دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه فرمان اجرایی خروج آمریکا از توافقنامه آب و هوای پاریس را امضا کرد.

چرا مهم است:

توافقنامه آب و هوای پاریس یک پیمان بین المللی بسیار مهم است و تحولات اخیر تغییرات آب و هوایی اهمیت آن را برای کشورهای عضو افزایش داده است. ترامپ ،که کشورش یکی از بزرگترین آلاینده های محیط زیست در جهان است، ابتدا سال 2019 ایالات متحده را از توافقنامه آب و هوایی خارج کرد. جو بایدن، رئیس جمهور سابق، در اولین روز ریاست جمهوری خود به سرعت دوباره وارد این توافق شد. 

خروج دوباره آمریکا از این توافق، که توسط تقریباً ۲۰۰ کشور امضا شده، می‌تواند تأثیرات منفی بر تلاش‌های جهانی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای داشته باشد.

نکات کلیدی:

 نگرانی های اقتصادی: ترامپ و دولت او استدلال کردند که این توافق بار اقتصادی ناعادلانه ای را بر ایالات متحده تحمیل می کند. آنها معتقد بودند که این امر منجر به از دست دادن مشاغل در صنایعی مانند زغال سنگ، نفت و تولید خواهد شد که به ادعای آنها تأثیر منفی مقررات با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه ای خواهد داشت.

2. حاکمیت ملی: دولت ترامپ نگران آن است که این توافق با الزام این کشور به پایبندی به تعهدات بین‌المللی که می‌تواند توانایی آن را برای تعیین سیاست‌های زیست‌محیطی خود محدود کند، حاکمیت ایالات متحده را تضعیف کرد.

3. شرایط ناعادلانه: ترامپ از مفاد توافق انتقاد کرده و مدعی است که این توافق به سایر کشورها، به ویژه کشورهای در حال توسعه اجازه می دهد تا به آلودگی ادامه دهند و در عین حال محدودیت های سخت تری برای تجارت آمریکا اعمال کنند.

4. تمرکز بر استقلال انرژی: دولت آمریکا استقلال انرژی را در اولویت قرار داده و به دنبال ترویج تولید سوخت فسیلی به عنوان ابزاری برای تقویت اقتصاد و ایجاد شغل است.

آنها چه می گویند:
ترامپ بر این باور است که توافق پاریس مانند بسیاری از توافقات بین المللی دیگر ارزش‌های ایالات متحده را منعکس نمی‌کند.

بین سطور:

دونالد ترامپ همچنین از یکی از انبوه اقدامات اجرایی که در اولین روز بازگشت خود به کاخ سفید انجام داد، استفاده کرد تا روند خروج ایالات متحده از سازمان بهداشت جهانی برای دومین بار در کمتر از پنج سال گذشته را آغاز کند. کارشناسان و دانشمندان هشدار داده‌اند که خروج از WHO می‌تواند سیستم دفاعی جهان را در برابر شیوع‌های بیماریهای خطرناک جدید، تضعیف کند و این می‌تواند حرکتی باشد که دستاوردهای چندین دهه مبارزه با بیماری‌های عفونی مانند ایدز، مالاریا و سل را به عقب برمی گرداند.

303