ایران پرس: در پی اعمال تحریم های جدید آمریکا بر ضد کره شمالی، پیونگ یانگ به واشنگتن در مورد عواقب آن هشدار داد.

پیونگ یانگ در این هشدار، آمریکا را به واکنش شدیدتر و قاطع تر تهدید کرد. تصمیم آمریکا برای اعمال تحریم های جدید بر ضد کره شمالی پس آن مطرح شد که این کشور در هفته جاری دو آزمایش موشکی انجام داد. تحریم های جدید آمریکا، برنامه های فناوری و دانش مربوط به تولید موشک های کره شمالی را نشانه رفته است.

این در حالی است که پیونگ یانگ توسعه برنامه های موشکی خود را در چارچوب تقویت قدرت بازدارندگی کره شمالی در برابر تهدیدات روزافزون آمریکا می داند.

اگرچه در دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا تلاش هایی برای گشایش سیاسی در روابط این کشور و کره شمالی صورت گرفت، اما از آنجا که واشنگتن هیچگاه تصمیم جدی برای حل بحران شبه جزیره کره نداشته هر گونه تلاش های سیاسی در این ارتباط با شکست روبرو شده است.

حساسیت‌های آمریکا در مورد کره شمالی به حدی است که هر گونه رفتار و برنامه های «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی از جمله برنامه های سلامتیش را رصد و برای مقابله با آن برنامه ریزی می کنند.

«ویپین نارنگ» V.NARENG کارشناس مسایل سیاسی در این باره براین باور است: "هر گونه رفتار رهبر کره شمالی مورد توجه نه تنها آمریکا بلکه همسایگان آن کشور است. به همین دلیل آمریکا به بهانه های مختلف می کوشد کره شمالی را تحت فشارهای مختلف قرار دهد."

واقعیت این است که در عصر کنونی با توجه به گسترش ارتباطات جهانی اعمال تحریم ها از سوی آمریکا به سیاستی نخ نما تبدیل شده و دیگر کارایی لازم را ندارد. به خصوص آنکه افول قدرت آمریکا نیز آغاز شده و اعمال سیاست های فشار حداکثری واشنگتن تاثیری در تغییر رفتار مخالفان سیاست‌های آمریکا ندارد.

از اینرو چین نیز در واکنش به اعمال تحریم های جدید آمریکا ضد کره شمالی، آنرا یکجانبه و حرکتی براساس سیاست داخلی آمریکا دانست.

«ژان اچ لی» J.H.LI رئیس پیشین خبرگزاری آسوشیتدپرس در پیونگ یانگ در این باره می گوید: "رهبر کره شمالی تنها کسی است که می تواند تحولات شبه جزیره کره را مطابق سیاست‌ها و خواسته های خود تنظیم و راهبری کند و این سیاست‌های آمریکا است که باعث شده است، کره شمالی به سمت ایجاد زرادخانه های هسته ای و سامانه های موشکی حرکت کند."

در هر حال، آمریکا که هر روز خود را در موقعیت ضعف جهانی احساس می کند، می کوشد با اعمال فشارهای اقتصادی و جلوگیری از دستیابی کشورها به فناوریهای پیشرفته، مانع از پیشرفت آنان شود.

این در حالی است که واشنگتن با اعمال سیاست تهدید، همچنان مهمترین عامل ایجاد بحران های سیاسی و امنیتی در مناطق مختلف از جمله در شبه جزیره کره است، زیرا به این طریق می کوشد حضور نظامیان خود را در ژاپن و کره جنوبی توجیه کند که با مخالفت های روز افزون مردمی در هر دو کشور روبرو است.

نویسنده: مجید وقاری

117