ایران پرس - «بوریس جانسون»، وزیر امور خارجه بریتانیا با انتشار یک مقاله ای در روزنامه دیلی تلگراف، اختلافات خود با «ترزا می»، نخست وزیر این کشور را آشکار کرد. 

جانسون در این مقاله تاکید کرد، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) باعث ‌می‌شود سرنوشت مردم این کشور در دستان خودشان باشد و ابهت و شکوه بریتانیا را بازخواهد گرداند.

در بخش دیگری جانسون ادعا کرده است که اگر عضویت بریتانیا در بازار واحد و اتحاد گمرکی اتحادیه اروپا ادامه یابد، همه پرسی سال گذشته، توسط مردم جهان به تمسخر کشیده خواهد شد.

به اعتقاد ناظران سیاسی، انتشار این مقاله آن هم تنها یک هفته پیش از سخنرانی مهم ترزا می در فلورانس درباره برگزیت، گامی از طرف جانسون برای مطرح کردن خودش به عنوان بهترین گزینه نخست وزیری است. 

«ویل تانر» Will Tanner مشاور سابق نخست وزیر بریتانیا در صفحه توئیتر شخصی خود با انتقاد از جانسون نوشته است:

"انتشار این مقاله شگفت آور است."

ویل تانر افزود، جانسون فکر ‌‌می‌کند این موضوع خودخواهانه که تنها به نفع خودش است، آن هم تنها چند ساعت بعد از وقوع یک حمله تروریستی در لندن کاری درست است.

هر چند با شدت گرفتن انتقادات، جانسون تلاش کرد، مواضع خود را تعدیل کند، اما مخالفان دولت ترزا می براین باورند، انتشار این مقاله، پرده از اختلافات جدی در حزب حاکم بر سر برگزیت برداشت.

«جرمی کوربین»، رهبر حزب کارگر بریتانیا گفته است:

"اختلافات در کابینه ترزا می بر سر مذاکرات برگزیت روز به روز آشکارتر ‌می‌ شود و اقتدار نخست وزیر این کشور بیشتر به چالش کشیده ‌می‌ شود."

اختلاف‌‌های درون حزبی و به عبارت دیگر درون حاکمیتی در کنار تحرکات رقبای برون حزبی، مشکلات و نگرانی‌‌های اقتصادی و فشارهای اتحادیه اروپا در مذاکرات، شرایط دشواری برای نخست وزیر بریتانیا رقم زده است.

در داخل حزب، تلاش ‌می‌ شود تا رهبر دیگری به جای ترزا ‌می‌ انتخاب شود.

طبق گزارش‌‌‌ها، بیش از ده‌‌‌ها تن از سیاستمداران محافظه‌ کار متعهد شده ‌اند تا نامه ‌ای با درخواست کناره ‌گیری ترزا می را امضا کنند.

برای ساقط کردن دولت ترزا می باید 48 امضا جمع ‌آوری شود تا بتوان رای ‌گیری درون حزبی برای تعیین نخست ‌وزیر جدید انجام داد.

مشکل دیگر ترزا می، احزاب مخالف دولت از جمله حزب کارگر به رهبری جرمی کوربین است که در نظرسنجی‌‌های اخیر موقعیتش نسبت به حزب محافظه کار تقویت شده است.

عدم قطعیت درباره آینده برگزیت، تاثیرات اجتماعی نیز داشته است که در نهایت بر افکار عمومی تاثیر گذار خواهد بود و ‌می‌ تواند آینده ترزا ‌می‌ را با چالش مواجه کند.

سرسختی اتحادیه اروپا در مذاکرات خروج در قبال بریتانیا از دیگر چالش‌‌های اساسی دولت ترزا می است. به طور کلی به نظر ‌می‌رسد در صورتی که دولت بریتانیا نتواند در آینده نزدیک دستاورد مناسبی در مذاکرات با اتحادیه اروپا داشته باشد، ممکن است اختلافات جدی تری در کابینه و حزب حاکم رخ دهد.

به این ترتیب، در نهایت یا ترزا می قربانی خواهد شد یا حزب محافظه کار در معرض شکست در مقابل حزب کارگر قرار خواهد گرفت.

غلامرضا کشاورز

116/111

بیشتر بخوانید:

ادامه همکاری دفاعی و امنیتی بریتانیا با بروکسل پس از برگزیت

تصویب پیش نویس طرح برگزیت در پارلمان بریتانیا

«برگزیت» با اقتصاد انگلیس چه می‌کند؟