به گفته این سازمان، سوئد یکی از سی کشور جهان است که بیشترین صادرات تسلیحاتی را داشته اند و سعودی ها و اماراتی ها از مهمترین مشتری های این کشور هستند.
رژیم سعودی با همراهی شرکای خود مانند امارات در راستای تحقق سیاست ها و اهداف خود در یمن، از مارس 2015 جنگی ویرانگر را در یمن به راه انداخته است. جنگی که طبق گزارش های سازمانهای حقوق بشری و نیز سازمان ملل تاکنون موجب کشته شدن بیش از ده هزار نفر و مجروح شدن دهها هزار نفر از شهروندان یمنی و تخریب بسیار گسترده زیرساخت های این کشور جنگزده شده است. ضمن اینکه سعودی ها با محاصره دریایی یمن، موجب بروز کمبود شدید مواد غذایی و دارویی در یمن شده و بدین ترتیب میلیون ها یمنی را در معرض گرسنگی و بیماری قرار داده اند.
با این حال دولت های غربی همپیمان رژیم سعودی بی اعتنا به این مسائل همچنان روابط گرم و گسترده خود با رژیم سعودی را از جمله در زمینه نظامی و تسلیحاتی ادامه داده اند.
به گفته "سرگئی سیبریبف" Sergey Syberibov کارشناس سیاسی، آمریکا و بریتانیا سودهای کلانی از جنگ یمن می برند.
درحال حاضر آمریکا و بریتانیا و در رتبه های بعدی آلمان و فرانسه تدارک کنندگان تسلیحاتی رژیم سعودی و امارات محسوب می شوند.
به گفته "باربارا والی" Barbara Valey کارشناس اتریشی، آمریکا و بریتانیا مسئول جنگ فاجعهبار و جنایات جنگی در یمن هستند.
با این حال افشاگری های اخیر نشان داده که حتی کشور سوئد که همواره در غرب به ویژه در اروپا از به اصطلاح حامیان اصلی حقوق بشر قلمداد می شود نیز در زمره فروشندگان سلاح به عربستان و امارات است. این مساله نشان دهنده فاصله بسیار زیاد شعار های حقوق بشری دولتهای غریی با عملکرد واقعی آنها است.
سازمان اوپن دموکراسی در گزارش خود با اشاره به سلاح های سوئدی در اختیار نیروهای سعودی و اماراتی در یمن تصریح کرده که سوئد هیچ تحقیقی در خصوص شیوه ای که از این سلاح ها استفاده می شود انجام نمی دهد و همین امر باعث می شود که سوئد به نوعی شریک در جنایات جنگی محسوب شود.
هر چند قرار است که پارلمان سوئد در 28 فوریه سیاست دولت این کشور در زمینه صادرات سلاح را مورد بحث و گفتگو قرار دهد، اما امید چندانی به تغییر سیاست آن در فروش سلاح به رژیم سعودی و امارات وجود ندارد.
این در حالی است که گروه های سوئدی مخالف تسلیحات، خواهان توقف صادرات سلاح سوئد به عربستان و امارات شده اند. عملکرد سوئد در فروش سلاح به عربستان و امارات، مانند عملکرد دیگر دولتهای غربی که روابط نزدیکی با رژیم سعودی دارند، حاکی از تناقض آشکار بین حرف و عمل آنها است. این مساله خود بازتابی از اتخاذ رویکرد دو گانه غربی ها در قبال بسیاری از مسائل از تروریسم تا حقوق بشر است.113/112
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
بیشتر بخوانید:
نخست وزیر یمن: عربستان و امارات به دنبال تقسیم یمن میان خود هستند/ هیچ موشکی از ایران دریافت نکردهایم
مقام نظامی یمن: ارتش یمن تلفات سنگینی به مزدوران سعودی وارد کرده است