این درحالی است که اسماعیل ولد الشیخ احمد نماینده سازمان ملل در امور یمن پیشتر تاکید کرده بود: برای حل بحران یمن داشتن اراده سیاسی و حسن نیت ضروری است.
مخالفت علنی ریاض با برقراری آتش بس در یمن در حالی است که جنگنده های متجاوز سعودی - آمریکایی شهر صرواح را در استان مأرب (مرکز یمن) بمباران کردند.
در همین حال؛ مرکز امور حقوق بشر و توسعه یمن در گزارشی اعلام کرد : از مارس 2015 زمان آغاز حملات عربستان سعودی به یمن 12 هزار و 41 غیر نظامی یمنی جان باختهاند که چهار هزار و 400 نفر آنان را زنان و کودکان تشکیل می دهند.
برآیند تداوم حرکت رژیم سعودی در مدار جنگ افروزی، کشتار روزانه مردم یمن از جمله زنان و کودکانی است که در دو سال گذشته با کمترین امکانات در برابر تجاوزگری رژیم سعودی ایستادهاند و معادلات سعودیها در یمن را برهم زدهاند. مسوولان سعودی که پیش از شروع عملیات توفان قاطعیت در یمن (26 مارس 2015) مدت این عملیات را یک هفته پیشبینی کرده بودند امروز، برای خارج شدن از باتلاق خودساخته راهی جز تداوم جنگ افروزی با سلاحهای ارسالی مدعیان حقوق بشر غربی ندارند.
عربستان با حمایت آمریکا و انگلیس از مارس 2015 حملات خود را به مردم یمن به منظور بازگرداندن عامل خود یعنی «عبدربه منصورهادی» رئیس جمهوری مستعفی این کشور به عرصه سیاسی یمن آغاز کرده است.
سازمان ملل و مدعیان حقوق بشر نیز با سکوت خود در قبال جنگ افروزی رژیم سعودی در این مدت ماشین جنگی ائتلاف سعودی را روشن نگه داشتهاند.
اقدام سیاسی سازمان ملل در خارج کردن نام ائتلاف سعودی از فهرست سیاه نقض حقوق کودکان در زمان جنگ و ادامه حمایت سیاسی و تسلیحاتی غرب به ویژه آمریکا از رژیم سعودی، نسلکشی این رژیم را در یمن تداوم بخشیده است.
این درحالی است که توقف حملات عربستان به یمن و پایان دادن به محاصره این کشور تنها از طریق راهکارهایی نظیر برقراری و تثبیت کامل هرگونه آتشبسی میسر است. اما در سایه تداوم حملات دولت سعودی به یمن، نمیتوان آینده روشن و مثبتی برای مذاکرات در خصوص بحران یمن ازجمله مسائل مربوط به آتش بس متصور بود و تداوم حملات عربستان به یمن وادامه محاصره یمن با رویکرد تفاهم و تعامل و آتش بس همخوانی ندارد.
این در شرایطی است که ائتلاف متجاوزان علیه یمن به سرکردگی عربستان هیچگاه به آتش بسهای اعلام شده در یمن که بر اساس مذاکرات صلح و با نظارت سازمان ملل متحد به اجرا گذاشته شده، پایبند نبوده است و همچنان به حملات متجاوزانه خود به این کشور ادامه داده است و این حملات اثر منفی نیز بر هرگونه تلاشها برای مذاکرات صلح یمن نیز داشته است.
مخالفتهای آل سعود با پیشنهاد آتش بس در یمن و کارشکنیهای آن در این مسیر بار دیگر توجه افکار عمومی را به این موضوع جلب کرده است که عربستان مانع اصلی برقراری آتش بس است و با کارشکنی ها و مداخله جویی های خود عامل ایجاد و تداوم بحران در یمن است. این درحالی است که آل سعود با تشدید حملات به یمن در صدد متشنج کردن اوضاع و عقیم گذاشتن مذاکرات میان گروههای یمنی است.113/111
بیشتربخوانید:
فروش تسلیحات فرانسوی به رژیم سعودی/تحلیل
ولیعهد رژیم سعودی از آمریکا مدال گرفت