«حیدرالعبادی» خاطرنشان کرد: بیشتر عاملان حملات انفجاری در عراق، اتباع عربستان بودهاند.
گروه تروریستی داعش از سال 2014، با حمایت های مالی و نظامی آمریکا وهم پیمانان غربی و عربی این کشور از جمله عربستان بخش های وسیعی از مناطق شمالی و غربی عراق را عرصه تاخت و تاز خود قرار داده و جنایات بی شماری مرتکب شده اند.
اقدامات عربستان در اشاعه وهابی گری به عنوان یک عقیده انحرافی که به ایجاد و گسترش گروههای تروریستی - تکفیری داعش و القاعده انجامیده است موضوعی است که همواره مد نظرافکار عمومی در منطقه و جهان قرار داشته و عموم مردم جهان رژیم آل سعود را رژیمی تروریستی می شناسند.
این درحالی است که عملکرد عربستان بیانگر تداوم رویکرد غیر شفاف و مغرضانه عربستان در قبال عراق است.
روابط عربستان و عراق در دوران صدام و قبل از رژیم بعث، فراز و نشیبهای فراوانی داشت و دو کشور دشمنان بالقوه یکدیگر به حساب میآمدند. از سال 2003 با تغییر ساختار حکومتی در عراق، فرصت جدیدی برای بغداد و ریاض فراهم شد تا در مسیر تحکیم روابط دیپلماتیک گام بردارند.
عربستان در سال 1990 که ارتش رژیم صدام به کویت حمله کرد، سفارت خود را در عراق تعطیل کرد. روابط دیپلماتیک عربستان و عراق در سال 2004 در پی سرنگونی رژیم صدام، در سطح نمایندگی از سر گرفته شد و عربستان در همین سال روابط خود را در سطح نمایندگی دیپلماتیک با عراق برقرار کرد. این سطح نمایندگی در نهایت در دسامبر سال 2015 به بازگشایی سفارت سعودی در بغداد منجر شد.
عملکرد مغرضانه و مداخله جویانه سفارت عربستان در عراق و حمایت آشکار و پنهان آن از تروریست های تکفیری، در چارچوب سیاست آل سعود، فرصت گسترش مناسبات عراق و عربستان را از بین برد.
پس از حاکم شدن دوباره سردی روابط میان عربستان و عراق، ریاض در ادامه سیاست خصمانه اش علیه عراق، روابط دیپلماتیک با بغداد را به سطح کاردار تقلیل داد.
رژیم آل سعود با ارزیابی اوضاع در عراق و خواسته فزاینده در این کشور مبنی بر کاهش و قطع مناسبات عراق با عربستان در یک اقدامی پیشدستانه با معرفی کاردار به جای سفیر زمینه را برای کاهش سطح مناسبات با عراق را فراهم کرد.
سیاست خارجی آل سعود در سالهای اخیر همواره مبتنی بر حمایت از مخالفان دولت قانونی عراق، تحریک اداره محلی منطقه کردستان این کشور علیه دولت بغداد، نفوذ در میان عشایر اهل سنت و تحریک آنان ضد دولت عراق و حمایت از داعش در عراق بود.
چنین رفتارهای مزورانهای موجب شد ملت عراق خواستار تجدید نظر جدی دولت عراق در تعامل با عربستان و اتخاذ تدابیر جدی در برابر مداخله جویی های آل سعود در عراق شوند.
موضع گیریهای مقامات و مردم عراق هوشیاری عراقی ها در قبال تحرکات مزورانه عربستان را نمایان کرده است که بیانگر شکست تحرکات نمایشی مقامات عربستانی جهت تغییر نگرش منفی مردم و مقامات عراقی در خصوص مقاصد سوء و مداخلات عربستان در این کشور هستند.
مردم و مقامات عراق به رفتارهای رژیم آل سعود با توجه به سیاستهای مداخله جویانه و مغرضانه این رژیم، همواره نگرشی منفی همراه با سوء ظن داشته اند و از این رو هرگونه مواضع و سیاست های آل سعود از جمله سفرهای نمایشی آنان به عراق را با حساسیت خاصی پیگیری می کنند.
روند تحولات منطقه نشان داده است که رژیم آل سعود به دلیل حمایت هایش از گروههای تروریستی- تکفیری و مداخله جویی در کشورهای منطقه به رژیم منفور در عرصه بین المللی تبدیل شده است و دامنه مخالفت ها و انتقادات فزاینده از سیاست ها و رفتارهای این رژیم به طیف وسیعی از کشورهای عربی نیز کشیده شده است.113/110
بیشتر بخوانید:
نخبگان سیاسی عراق خواستار اثبات حسن نیت ریاض شدند/بدبینی عراقی ها به عربستان
مصر، دوری از عربستان و تقویت مناسبات با عراق/ تحلیل
خطیب جمعه تهران: عربستان مسئول ویرانی زیرساختهای عراق و یمن است+ویدئو
هشدار در باره تلاش عربستان و اردن برای تقویت طائفه گرایی در عراق
واکنش عراق به ادعاهای عربستان/ تفسیر خبر