به گزارش پارستودی؛ این قطعنامه که با 394 رأی موافق و فقط یک رأی مخالف به تصویب رسید انتقادی هم به دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا محسوب میشود که در برابر اقدامات ارتش میانمار مواضع مشابهی نگرفته است.
پیشنویسی که به تصویب رسیده از دولت ترامپ و به طور خاص، «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا میخواهد درباره اینکه آیا مسلمانان روهینگیا قربانی نسلکشی شدهاند یا خیر، موضعگیری کند.
«پمپئو» از عبارت «نسلکشی» برای تقبیح اقدامات ارتش میانمار استفاده نکرده و تنها آن را «پاکسازی قومی» دانسته است. ترامپ، اصلاً در این باره صحبت نکرده است.
«اد رویس»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیهای گفت: «ما تعهد اخلاقی داریم که این جنایتها را نسلکشی بدانیم.» مسلمانهای روهینگیا از چند دهه قبل در معرض آزار و اذیتهای دولت میانمار قرار داشتهاند و دولت این کشور در سال 1982 شهروندی آنها را سلب کرده است.
از 25 اوت 2017 در حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی به مسلمانان روهینگیایی دراستان راخین درغرب میانمار، بیش از شش هزارمسلمان روهینگیایی کشته، هشت هزار نفر زخمی و حدود یک میلیون نفر آواره شدهاند.
تاکید بنگلادش بر خروج هر چه سریعتر آوارگان روهینگیایی از این کشور
پیشتر «شیخه حسینه» Sheikh Hasina نخستوزیر بنگلادش گفته بود، تاکنون سه توافقنامه میان «میانمار» و «بنگلاش» درخصوص خروج آوارگان روهینگیایی منعقد شده است، اما در واقع مسئولان میانمار بهرغم تعهدات شفاهی بازگشت آنها را قبول نکردهاند. 139/120
بیشتر بخوانید:
لزوم تشکیل ائتلاف بینالمللی برای حل بحران روهینگیاییها
دبیرکل اتحادیه جهانی علمای اسلام: بازگشت مسلمانان روهینگیا باید با ایجاد ضمانت بینالمللی انجام شود
اعتراض بوداییان تندرو به بازگشت مسلمانان روهینگیایی/ تحلیل
اعتراض به بازگشت مسلمانان روهینگیایی