ایران پرس- چین از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست قانون تحریم‌ها علیه کره شمالی را تعدیل کند.

رییس جمهوری چین هم کاهش تحریم‌های آمریکا ضد کره‌شمالی را خواستار شد.

«گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین از «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا خواسته است تحریم های این کشور ضد کره شمالی را کاهش دهد.

شوانگ همچنین با اشاره به درخواست کشورش از شورای امنیت سازمان ملل گفت: با توجه به پیشرفت های مثبت در شبه جزیره کره به ویژه تلاش های صورت گرفته از سوی پیونگ یانگ در زمینه خلع سلاح هسته ای، گفتگوی شورای امنیت درباره تغییر قوانین مربوط به تحریم های کره شمالی باید در زمان مقرر آغاز شود.

این درخواست چین از آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل انعکاسی از رویکرد سنتی پکن در قبال کره شمالی است. چین در سالهای اخیر بارها تاکید کرده است، هر اقدام مثبتی از سوی کره شمالی برای آنکه پایدار باشد و به نتیجه منجر شود باید با اقدام متقابل آمریکا پاسخ داده شود.

«فریز در مقابل فریز» پیشنهاد چین برای پیشبرد مذاکرات آمریکا و کره شمالی

دقیقا در همین راستا بود که پیش از آغاز گفتگوهای آمریکا و کره شمالی، چین پیشنهاد «فریز در مقابل فریز» را مطرح کرد. بدین معنا که همزمان با توقف آزمایشهای موشکی و هسته ای کره شمالی، آمریکا نیز رزمایش با کشورهای کره جنوبی و ژاپن را متوقف کند.

درخواست چین برای تعدیل تحریم‌های کره شمالی هم از منظر جایگاه برجسته چین در موضوع هسته ای شبه جزیره کره و هم از زاویه پیوندهای تنگاتنگ چین و کره شمالی حایز اهمیت است و نشان می دهد پیشرفت در فرایند حل موضوع هسته ای شبه جزیره کره نیازمند اقدامی تازه و متفاوت از سوی آمریکا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل است.

رویکرد چین برای اتخاذ سیاست برد - برد در موضوع هسته ای شبه جزیره کره همچنین نشانه ای از تمایل چین به حل این موضوع و برقراری صلح در منطقه است. 

همانطور که «آندرآ فایس» Andrea Fais سردبیر روزنامه چینی انگلیس زبان «Global Times» به رادیو ایتالیایی برون مرزی می گوید: "چین خواستار صلح در منطقه است زیرا جنگ و تشنج در شبه جزیره کره سبب ویرانی در سراسر این منطقه خواهد شد."

این رویکرد چین نقطه مقابل دیدگاه مقامات آمریکایی است که همچنان با سیاست تحریم و تهدید تصور می کنند، کره شمالی تسلیم خواهد شد.

«پاسکال بونیفاس» کارشناس مسایل راهبردی از فرانسه می گوید: "دونالد ترامپ انتظار دارد بدون لغو تحریم ها و ایجاد شرایط مناسب برای اقتصاد کره شمالی، این کشور عملیات عاری سازی کامل هسته ای را انجام دهد در حالی که در مقابل کره شمالی می گوید بدون لغو تحریم ها و برداشته شدن فشار از روی اقتصاد کره شمالی، این کشور به سمت عاری سازی هسته ای حرکت نمی کند."

البته، واقعیت این است که تعدیل و یا لغو تحریمهای کره شمالی تنها یکی از خواسته های این کشور است. پیونگ یانگ بر این باور است که در مقابل گامهای مثبت و رو به جلو این کشور در موضوع هسته ای و موشکی، آمریکا همچنین باید به پیونگ یانگ تضمین های امنیتی بدهد. 

در مجموع، چند هفته پس از دیدار کوتاه سران آمریکا و کره شمالی و همزمان با ادامه بن بست در گفتگوهای دو کشور سخنان رییس جمهور چین و همچنین درخواست پکن از شورای امنیت نشان می دهد یکی از علل اصلی توقف مذاکرات آمریکا و کره شمالی، خودداری آمریکا از تعدیل تحریمهای کره شمالی است. با علنی شدن این موضوع، حالا توپ در زمین آمریکاست و دولت دونالد ترامپ که مدعی اتخاذ رویکردی متفاوت درباره کره شمالی است برای رهایی از فشار رسانه ها و افکار عمومی به ناچار باید درباره پیشنهاد تعدیل تحریم‌های کره شمالی موضعی شفاف اتخاذ کند.

نویسنده: محمود بلند اختر

116

بیشتر بخوانید:

درخواست رییس جمهوری چین برای کاهش تحریم‌ها ضد کره‌شمالی

توافق کره‌شمالی و چین درباره عاری‌سازی هسته‌ای