ایران پرس - همزمان با افزایش حضور نظامیان میانماری در استان راخین در غرب این کشور از اوایل ماه جاری ، هزاران نفر از مسلمانان روهینگیا خاک این کشور را به سوی بنگلادش ترک کرده اند.

رهبران مسلمانان روهینگیا مستقر در بنگلادش از تشدید فشارها بر اردوگاه های مملو از جمعیت در مناطق مرزی بنگلادش و میانمار از سوی گارد مرزی بنگلادش نیز خبر می دهند.

حدود 75 هزار مسلمان روهینگیا از آغاز دور جدید سرکوب ارتش میانمار در ماه های گذشته به بنگلادش فرار کرده اند.

بر اساس برآوردهای دولت بنگلادش حدود 400 هزار آواره روهینگیایی در اردوگاه های پناهجویان در این کشور زندگی می کنند. موج جدید آوارگی مسلمانان روهینگیا پس از ان آغاز شد که ارتش میانمار اخیراً در استان غربی راخین این کشور مستقر شد. به رغم هشدار مجامع بین المللی در مورد پیامدهای این اقدام ارتش میانمار، دولت این کشور آن را در راستای تامین امنیت منطقه توجیه می کند و این در حالی است که  مسلمانان روهینگیا استقرار نیروهای ارتش در استان راخین را سرآغاز دور جدید حملات بوداییان تندرو ضد مسلمانان می دانند.

ارتش میانمار با این ادعا که مسلمانان روهینگیا اقدام به تشکیل اردوگاههای نظامی کرده اند به شکل خاموش دور جدید سرکوب مسلمانان روهینگیا را با هدف پاکسازی منطقه و نسل کشی آغاز کرده اند.عدم اطلاع رسانی از وضعیت منطقه باعث شده است تا از آمار تلفات خشونت های خونین در استان راخین گزارشی منتشر نشود اما آغاز موج جدید آوارگان به سمت بنگلاش نمی تواند اخبار خوبی مبنی بر پیامدهای مثبت استقرار ارتش میانمار در استان راخین باشد. 

«یانگ هی لی» فرستاده ویژه سازمان ملل به میانمار: «ارتش میانمار در  خشونت و وحشی گری ضد مسلمانان روهینگیا دست دارد. میزان این خشونت ها و وحشی گری ها فراتر از آن چیزی است که تاکنون تصور می شد. نظامیان میانماری به طور گروهی به زنان مسلمانان روهینگیا تجاوز کرده و گلوی مردان و زنان مسلمان را بریده و کودکان آنان را به داخل خانه هایی که در حال سوختن بودند انداخته اند .»

این در حالی است که دولت میانمار همچنان در برابر درخواست سازمان ملل برای تهیه گزارش و بررسی وضعیت مسلمانان روهینگیا در استان راخین مقاومت می کند. دولت میانمار مسلمانان روهینگیا را مهاجران بنگالی می داند و از اعطای حق شهروندی به آنان خودداری می کند و این در حالی است که مسلمانان روهینگیا از ساکنان اصلی استان راخین هستند که در گذشته آراکان نام داشت. 

لورنس لوئی کارشناس مسایل رسانه: «گروههای حقوق بشری نگران تکرار خشونت های سال گذشته ضد مسلمانان روهینگیا هستند. آنها نگران افزایش حضور نظامیان میانماری در محل زندگی خود در استان راخین هستند. بنگلادش نیز به علت نگرانی از سرازیر شدن گروه دیگری از آوارگان مسلمان روهینگیا از میانمار، کنترل روی مرزهای خود را تشدید کرده است که بر شدت بحران می افزاید.»

در هر حال همان گونه که سازمان ملل مسلمانان روهینگیا را مظلوم ترین اقلیت جهان اعلام کرد انتظار می رود این سازمان پیش از آغاز دور جدید کشتار مسلمانان روهینگیا از سوی بوداییان افراطی و نظامیان تندرو میانمار در مورد آغاز موج جدید آوارگان تحقیقات خود را آغاز و مانع  از بروز هرگونه شرایطی شود که کنترل آن دشوار گردد. 111/114

مجید وقاری

بیشتر بخوانید:

ادامه پاکسازی مسلمانان روهینگیا در میانمار/ تحلیل

حمایت فرمانده ارتش میانمار از سرکوب مسلمانان روهینگیا

وضعیت اسفبار مسلمانان روهینگیا در بنگلادش+ ویدئو