تحلیل:

ایران پرس: 18 روز از طوفان الاقصی و جنگ رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه می‌گذرد. سوال مهم این است که موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال این جنگ چگونه بوده و چه اقدام‌هایی انجام داده است؟

مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال طوفان الاقصی و جنگ رژیم صهیونیستی علیه باریکه غزه را می‌توان در چند محور بیان کرد:

1. نژادپرستی رژیم صهیونیستی؛ عامل طوفان الاقصی

جمهوری اسلامی ایران در 18 روز گذشته بارها بر این نکته تأکید کرد که عملیات طوفان الاقصی نتیجه جنایت‌های رژیم اشغالگر قدس است. به عبارت دیگر، مردم و رزمندگان فلسطین در مقابل جنایت‌های این رژیم و به خصوص سیاست‌ها و رفتارهای نژادپرستانه آن، چاره‌ای به جز حمله به رژیم صهیونیستی نداشتند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص طوفان الاقصی عنوان کردند: "این بلا را عملکرد خود صهیونیست‌ها بر سرشان آورد. وقتی ظلم و جنایت از حد گذشت، وقتی درنده‌خویی به نهایت رسید، باید منتظر طوفان بود. شما با ملّت فلسطین چه کردید؟ اقدام شجاعانه و در عین ‌حال فداکارانه‌ی فلسطینی‌ها پاسخ به جنایت دشمن غاصب بود که سالها ادامه داشت و در ماه‌های اخیر شدّت آن افزایش پیدا کرده بود؛ مقصّر هم دولت کنونی حاکم بر رژیم غاصب صهیونیستی است."

2. کشتار مردم غزه؛ مصداق آپارتاید صهیونیستی است

محور دوم این است که تاکنون حدود پنج هزار و 800 فلسطینی در اثر حملات مکرر و همه‌جانبه رژیم اشغالگر قدس به شهادت رسیدند که تقریباً نیمی از این شهدا را کودکان تشکیل می‌دهند. ماشین کشتار رژیم صهیونیستی برای کاستن از سنگینی شکست درصدد است پاکسازی نژادی انجام دهد. به همین دلیل ضمن قطع آب و برق و ممانعت از ارسال سوخت و دارو به غزه، ورود هر نوع کم بشردوستانه را نیز ممنوع کرده است.

«محمد باقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در پیامی به رؤسای مجالس کشور‌های اسلامی نوشت: "رژیم صهیونیستی در اقدامی ضدانسانی و مغایر با تمام موازین بشری و بین‌المللی، دسترسی مردم غیرنظامی باریکه غزه  به آب، برق، دارو، سوخت و کمک‌های انسان‌دوستانه را قطع کرده است."

قالیباف در ادامه نوشت: "ریشه جنگ اخیر، اقدامات رژیم اشغالگری صهیونیستی در  آپارتاید، اشغالگری و تحقیرِ مکرر کرامت انسانی فلسطینیان و هتک حرمت مسجد‌الاقصی است."

3. تأکید بر لزوم توقف جنگ و ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه

جمهوری اسلامی ایران ضمن اینکه طوفان الاقصی را برونداد جنایت‌های رژیم صهیونیستی می‌داند، بر لزوم توقف جنگ و همچنین بر لزوم ارسال کمک‌های بشردوستانه به باریکه غزه تأکید دارد.

در این راستا، جمهوری اسلامی ایران بر مسئولیت سازمان ملل و قدرت‌های جهانی برای مجبور کردن رژیم صهیونیستی به توقف جنگ و اجازه ارسال کمک‌های بشردوستانه تأکید می‌کند.

«سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در این خصوص ضرورت کمک‌های بشردوستانه، پیگیری توقف بمباران غزه، رفع محاصره این منطقه و همچنین احقاق حقوق ملت فلسطین را به عنوان اولویت و خواسته‌های مهم در شورای امنیت سازمان ملل یادآور شد و تصریح کرد: "استمرار جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع غزه مسئولیت سازمان‌های بین‌المللی را سنگین‌تر می‌کند."

4. سکوت در قبال جنایت‌های رزیم صهیونیستی به منزل شریک بودن در این جنایت است

یکی دیگر از محورهای مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال جنگ غزه، محکوم کردن سکوت در مقابل جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها در این جنگ است. هر انسان آزاده و هر دولت مستقلی که حاکمان آن اندکی وجدان داشته باشند، نمی‌تواند صحنه‌های دردناک کشتار غیرنظامیان به خصوص کودکان و زنان و همچنین صحنه‌های هراس کودکان غزه از بمباران و جنگ و گریه‌های آنها برای از دست دادن والدین‌شان را ببیند و سکوت کند.

با این حال، قدرت‌های غربی نه تنها سکوت کرده‌اند بلکه حاکمان کشورهایی نظیر آمریکا، انگلیس و آلمان با سفر به اراضی اشغالی، حمایت خود را از جنایت‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در این زمینه خاطرنشان کرد: "ننگ کشتار بیش از پنج هزار شهروند فلسطینی طی حدود دو هفته، بمباران بیمارستان‌ها، مساجد، کلیسا، مدارس، منازل مسکونی، آمبولانس‌ها و خودروهای امدادی از پیشانی رژیم صهیونیستی و حامیان آن زدوده نخواهد شد، هیچ وجدان بیداری در مقابل این همه جنایت سکوت نمی‌کند."

نویسنده: سیدرضی عمادی

117