برون مرزی- آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ تلاش خود را بر سرنگونی "نیکلاس مادورو" رئیس جمهور ونزوئلا و روی کار آوردن دولتی هوادار آمریکا به ریاست "خوان گوایدو" سرکرده مخالفان متمرکز کرده و در این روند از همه ابزارهای ممکن از جمله اعمال تحریم های گسترده استفاده می کند.

در این راستا "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا با امضای فرمانی همه اموال دولت ونزوئلا را توقیف کرده و هرگونه تبادل مالی و تجاری با آن را برای شرکت ها و افراد آمریکایی و غیرآمریکایی ممنوع کرد.

ترامپ دوشنبه شب 5 اوت اعلام کرد که از طریق فرمانی اجرایی تحریم های موجود علیه ونزوئلا را تبدیل به یک تحریم اقتصادی کامل کرده است.

براساس فرمان اجرایی ترامپ، همه اموال حکومت قانونی ونزوئلا و نهادهای وابسته به آن  در آمریکا توقیف و تبادلات تجاری با آن، به جز در مواد خاص که تعیین می شود، ممنوع شده است.

رئیس جمهوری آمریکا در نامه ای به کنگره در این باره نوشت، ضروری است که اموال حکومت ونزوئلا به دلیل تداوم غصب قدرت توسط رژیم غیرقانونی "نیکلاس مادورو" توقیف شود.

ترامپ در این نامه مادورو را متهم به نقض حقوق بشر، دستگیری خودسرانه و بازداشت شهروندان ونزوئلایی، سرکوب آزادی رسانه ها و تلاش برای تضعیف "خوان گوایدو" سرکرده مخالفان کرد.

رئیس جمهور آمریکا پنجشنبه گذشته اعلام کرده بود، واشنگتن در راستای فشار حداکثری تلاش می کند ونزوئلا را تحت محاصره قرار دهد.

"الیوت آبرامز" Elliott Abrams نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا هم اخیرا گفت: "ترامپ" به سیاست اعمال بیشترین فشار بر ونزوئلا با هدف برکناری "نیکلاس مادورو" رئیس جمهور این کشور از قدرت ادامه خواهد.

بدین ترتیب می توان گفت اقدامات واشنگتن برای سرنگونی "مادورو" وارد مرحله جدیدی شده است.

دلیل این اقدام بی سابقه ترامپ را می توان ناامیدی آمریکا از مخالفان ونزوئلایی برای براندازی مادورو و در عین حال مقاومت موثر دولت ونزوئلا در برابر فشارهای همه جانبه آمریکا و مهمتر از همه خشم ترامپ از حمایت بخش قابل توجه مردم ونزوئلا از مادورو دانست.

در واقع دولت ترامپ پس از شکست در سیاست براندازی "مادورو" و دولت چپگرای ونزوئلا، اکنون با تحریم کامل این کشور  دخالت در امور داخلی ونزوئلا را به اوج رسانده است.

اقدامات دولت ترامپ از دیدگاه قوانین بین الملل و نیز سازمان ملل به دلیل اینکه دخالت آشکار در امور داخلی این کشور نفت خیز آمریکای لاتین است، غیر قانونی تلقی می شود.

با این حال واشنگتن در راستای سیاست یکجانبه گرایانه و زورمدارانه ترامپ که به دنبال تامین اهداف آمریکا حتی به قیمت زیر پا نهادن حقوق بین الملل و قواعد شناخته شده بین المللی است، هم چنان با بی پروایی تمام اقدامات مخرب خود علیه ونزوئلا را دنبال می کند.

در عین حال واشنگتن به رغم برگزاری چند دور گفت وگو بین دولت و مخالفان با میانجیگری نروژ برای دستیابی به راه حلی برای بحران سیاسی ونزوئلا، نه فقط در این زمینه کارشکنی کرده و مخالفان را تشویق به پافشاری بر درخواست خود برای کنار رفتن "مادورو" می کند ، بلکه مخالفتش با برگزاری هر انتخاباتی قبل از کنار رفتن مادورو از قدرت را اعلام کرده است.

"جان بولتون" مشاور امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه گفت: آمریکا با انتخابات جدید در ونزوئلا در حالی که "نیکلاس مادورو‌" رئیس جمهور این کشور همچنان در قدرت است مخالف است.

وی مدعی شد که دولت مادورو می‌تواند نتیجه انتخابات را به نفع خود دستکاری کند.

بولتون تاکید کرد که که مذاکرات در حال انجام میان دولت ونزوئلا و مخالفان در "باربادوس" جدی نبوده و به مادورو اجازه می‌دهد تا زمان بخرد.

"خوان گوایدو" سرکرده مخالفان دولت ونزوئلا در 23 ژانویه  2019با حمایت آشکار آمریکا و متحدانش، خود را رئیس جمهور ونزوئلا خواند؛ اقدامی که دولت  و ملت ونزوئلا آن را کودتا علیه "نیکلاس مادورو" رئیس جمهور منتخب مردم برشمردند.

کاخ سفید هنگام اعلام به رسمیت شناختن "گوایدو" انتظار داشته وی ظرف تنها چند روز رسما مادورو را کنار بزند و نظامیان را نیز با خود همراه کند؛ اما با گذشت چند ماه، این سناریو عملا شکست خورد و تلاش‌های واشنگتن برای ترغیب نظامیان به حمایت از گوایدو ناکام مانده است.

نویسنده: میرطاهر

117/118

بیشتر بخوانید:

ترامپ دارایی هایی دولت ونزوئلا در آمریکا را مسدود کرد

مادورو: آمریکا عامل خاموشی سراسری در ونزوئلا است

آمریکا دوباره ونزوئلا را تحریم کرد

ترامپ: به دنبال محاصره ونزوئلا هستم