تیم انتخاباتی صلح و اعتدال افغانستان اعلام کرد، کسی به نمایندگی از تیم انتخاباتی یا احزاب و جریان های عضو آن درنشست لویه جرگه مشورتی صلح شرکت نخواهد کرد.
پیشتر هم تیم انتخاباتی "ثبات و همگرایی" به رهبری عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان اعلام کرد، چون اعضای تیم انتخاباتی وی پیش ازاین به نشست لویه جرگه مشورتی صلح دعوت نشده بود از شرکت در آن خودداری خواهد کرد و معتقد است این نشست به حل مشکلات موجود در افغانستان از جمله برقراری صلح و تامین امنیت کمکی نخواهد کرد.
"ذبیح الله مجاهد" سخنگوی طالبان هم گفته بود، هراقدامی به نام لویه جرگه مشورتی صلح که تحت اشغال آمریکا برگزار شود، نتایج آن مطابق نظر آمریکایی ها خواهد بود و به همین دلیل درچنین نشست هایی شرکت نخواهد کرد.
نشست سه روزه لویه جرگه مشورتی صلح با حضور دوهزار و 500 نفر از نمایندگان مردم افغانستان 29 آوریل در این کشور برگزار خواهد شد.
تحریم لویه جرگه صلح از سوی دو تیم انتخاباتی رقیب "محمد اشرف غنی" رئیس جمهوری افغانستان حاکی ازآنست که از نگاه آنان اشرف غنی قصد دارد از این اجلاس در راستای تحقق بخشی از منافع فردی به خصوص سازوکاری برای تبلیغات انتخاباتی استفاده کند واساسا" درحال حاضر بنا به ملاحظات مختلف برگزاری لویه جرگه تاثیری در روند صلح این کشور نخواهد داشت.
بخشی ازموضع دو تیم انتخاباتی رقیب اشرف غنی در انتخابات ریاست جمهوری برای تحریم لویه جرگه آنست که وی قصد بهره برداری سیاسی و انتخاباتی از این اجلاس را در آستانه انتخابات دارد که از سوی نزدیکان رئیس جمهوری افغانستان رد شده است.
نزدیکی زمان برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان با زمان انتخابات ریاست جمهوری این شائبه را برای رقبای اشرف غنی به وجود آورده که وی قصد دارد از این اجلاس به عنوان فرصتی برای مطرح کردن خود در بین بزرگان و شخصیت های شرکت کننده و همچنین افکارعمومی این کشور به عنوان تلاشگرصلح معرفی کند.
«جعفر رسولی» پژوهشگر روابط بینالملل در کویینز کالج نیویورک آمریکا در گفتوگو با سایت اطلاعات افغانستان می گوید:
"ارگ ریاستجمهوری میخواهد سخن خود را از مجرای لویه جرگه بیان کند، لویه جرگه در این مقطع زمانی خاص، تنها زمینهساز تبلیغات به نفع غنی میشود."
اما بخش دوم علت تحریم یا عدم حضور دو تیم انتخاباتی به رهبری اتمر و عبدالله در نشست لویه جرگه صلح که به مسئله بی ثاییری این اجلاس در روند صلح به دلیل شرایط موجود اشاره شده است،از منطقی قابل قبول تبعیت می کند.
شکست گفتگوهای صلح بین آمریکا و طالبان برغم برگزاری پنج دور مذاکره بین آنان و تقابل لفظی دو طرف درتشدید حملات ضد یکدیگر در جنگ افغانستان و همچنین تاکید دوباره طالبان بر عدم مذاکره با دولت افغانستان، شرایطی را شکل داده که چشم انداز پیوستن این گروه به روند صلح و گفتگو با دولت کابل را با ابهام بسیاری مواجه کرده است.
به همین دلیل است که در بین محافل سیاسی و رسانه ای افغانستان، امید چندانی به اثربخشی لویه جرگه مشورتی صلح وجود ندارد.
نویسنده: محمدرضا عسگری
116
بیشتر بخوانید:
دعوت شورای عالی صلح افغانستان از طالبان برای مشارکت در لویه جرگه/ تحلیل
تاکید کرزی بر مخالفت آمریکا با برگزاری لویه جرگه