به گفته وی، منطقی نیست که دولت سوریه در حالی که پیروزی های نظامی در عرصه میدانی به دست می آورد از سلاح شیمیایی استفاده کند، بنابراین باید کمیته تحقیق مستقلی در این زمینه تشکیل شود.
دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا، به بهانه کاربرد تسلیحات شیمیایی از سوی نیروی هوایی سوریه در خان شیخون، حمله موشکی اخیر را علیه پایگاه هوایی الشعیرات در استان حمص انجام داد.
با این حال این ادعای واشنگتن، نه فقط مورد قبول بسیاری از کشورهای جهان قرار نگرفته، بلکه اکنون شاهد آن هستیم که حتی متحدان اروپایی واشنگتن نیز صحت این ادعا را زیر سئوال برده اند.
متهم کردن دولت سوریه به استفاده از سلاح شیمیایی از سوی آمریکا را می توان تلاشی برای گمراه کردن افکار عمومی و وارونه کردن واقعیت ها با توجه به پیروزی های اخیر ارتش سوریه در مقابل تروریست ها دانست.
سیاست های جنگ طلبانه ترامپ در ادامه اقدامات نظامی دولت های پیشین آمریکا
در واقع اقدام اخیر ترامپ را می توان با اقدام «جورج دبلیو بوش» رئیس جمهوری اسبق آمریکا برای حمله به عراق در مارس 2003 مقایسه کرد.
در همان زمان نیز بوش برای تهاجم به عراق، وجود تسلیحات شیمیایی در آن کشور را بهانه کرد، در حالی که هیچ گونه شواهد متقنی در باره آن وجود نداشت.
«کالین پاول» وزیرامور خارجه وقت آمریکا، قبل از حمله آمریکا به عراق، در شورای امنیت سازمان ملل به ارائه مدارک وشواهدی پرداخت که خود بعدها به جعلی و نادرست بودن آنها اعتراف کرد.
در برهه کنونی نیز ترامپ در حالی فرمان حمله موشکی به سوریه به بهانه استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط ارتش سوریه را صادر کرد که نه فقط اسناد و شواهدی در این زمینه وجود ندارد، بلکه حتی کمیته تحقیق مستقلی برای رسیدگی به این ادعا، به منظور حضور میدانی در محل حادثه شیمیایی و بررسی شواهد عینی تشکیل نشده است.
بی تفاوتی جامعه بین الملل نسبت به پیشنهاد روسیه برای تشکیل یک هیات تحقیق مستقل
اکنون روسیه به همراه برخی دیگر از کشورها، خواهان تشکیل یک هیات تحقیق مستقل شده اند تا ماهیت واقعی حادثه شیمیایی خان شیخون معلوم شود.
با این حال غربیها بویژه آمریکایی ها استقبالی از پیشنهاد روسیه نکرده اند.
پرسشی که با توجه به این مساله مطرح می شود این است که علت بی اعتنایی واشنگتن به این پیشنهاد چیست؟
اگر واقعا آمریکایی ها معتقدند که حمله شیمیایی کارارتش سوریه بوده است، باید از انجام تحقیقات در این زمینه استقبال کنند.
واقعیت این است که هدف آمریکا وبرخی از شرکای اروپایی آن از وارد آوردن این اتهام علیه سوریه، فقط فراهم کردن زمینه برای انجام اقدامات نظامی علیه ارتش سوریه با هدف تضعیف آن بوده است.
ضمن اینکه آمریکایی ها، به بهانه مقابله با دولت سوریه، کمکهای نظامی و تسلیحاتی خود را به گروههای تروریستی افزایش خواهند داد.
این مساله مورد توجه مسکو نیز قرار گرفته است.
در این راستا «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه، در گفتوگوی تلفنی با «رکس تیلرسون» همتای آمریکایی خود تأکید کرد که حمله آمریکا به سوریه فقط برای تروریستها سودمند بوده است.
از دیدگاه مسکو، حمله به کشوری که دولت آن درحال جنگ علیه تروریسم است، تنها به سود افراط گرایان بوده و باعث افزایش تهدیدات علیه امنیت منطقه و جهان خواهد شد.116/110
بیشتر بخوانید:
رهبر انقلاب: حمله امریکا به سوریه؛ خطایی راهبردی و تکرار خطای گذشتگان/تحلیل
تجاوز امریکا به سوریه، به چه بهانه ای؟/ تحلیل
واکنش ها به حمله هوایی امریکا به سوریه ادامه دارد