«موسی ابومرزوق» عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) گفت، بحران آفرینی تنها نتیجه تصمیمات و اقدامات انحصارگرایانه «محمود عباس» است.
محمود عباس در حالی با اجرای تهدیدات قبلی خود، دستورانحلال پارلمان فلسطین را صادر کرد که طرفهای مختلف نسبت به تبعات آن بر اوضاع فلسطین هشدار داده بودند.
اقدامات یکجانبه و اختلاف برانگیزانه وی در شرایطی است که خواست و گزینه ملت فلسطین، تلاش برای تشکیل دولت وحدت ملی از طریق برگزاری انتخابات سراسری است.
درحالیکه مدت ریاست محمود عباس بر تشکیلات خودگردان پایان یافته است و او باید به موجب توافق ملی فلسطینیان به برگزاری همزمان انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان، مجلس قانونگذاری و شورای ملی پایبند باشد، در یک اقدام گزینشی و غیرقانونی و نقض تکثر سیاسی در صدد حذف نهادهای دموکراتیک فلسطین به منظور بسط سیطره غیرقانونی خود بر عرصه سیاسی فلسطین است.
«مشیر مصری» از رهبران حماس در واکنش به تصمیم اخیر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای انحلال پارلمان فلسطین با بیان اینکه دوره ریاست محمودعباس پایان یافته و هیچ سمتی ندارد، تصریح کرد: "تصمیم وی درخصوص انحلال مجلس قانونگذاری فلسطین را به هیچ میانگاریم. خاطرنشان کرد که جنبش فتح تا کنون این واقعیت را قبول نکرده که نماینده بخش اقلیت جامعه فلسطین است."
واگذاری اختیارات مجلس قانونگذاری فلسطین به محمود عباس
مجلس قانونگذاری فلسطین دارای 132 کرسی است که 76 کرسی آن به حماس، 42 کرسی به جنبش فتح (وابسته به محمود عباس) و 13 کرسی نیز به سایر گروه ها و احزاب فلسطینی تعلق دارد.
مطابق قانون اساسی فلسطین برگزاری انتخابات پارلمانی هر چهار سال یکبار انجام میشود، اما آخرین انتخابات پارلمانی در سال 2006 انجام شد.
نشستهای این مجلس در پی کنترل حماس بر نوار غزه در سال 2007 متوقف و اختیارات آن با اصلاحاتی غیرقانونی و یکجانبهای که تشکیلات خودگردان در قوانین صورت داد، به محمود عباس واگذار شد.
انحلال مجلس قانونگذاری فلسطین توسط تشکیلات خودگردان که درچارچوب ادامه اقدامات خودسرانه این تشکیلات بوده است پیامدهای خطرناکی بر اوضاع داخلی فلسطین خواهد داشت.
این در شرایطی است که محمود عباس به موازات تلاش برای قبضه قدرت در فلسطین و هموار کردن راه برای پیشبرد سیاست سازشکارانه به دنبال نابودی جریانهای پویا و مقاومت است و تعقیب و بازداشت مبارزان مقاومت در کرانه باختری و همراهی با سیاستهای اسرائیل در محاصره غزه را همواره در دستور کار خود داشته است که این موضوع اعتراض و انتقاد شدید فلسطینیها را در پی داشت.
عواقب انحلال مجلس قانونگذاری فلسطین
در مجموع حکم انحلال مجلس قانونگذاری، حکمی سیاسی و غیرقانونی است که خطر فروپاشی نظام سیاسی فلسطین را در پی خواهد داشت.
درحالیکه ملت فلسطین منتظر اتخاذ مواضعی متناسب با خطرات مرحله کنونی و معادلات سیاسی حساس و رشادت های ملت فلسطین در قدس، کرانه باختری و غزه بود، تصمیم وی نوعی شوک سیاسی داخلی برای فلسطین است که تبعات آن تفرقه و شکاف در جبهه داخلی فلسطینیها خواهد بود که این خطرناک ترین چالشی است که ممکن است مساله فلسطین در داخل با آن مواجه شود.
این درحالی است که اقدامات محمود عباس در تعقیب مبارزان مقاومت در کرانه باختری و خلل در مسیر مبارزات ضد صهیونیستی ملت فلسطین نه تنها اقدام ملی گرایانه به شمار نمی رود بلکه کاملا" اقدامی خائنانه محسوب شده که با هدف ضربه زدن به پروژه وحدت و همبستگی و انتفاضه ملت فلسطین در برابر رژیم اشغالگر قدس صورت گرفته است.
آحاد فلسطینیان معتقدند، مقابله با چالشها و خطرات پیش روی فلسطین یک وظیفه ملی است که جز با وحدت، مشارکت در عرصه داخلی و اولویت دهی به منافع ملی و محکومیت اشغالگری از طریق مقابله با آن و افتخار به مقاومت و پشتوانه مردمی آن ممکن نیست.
واکنش فلسطینیان به اقدامات تفرقه افکنانه محمود عباس جهت پیشبرد سیاستهای فتنه گرایانه درمیان فلسطینیان که در چارچوب سیاست های دیکته شده ترامپ در قالب معامله قرن صورت می گیرد حساسیت و هوشیاری بالای فلسطینی ها را به هرگونه حرکت و رفتاری که بوی خیانت از آن می آید را نشان می دهد و این حرکت اخیر کودتا گونه محمود عباس محکومیت تقریبا" تمامی گروه های فلسطینی را در پی داشته است.
مردم فلسطین تاکید دارند که اختلاف اصلی آنها باید با دشمن صهیونیستی باشد و رقابت های سیاسی و منافع حزبی نباید منجر به دشمنی میان طرفهای فلسطینی شود که تنها طرف ذینفع آن رژیم صهیونیستی است و تاوان این اختلافات که تهدیدی برای آرمان فلسطین است را تنها ملت فلسطین پرداخت می کنند.
نویسنده: بیژن نجفی
116/120
بیشتر بخوانید:
واکنش گروههای فلسطینی بهانحلال شورای قانونگذاری فلسطین
درخواست عضو حماس از محمود عباس برای اجرای آشتی ملی