در این راستا، روز دوشنبه دولت بریتانیا انتقال تعدادی از پناهجویان به یک شناور بزرگ مسکونی را آغاز کرد.
دولت محافظه کار «ریشی سوناک» که مدتهاست مقابله با ورود پناهجویان را یکی از سیاست های مهم خود در بخش اجتماعی اعلام کرده است، اکنون به طور عملی این رویکرد را در دستور کار خود قرار داده است.
انتقال بخشی از پناهجویان به کشور ثالث چون رواندا همچنین اسکان پناهجویان در شناورهای روی آب نمونه ای از این سیاست هاست.
در این راستا، دولت بریتانیا روز دوشنبه تعدادی از مهاجران را به یکی از این شناورها منتقل کرد.
بریتانیا اعلام کرده است: بخشی از پناهجویان را به مکانها و کشتیهای نظامی بلااستفاده مانند «بیبی استکهلم» خاکستری و سهطبقه در پورتلند منتقل میکند که میتواند حدود 500 نفر را در بیش از 200 اتاق خواب در خود جای دهد.
دولت محافظه کار بریتانیا در حالی سیاست های سختگیرانه مهاجرتی را در دستور کار قرار داده است که بسیاری از طرفداران حقوق بشر نگران و خشمگین اجرای این قوانین هستند.
آنها اینگونه اقدامات را نقض قوانین بینالمللی میدانند. در این راستا 50 سازمان رفاهی و کمکی بریتانیا رفتار با پناهندگان را که «سوئلا براورمن» وزیر کشور بریتانیا همه آنها را «مهاجران غیرقانونی» طبقه بندی می کند، «بی رحمانه» و «غیر انسانی» توصیف کرده اند.
ساکنان سه مرکز جمع آوری دولتی پناهندگان، در برابر خبرنگاران آن را با اردوگاه های اسیران جنگی مقایسه کردند که برای هیچ کس قابل تحمل نیست.
این درحالی است که دولت بریتانیا قصد دارد، با تشدید قوانین سختگیرانه، دسترسی به کار و مسکن را نیز برای پناهجویان محدود کند.
بر اساس قانون جدید بریتانیا، کارفرمایانی که از پناهجویان به عنوان نیروی کار استفاده کنند، تا سقف 50 هزار یورو جریمه می شوند، همچنین صاحبان املاکی که خانه های خود را در اختیار افرادی که حق اقامت در خاک بریتانیا را ندارند قرار دهند، به ازای هر نفر تا 25 هزار یورو جریمه خواهند شد.
«رابرت جنریک» معاون مهاجرت وزیر کشور بریتانیا در این زمینه مدعی شده است: "این اقدامات به جلوگیری از عبور خطرناک پناهجویان با قایقهای کوچک از کانال مانش کمک میکند."
کشورهای غربی چون بریتانیا درحالی محدودیت های مرزی و اقامتی خود برای پناهجویان که عمدتا از کشورهای غرب آسیا و آفریقا هستند را افزایش داده است که در اکثر موارد سیاست های مداخله جویانه غرب، خود باعث جنگ و نا امنی در کشورهای این مناطق شده اند.
«پیتر فورد» که در فاصله میان سال های 2003 تا 2006 به عنوان سفیر بریتانیا در سوریه بوده، گفت: "مشکل و چالش پناهجویان، در واقع ساخته خودِ دولت بریتانیا و متحدان غربی آن است؛ آنچه غیرانسانی است، مداخلات نظامی و اقتصادی بریتانیا در کشورهایی است که از دلِ آن ها مهاجران غیرقانونی بر می خیزند. کشورهایی نظیر عراق، سوریه، و افغانستان. در واقع سیاست های بریتانیا و کشورهای غربی سبب شده تا این کشورها دولت های ورشکسته ای داشته باشند. مساله ای که تا حد زیادی ناشی از تهاجم مستقیم بریتانیا به این کشورها و البته تحریک جنگ های نیابتی و اِعمال تحریم علیه این کشورها است."
دولت محافظه کار بریتانیا درحالی مبارزه با مهاجران و پناهجویان را در دستور کار خود قرار داده است و بر طبل سیاستهای سختگیرانه و بازدارندگی بیشتر در قبال پناهجویان میکوبد که تشدید مشکلات اقتصادی و در پی آن اعتراضات اجتماعی اکنون به معضل جدی برای این کشور و شهروندانش تبدیل شده است.
در این راستا، بریتانیا شاهد تورم بالا، بیکاری و اعتصابات صنفی است از این رو به نظر می رسد مبارزه با پناهجویان نیز بخشی از تلاش حزب محافظه کار برای حفظ قدرت در انتخابات آینده است.
«استفن کیناک» وزیر مهاجرت دولت در سایه بریتانیا میگوید: "دولت محافظهکار برای بیش از 13 سال است که دست به تخریب سیستم مهاجرت زده است."
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117