ایران پرس- مدیرکل امور آمریکای وزارت خارجه کره شمالی، کنار گذاشتن برنامه هسته ای این کشور را به لغو تحریم های آمریکا ضد پیونگ یانگ منوط کرد.

"کیون جونگ گون" اعلام کرد، چنانچه آمریکا به دنبال مذاکرات با  پیونگ یانگ است، باید به کره شمالی تضمین های امنیتی داده شود و تحریم ها هم برداشته شود تا بتوان در مورد برنامه هسته ای صحبت کرد.

مدیرکل امور آمریکای وزارت خارجه کره شمالی افزود، بحث خلع سلاح هسته ای این کشور به بعد از حذف تمام تهدیدات آمریکا ضد پیونگ یانگ موکول خواهد شد.

"دونالد ترامپ" و "کیم جونگ اون" سران آمریکا و کره شمالی اولین بار سال گذشته در سنگاپور درباره خلع سلاح هسته‌ای پیونگ یانگ در ازای لغو تحریم‌ها توافق کردند که به دلیل عدم پایبندی کاخ سفید به تعهدات خود برغم توقف آزمایش های موشکی و هسته ای کره شمالی، این توافق ناکام ماند.

در نشست دوم سران آمریکا و کره شمالی در فوریه سال جاری میلادی در "هانوی" ویتنام نیز تداوم زیاد خواهی های ترامپ موجب شکست این دور از مذاکرات شد.

تحت چنین شرایطی، رهبر کره شمالی با اعلام متوقف ماندن مذاکرات با آمریکا، به این کشور فرصت داد تا پایان سال 2019 این مذاکرات را از شکست قطعی نجات دهد.    

اظهارات مدیر کل امور آمریکای وزارت خارجه کره شمالی درباره آنکه تا زمان لغو کامل تحریم های این کشور امکان مذاکره با ترامپ و دیگر مقامات کاخ سفید وجود ندارد حاکی از تاکید پیونگ یانگ بر مواضع گذشته خود درباره پایان همه برنامه های خصمانه و تحریک آمیز واشنگتن ضد کره شمالی است که موجب شده تا گفت وگوهای دو طرف متوقف شود.    

موضع این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا پاسخی به اظهارات برخی مقامات کاخ سفید در هفته های اخیر است که خواستار از سرگیری مذاکرات با پیونگ یانگ شده اند.

پیشتر "استفان بیکن" نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی از این کشور خواست مانع ازسرگیری مذاکرات هسته ای نشود که البته این مسئله برای افکار عمومی در جهان کاملا واضح است که علت اصلی توقف گفت وگوهای دو کشور، زیاده خواهی های ترامپ از پیونگ یانگ است که در مقابل آن نیز حاضر به ارائه امتیاز از جمله لغو تحریم ها ضد کره شمالی نیست. البته به تازگی هم "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا ابراز امیدواری کرده بود مذاکرات با کره شمالی از سر گرفته شود.

این گونه اظهارات مقامات آمریکایی در حالی است که دولت این کشور گامی برای ایجاد اعتماد برای از سرگیری گفت وگوها با کره شمالی برنمی دارد و همچنان تلاش دارد با فشارهای سیاسی و روانی مقامات این کشور را به مذاکره وادار کند که تاکنون چنین سناریویی موفق نبوده است.

"کنستانتین آسمولوف"، کارشناس انستیتوی خاور دور آکادمی علوم روسیه با اشاره به عدم تغییر سیاست های خصمانه آمریکا ضد کره شمالی برای بازگشت به میز مذاکره گفت: "حرف و مقاصد سیاستمداران آمریکایی اغلب فاصله زیادی با اعمال آنها دارد.

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد کره شمالی حاضر به تکرار تجربه ناکام اعتماد به آمریکا برای انجام مذاکره پس از گفت وگوهای شکست خورده شش جانبه هسته ای در سال 2007 و همچنین دو دور گفت وگو در سال های 2018 و 2019 نیست و تا زمانی که کاخ سفید اعتماد سازی نکند، از سرگیری مذاکرات دو جانبه امکان پذیر نخواهد بود. 

نویسنده:  محمد رضا عسگری

139/117

بیشتر بخوانید:

درخواست آمریکا از کره شمالی برای ادامه مذاکرات هسته ای/ تحلیل

تحریم‌های جدید امریکا علیه کره‌شمالی