شورای امنیت برای تمدید ماموریت مشترک سازمان ملل متحد با اتحادیه آفریقا در سودان یک قطعنامه صادر کرد و همچنین در بیانیه ای درباره مانع تراشی در روند صلح در آفریقای مرکزی هشدار داد.

به گزارش روز شنبه ایران پرس به نقل از خبرگزاری شینهوا، شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه شماره 2429، ماموریت مشترک اتحادیه آفریقا و سازمان ملل متحد در منطقه دارفور موسوم به مینوآد را تا یک سال دیگر (30 ژوئن 2019) تمدید کرد. 

بر اساس قطعنامه 2429، شورای امنیت از ماموریت مشترک اتحادیه آفریقا و سازمان ملل متحد می خواهد که  یک رویکرد جامع در مورد حفظ صلح و راه حل طولانی مدت برای منطقه دارفور در چشم انداز خروج احتمالی مینوآد در پیش بگیرد. 

حداکثر نیروهای مشترک سازمان ملل متحد و اتحادیه آفریقا طبق این قطعنامه، چهار هزار و پنجاه تن بازگردانده خواهد شد. همچنین اجازه به کارگیری 2 هزار و پانصد نیروی پلیس، برای کمک به نیروهای مینوآد داده شده است.

 

منطقه دارفور که از سال ۲۰۰۳ صحنه درگیری‌هایی میان قبایل بومی غیر عرب این منطقه با نیروهای دولت سودان است یکی از مناطق فقیر نشین تین کشور است.

بر اثر سالها درگیری و جنگ داخلی هزاران نفر از مردم این منطقه کشته و یا آواره شده اند.

تاکید بر توقف درگیری ها در آفریقای مرکزی همراه با تهدید خشونت طلبان

شورای امنیت سازمان ملل همچنین روز جمعه در اقدامی دیگر درباره قاره آفریقا با انتشار بیانیه ای بر توقف درگیری ها در آفریقای مرکزی تاکید و حملات گروه های مسلح در این کشور علیه غیر نظامیان، نیروهای صلحبان و فعالان بشردوست را که به کشته، زخمی و آواره شدن شمار قابل توجهی از مردم منجر شده ، محکوم کرد. 

در این بیانیه از همه گروه های مسلح در بانگی و سایر نقاط آفریقای مرکزی خواسته شده هرگونه خشونت را متوقف و ضمن تحویل دادن سلاح های خود از روند صلح بدون قید و شرط حمایت کنند.

شورای امنیت همچنین تهدید کرد، افرادی که در برابر روند صلح در آفریقای مرکزی مانع ایجاد کنند، مجازات خواهد کرد.

شورای امنیت بر حمایت از "فوستن آرکانژ توآدرا"، رئیس جمهوری آفریقای مرکزی تاکید و تلاش بیشتر مقامات، اتحادیه آفریقا و کشورهای منطقه برای آشتی ملی در آفریقای مرکزی را خواستار شد.

 

جمهوری آفریقای مرکزی از سال 2013 در بحرانی مرگبار فرو رفته است و دولت این کشور فقط بخش کوچکی از سرزمین های ملی را تحت کنترل دارد.

گروههای مسلح در جمهوری آفریقای مرکزی برای تسلط بر منابع الماس، طلا و احشام با هم مقابله می کنند.

137/110

بیشتر بخوانید:

اعتراض سازمان ملل به عملکرد دولت سودان در دارفور

شکست عملیات سازمان ملل برای خلع سلاح گروهی مسلح در آفریقای‌مرکزی