این تظاهرات در شهرهای تل آویو و حیفا پررنگ تر از دیگر شهرهای اراضی اشغالی بود.
«یاریو لوین» وزیر دادگستری کابینه بنیامین نتانیاهو اخیراً طرحی را برای اصلاح نظام قضایی رژیم صهیونیستی ارائه کرد که هدف اصلی آن محدود کردن اختیارات نظام قضایی این رژیم است.
این طرح در دو زمینه اختیارات دیوان عالی را محدود می کند. از یک سو، کابینه بر انتصاب قضات از جمله قاضی دیوان عالی رژیم صهیونیستی کنترل کامل خواهد داشت.
از سوی دیگر، این طرح قدرت دیوان عالی برای لغو قوانین و تصمیمات کابینه را به شدت محدود کرده و به کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) این امکان را میدهد تا قوانینی را که دادگاه موفق به لغو آنها شده، با موافقت تنها 61 عضو، مجدداً وضع کند. بنابراین این طرح اصل تفکیک قوا را از بین برده و وزن پارلمان و کابینه را در مقابل نظام قضایی افزایش می دهد.
علاوه بر تضعیف نظام قضایی رژیم صهیونیستی، این طرح به نوعی سبب مصونیت مقاماتی می شود که در نظام قضایی این رژیم پرونده دارند.
اکنون در کابینه نتانیاهو، وی و همچنین برخی از وزرا پروندههایی مربوط به فساد و همچنین تروریسم دارند. منتقدان بر این باور هستند که نتانیاهو و برخی اعضای کابینه وی، با تضعیف نظام قضایی سعی دارند پروندههای خود را ببندند. مخالفان میگویند که این طرح به استقلال قوه قضاییه در اسرائیل پایان خواهد داد و موجب میشود تا جلوگیری از فساد در این کشور غیرممکن شود.
نکته مهم دیگر این است که معترضان و منتقدان بر این باور هستند که این طرح رژیم صهیونیستی را به سمت دیکتاتوری سوق می دهد و دموکراسی حاکم بر این رژیم را به طور کامل نابود خواهد کرد.
در همین زمینه، خبرگزاری فرانس پرس نوشت: "معترضان در تظاهرات خود پلاکاردهایی چون «حکومت شرم»، «سرنگونی دیکتاتور را میخواهیم» و «بنیامین نتانیاهو دموکراسی نمیخواهد ما به فاشیست نیاز نداریم» را حمل میکردند."
موضوع مهم دیگر این است که تظاهرات در شهرهای بزرگی نظیر تل آویو و حیفا نشان می دهد که کابینه جدید رژیم صهیونیستی خیلی زود با اعتراضهای گسترده مواجه شده؛ اعتراض هایی که هم رقبای سیاسی وی در آن حضور دارند و هم حضور پررنگ مردم در آن دیده میشود.
این موضوع نشان میدهد که اولاً کابینه جدید رژیم صهیونیستی به شدت تحت فشار قرار دارد و کابینه ای شکننده است و دوما وضعیت سیاسی و امنیتی در درون اراضی اشغالی به شدت آسیب پذیر است.
«ایهود باراک» نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی طی یادداشتی که در روزنامه عبری «یدیعوت آحارانوت» منتشر شد، نوشت: "اختلاف با دولت بنیامین نتانیاهو به مرحله جنگ میرسد و این یک هشدار واقعی است، زیرا خطر نزدیک و قریبالوقوع است و به فروپاشی نظام سیاسی مبتنی بر اشغال منجر خواهد شد. با سکوت اسرائیلیها اتفاقات بد ادامه خواهد یافت. لذا آنها باید چشمان خود را باز کنند، از خود بپرسند که کجای این مبارزه ایستادهاند و پاسخ واقعی را هرچه قدر دردناک و سنگین باشد، بیابند."
نویسنده: سیدرضی عمادی
117