یک بحران انسانی برای پناهجویان مسلمان روهینگیا در بنگلادش به شدت هشدار آمیز است  و این در حالی است که سازمان ملل منابع مالی و انسانی کافی برای مقابله با چنین بحرانی را در اختیار ندارد."

نکته قابل توجه گزارش های متعددی است که سازمان ملل و محافل غربی در مورد وضعیت مسلمانان روهینگیا منتشر کرده و در مورد وضعیت آنان ابراز نگرانی کرده اند.

اما در عمل نه تنها این گزارش ها تاثیری در بهبود وضعیت مسلمانان روهینگیا نداشته است بلکه دولت میانمار حاضر به بازگشت آنان به خانه و کاشانه شان نیست. 

بر اساس توافق های صورت گرفته میان دولت های بنگلادش و میانمار قرار بود به شکل مرحله ای، آوارگان مسلمان روهینگیا به محل زندگی خود در ایالت راخین میانمار باز گردند که تاکنون اقدامی برای اجرای این توافق ها انجام نگرفته و به رغم اعتراضات دولت داکا، مسلمانان آواره روهینگیا در بلاتکلیفی به سر می برند.

سازمان ملل به طور رسمی ارتش میانمار را بدترین ارتش جهان خوانده و در گزارش خود تاکید کرده است که نظامیان میانمار برای کشتن و یا بیرون راندن مسلمانان روهینگیا از ایالت راخین از روش ها و ابزارهای مختلف همچون  شکنجه، قتل، کشتار دسته جمعی، تجاوز و بردگی جنسی استفاده می کنند.

در این شرایط، ادامه سکوت مدعیان دفاع از حقوق بشر در برابر این جنایات سوال برانگیز است.

در این حال دولت بنگلادش بارها از چین و هند نیز خواسته است با استفاده از نفوذ خود بر دولت میانمار، مانع از ادامه کشتار و آواره شدن مسلمانان روهینگیا شوند.

درخواستی که همچنان بدون پاسخ مانده و نظامیان و بوداییان افراطی در میانمار را برای ادامه نسل کشی مسلمانان روهینگیا گستاخ تر کرده است.

"اندرو گیلمور"، معاون دبیر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل با انتقاد شدید از عملکرد ارتش میانمار گفت:

"از یک سو دولت میانمار به جهانیان می‌گوید آماده است تا مسلمانان پناهجوی روهینگیا  را از بنگلادش به میانمار بازگرداند اما از طرف دیگر نیروهای امنیتی آنها را به ادامه اخراج از کشور مجبور می‌کنند. در این پاکسازی قومی ارتش نقش مرکزی و دولت نقش تحریک کننده دارد."

در هر حال، مسلمانان روهینگیا انتظار دارند سازمان ملل با استفاده از اهرم های خود همچون شورای امنیت به طور جدی برای حل مشکلات آنان ورود کند و مانع از ادامه وضعیتی شود که محافل بین المللی از آن به عنوان نسل کشی یاد می کنند.

نویسنده: وقاری

117/120

بیشتر بخوانید:

گزارش عضو کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد درباره کودک کشی ارتش میانمار

ابراز نگرانی از دور جدید حملات ارتش میانمار ضد مسلمانان روهینگیا

تاکید بنگلادش بر لزوم بازگشت آوارگان روهینگیایی به میانمار

واکنش دیده‌‌بان حقوق‌بشر به اقدامات دولت میانمار ضد منتقدان