ایران پرس: ادامه و تشدید سیاست های نژادپرستی و تبعیض آمیز به بحران جدی سیاسی - اجتماعی برای اروپاییان تبدیل شده است به طوری که طی ماه های اخیر، بسیاری از شهروندان اروپایی با برگزاری تجمعات اعتراض آمیز، پایان این سیاست ها را خواستار شده اند.

افزایش بحران های اجتماعی سبب شده است تا مقامات اروپایی عملا به وجود این سیاست ها اعتراف کنند؛ چنان که « اولاف شولتس» صدراعظم آلمان در سخنانی اذعان کرد: متاسفانه نژادپرستی در آلمان یک واقعیت است؛ واقعیتی که باید آلمانی ها همه با هم بر آن غلبه کنند.

نژاد پرستی به معضلی جدی برای اروپاییان تبدیل شده است. گسترش ابعاد تبعیض نژادی در کشورهای مختلف اروپایی از جمله فرانسه ، بریتانیا و آلمان طی ماه های اخیر سبب  تشدید نارضایتی های اجتماعی شده است. این مشکلات در کنار تشدید مشکلات اقتصادی  و نارضایتی های سیاسی، برخی از کشورهای اروپایی همچون فرانسه را با بحران جدی روبرو کرده است. 

طبق قوانین اکثر کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، هیچکس حق ندارد به خاطر رنگ پوست، نژاد، مذهب، سن و سال و معلولیت؛ افراد را از حقوق اجتماعی، سیاسی و اقتصادی محروم کند. اما واقعیت کنونی کشورهای غربی نشان می دهد که این قوانین بیشتر روی کاغذ مانده است.

در واقعیت، کشورهای اروپایی از جمله فرانسه به شکلی متفاوت اقدام می کنند؛ به طوری که سازمان مردم نهاد مبارزه با تبعیض نژادی می‌گوید شهروندان فرانسوی از تبار آفریقایی و عرب، اصلی ترین قربانیان نژاد پرستی در این کشور هستند. کشته شدن نائل مرزوق ، جوان الجزایری تبار توسط پلیس فرانسه در روزهای اخیر، بار دیگر فرانسه را به صحنه اعتراضات گسترده ضد نژادپرستی تبدیل کرده است. 

اکنون بسیاری از شهروندان فرانسوی در اعتراض به این سیاست ها به خیابان ها آمده و طی چند روز گذشته شهرهای مختلف فرانسه صحنه اعتراضات و برخورد پلیس با معترضان بوده است.

این اعتراضات عملا فرانسه را فلج کرده است و کشورهای دیگر اروپایی را  نیز به واکنش واداشته است؛ به طوری که «نانسی فایزر» وزیر کشور آلمان اذعان کرد بسیاری از مسلمانان در این کشور از تبعیض رنج می‌ برند و این موضوع به گشترش نفرت در جامعه می افزاید. 

«جیهان سینان اوغلو» پژوهشگر علوم اجتماعی در این زمینه می گوید: اعداد گویای واقعیت هستند. تبعیض نژادی در آلمان پدیده‌ای حاشیه‌ای نیست، بلکه پدیده‌ای است که بر کل جامعه تاثیر می‌گذارد.

گزارش های منتشر شده نشان می دهد بسیاری از مهاجران سیاه پوست در کشورهای اروپایی به شدت از سوی پلیس کنترل می شوند و بسیاری از این افراد بدون اثبات جرم، توسط پلیس مورد ضرب و شتم قرار می گیرند.

همچنین، سیاه پوستان در برخی از کشورهای اروپایی در رده های شغلی پایین تری قرار دارند و بسیاری از آنها حقوق مادی مطابق با جایگاه شغلی خود را دریافت نمی کنند. دراین زمینه، حتی چهره های سرشناسی همچون وینیسیوس، ستاره ۲۲ ساله سیاه ‎پوست برزیلی تیم رئال مادرید نیز از این رفتارهای نژادپرستانه در امان نمانده اند .

از سوی  دیگر، گسترش اسلام هراسی نیز سبب شده است تا مسلمانان در کشورهای اروپایی نه فقط با تبعیض که با ناامنی مواجه شوند. تحقیقات «کمیسیون حقوق بشر اسلامی» نشان می دهد هشتاد درصد از مسلمانان در بریتانیا معتقدند قربانی اسلام هراسی شده اند. آمار رسمی مرکز ملی نیروی کار بریتانیا نیز نشان می دهد از هر 10 مسلمانی که در بریتانیا مشغول به کار است، 7 نفر  گفته‌ اند نوعی برخورد اسلام ستیزانه را تجربه کرده‌اند.

اکنون، نابرابری، تبعیض و سرخوردگی های متعدد اجتماعی، به عاملی برای اعتراضات گسترده در اروپا تبدیل شده است که در برخی از مواقع، رنگ و نشانی از تخریب و آشوب نیز به خود می گیرد؛ رخدادی که ریشه در بی توجهی دولتمردان اروپایی به مطالبات انباشته شده معترضان دارد.  

نویسنده: آتوسا دینیاریان

 112

بیشتر بخوانید:

ادامه ناآرامی‌ها در فرانسه؛ اعزام نیروهای کمکی امنیتی برای سرکوب اعتراضات

ناآرامی‌های فرانسه یقه گردشگری را گرفت

فرانسه در آتش اعتراضات

ببینید؛ فرانسه در آتش و دود و خون

فرانسه گرفتار در بحران اعتراضات، مکرون نشست بروکسل را نیمه‌کاره رها کرد

ناآرامی‌های گسترده در فرانسه و واکنش انفعالی «امانوئل مکرون»

تداوم اعتراض ها به قتل یک نوجوان 17 ساله از سوی پلیس فرانسه