ایران پرس- رهبر کره شمالی بر تقویت روابط پیونگ یانگ - پکن تاکید کرد.

"کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی در پیامی به رئیس جمهور چین روابط دوستانه دو کشور را گزینه راهبردی برای پیونگ یانگ توصیف کرد.

کیم در پیام خود با اشاره به دیدار سران دوکشور در پکن و پیونگ یانگ در یکسال گذشته تصریح کرد: برای گسترش این روابط و ایجاد آینده ای بهتر، همه تلاش خود را می کند.

از ماه مارس 2018 تاکنون رهبر کره شمالی چهار بار به چین سفر کرده است. شی جین پینگ رییس جمهوری چین هم ژوئن گذشته به پیونگ یانگ سفر کرده بود. 

پیام رهبر کره شمالی به رییس جمهوری چین درباره لزوم تقویت روابط دو کشور در شرایطی که آمریکا با کارشکنی در روند مذاکرات با پیونگ یانگ، همچنان فشارها سیاسی و روانی بر کره شمالی را حفظ کرده است می تواند تاکیدی بر ضرورت همگرایی بیشتر پکن و پیونگ یانگ در مواجهه با سناریوهای خصمانه کاخ سفید باشد.

در حال حاضر دولت آمریکا به طور همزمان؛ سیاست فشار بر کره شمالی و چین را با اهداف متفاوت دنبال می  کند.

از مارس ۲۰۱۸ تاکنون دولت آمریکا با براه انداختن جنگ تجاری ضد چین درصدد برآمده تا ضمن توقف و مهار رشد روافزون اقتصاد این کشور در عرصه تجارت بین الملل، صنایع داخلی خود را تقویت کند که البته این هدف به دلایل مختلف مطابق انتظار ترامپ پیش نرفته است.

در عرصه تقابل با کره شمالی نیز دولت آمریکا برغم انجام تعهدات آن کشور در توقف آزمایش های موشکی و  هسته ای خود اما کاخ سفید ضمن بد عهدی و انجام ندادن تعهدات خود از جمله لغو تحریم ها ضد پیونگ یانگ،عملا روند مذاکرات با کره شمالی را مختل کرده است.

مقامات واشنگتن همچنین با اعمال فشارهای مختلف سیاسی و روانی بر کره شمالی، با هشدار به مقامات کره جنوبی درباره دست یابی به توافق صلح با پیونگ یانگ تا قبل از نتیجه بخشی مذاکرات آمریکا و کره شمالی موجب شده تا روند تنش زدایی در روابط دو کره تا حدودی با اختلال مواجه شود.

در حالی که دولت آمریکا با زیاده خواهی در روند مذاکرات با چین  و کره شمالی به ترتیب در باره توقف جنگ تجاری و خلع سلاح هسته ای ،سازوکار دیپلماتیک حل تنش را بی اثر کرده است ، رهبر کره شمالی خواستار همکاری نزدیک راهبردی پیونگ یانگ و پکن برای مقابله مشترک با سیاست های خصمانه واشنگتن شده است.

انتظار کره شمالی از چین آنست که با هر گونه تلاش آمریکا برای صدور قطعنامه ضد پیونگ یانگ در شورای امنیت سازمان ملل مقابله و از حق وتو خود در بی اثر کردن این گونه اقدامات واشنگتن استفاده کند.همچنین مقامات پیونگ یانگ انتظار دارند که دولت چین برغم وجود تحریم های بین المللی علیه کره شمالی  اما نیازهای اساسی این کشور به گونه ای تامین کند.

دولت چین هم برای نشان دادن نقش خود در روند خلع سلاح هسته ای کره شمالی و تاثیر گذاری بر نتیجه بخشی مذاکرات آمریکا با پیونگ یانگ آماده تداوم همکاری با کره شمالی است تا با حفظ روابط خود با این کشور از این برگه در گفتگو با کاخ سفید استفاده کند.118/117

نویسنده: محمدرضا عسگری

بیشتر بخوانید:

اکید چین بر ضرورت کاهش تحریم‌های کره‌شمالی/ تحلیل