ایران پرس- امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در نشست تخصصی مقابله با تحریم های دفاعی با اشاره به خباثت های نظام سلطه علیه ایران اسلامی اظهار داشت: دشمن امروز حیات ما را هدف گرفته و فراتر از ضربه به ایران اسلامی در صدد حذف ما برآمده است.

وزیر دفاع با اشاره به تحریم های نظام استکباری علیه ایران اسلامی تاکید کرد:​ تنها راه مقابله با تحریم ها، افزایش و توسعه قدرت در تمامی مولفه های حیاتی به ویژه قدرت دفاعی است.

از دید گاه وزیر دفاع؛ تحریم ها علیه ایران  بنا به دلایل عمیق بنیادی کمرنگ نخواهد شد. لذا تنها راه مقابله با تحریم های آمریکا افزایش و توسعه قدرت در تمامی مولفه های موثر به ویژه قدرت دفاعی است.

آمریکایی‌ها دو سناریو مهم را در مورد  ایران در دو سال گذشته به اجرا گذاشته اند: سناریوی نخست؛ فشار حداکثری ازطریق محدودسازی ارتباطات مالی، تجاری، بانکی، بازرگانی حتی دیپلماتیک ایران با کشورهای منطقه و ممانعت از حصول درآمدهای نفتی ایران است.

سناریوی دوم؛ که بطور همزمان دنبال شده ؛ استفاده از شبکه‌ها و جریان های رسانه ای در جهت ایجاد نارضایتی و برپاکردن آشوب و استفاده تبلیغاتی با هدف بزرگنمایی ضعف‌های حاکمیتی است.

تاکید وزیر دفاع ایران براین نکته که  تنها راه مقابله با تحریم ها، افزایش و توسعه قدرت در تمامی مولفه های حیاتی است در واقع اشاره به راهکارهایی است که باید دراین دو عرصه اتخاذ شود.

شکی نیست که هدف از تشدید تحریم ها وارد کردن فشار حداکثری به ایران است.  به همین علت ایستادگی درمقابل فشار تحریم اقتصادی سخت و پر هزینه است. تاب آوردن در مقابل تحریم های امریکا که در واقع تروریسم اقتصادی دولت آمریکا علیه مردم ایران است، به مولفه های زیادی بستگی دارد.

این مولفه ها علاوه بر تقویت زیر ساخت های اقتصادی نیازمند هوشمندی در مقابل جریان های برهم زننده ارامش وامنیت جامعه است. مسئله ای که باید با دقت وحساسیت بیشتری به ان توجه شود این نکته است که امریکا برای رسیدن به هدف خود از تحریم و تروریسم اقتصادی بعنوان ابزاری برای برهم زدن آرامش جامعه و پیشبرد اهداف خود استفاده می کند. دراین روند آمریکا آگاهانه  و هدفمند در راه تامین معیشت مردم  ایران مانع تراشی می کند.

اقتصاد و معیشت  البته  تنها مسئله ایران نیست . درآمریکا نیز نابرابری‌های درآمدی و تبعیض، و در کشورهای اروپایی ناتوانی دولت‌ها در کاهش کسری بودجه سبب بروز مشکلات اقتصادی شده و نارضایتی مردم را در پی داشته‌ است.

در برخی کشورهای نفت خیر منطقه نیز کاهش شدید قیمت نفت در چندسال اخیر بر مشکلات ساختاری اقتصادی این کشورها افزوده و سبب نارضایتی و ناآرامی‌های گسترده شده است. چنانکه پس از سقوط قیمت نفت در سال ۲۰۱۴، دولت های عربستان سعودی و امارات متحده عربی بر روی بیشتر کالاها و خدمات به میزان ۵ درصد مالیات بر ارزش افزوده اعمال کردند.

البته شکی نیست که پیشرفت و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم های همه جانبه قابل توجه است؛ با این حال باید آمادگی مواجهه با شرایط سخت تر را داشت. به همین دلیل مشکلات  و نا رسایی های اقتصادی را می بایست جدی تلقی کرد و برای رفع ان تلاش کرد. 

در واقع آمادگی برای مقابله با جنبه های مختلف تحریم، اعم از دفاعی و اقتصاد معیشتی منوط به استفاده از همه ظرفیت های درونی و برنامه ریزی و حفظ هوشیاری در مقابل جریان های برهم زننده امنیت اجتماعی و فکری در جامعه است.

ازاینرو به مسئله تحریم و تاثیرات ان بر جنبه های مختلف امنیت اقتصادی و دفاعی می بایست از زوایا ی مختلف نگاه کرد.

شیوه برخورد با اتفاقات و انعکاس هدفمند مشکلات اقتصادی ایران از سوی طیف مشخصی از رسانه های بیگانه، نشان می دهد که هدف آنها نقد مسایل اقتصادی نیست بلکه هدف؛ بحران سازی  سیاسی و ضربه زدن به اصل نظام است.118

بیشتر بخوانید:

امیر حاتمی: افزایش قدرت دفاعی راه مقابله با تحریم‌های آمریکا است

امیر حاتمی: تحریم‌ها هیچ تاثیری بر اداره و فعالیت نیروهای مسلح ندارند

امیر حاتمی: تمامی موشک‌های ایران نقطه‌زن هستند