«استف بلوک» جایگزین «هالبه زیلسترا» Halbe Zijlstra وزیر امور خارجه مستعفی هلند می شود که 13 فوریه پس از اعتراف به دروغگویی درباره دیداری با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، استعفا کرده بود.
زیلسترا پیش تر مدعی شده بود درسال 2006 درجلسه ای حضور داشته که پوتین در آن اعلام کرده بود، بلاروس، اوکراین و کشورهای حوزه بالتیک را بخشی از«روسیه بزرگ» می داند.
کارزار تمام عیار غرب علیه روسیه
استعفای وزیر خارجه هلند با توجه به ادعای کذب وی درباره موضع پوتین نشان دهنده رویکرد کلی غرب در قبال روسیه است. پس از وقوع بحران اوکراین در سال 2014 و مقابله آشکار بین روسیه وغرب، آمریکا و شرکای اروپایی آن کارزار گسترده ای را علیه روسیه به راه انداخته اند.
این کارزار دارای ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و امنیتی است. در کنار این اقدامات شاهد راه اندازی جنگ تبلیغاتی و روانی وسیعی علیه روسیه هستیم. این جنگ روانی در قالب اتهاماتی علیه مسکو و مقامات ارشد کرملین به ویژه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه متمرکز شده است.
برخی دولت های اروپایی پس از اتهام آمریکایی علیه مسکو دائر بر مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا، مدام درباره تکرار این اقدام در فرایند انتخابات در اروپا هشدار داده و بدین ترتیب این گونه وانمود کرده اند که مسکو تلاش خود را بر ایجاد بی ثباتی در کشورهای اروپایی و یا حمایت از احزاب و جریان های راست افراطی در این کشورها متمرکز کرده است.
در حالی که نگاهی به عملکرد اروپا و آمریکا در قبال روسیه نشان می دهد که آنها آشکارا درفرایند انتخابات روسیه اعم از انتخابات پارلمانی یا ریاست جمهوری مداخله و مردم این کشور را به ناآرامی مدنی و گسترش اعتراضات علیه دولت روسیه و پوتین رئیس جمهوری آن تشویق می کنند.
به گفته «آلکسی موخین» Alexey Mukhin مدیرکل مرکز اطلاعات سیاسی روسیه، مخالفان ولادیمیر پوتین، چه در داخل و چه در خارج از روسیه، فعالیت های خود را روی تهدید و ایجاد چالش برای کشور متمرکز کرده اند، از سوی دیگر تلاش مستمر مقامات و رسانه های غربی ارائه چهره ای منفی، ستیزه جو و توسعه طلب ازپوتین است. اتهامی که وزیر خارجه سابق هلند علیه پوتین مبنی بر توسعه طلبی روسیه و قصد آن برای انضمام برخی کشورهای اروپای شرقی به روسیه طرح کرده در این چارچوب قابل ارزیابی است. وی به دروغ بودن این مساله اذعان کرده است. همین مساله تبدیل به رسوایی شد که وی را ناچار به استعفا کرد.
راهبرد اصلی غرب در قبال دولت های مخالف یا رقیب
اساسا طرح مساله توسعه طلبی روسیه به منظور توجیه مواضع و اقدامات غربی ها به ویژه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» در قبال روسیه صورت گرفته است.
«سرگئی رکدا» Sergey Rekda کارشناس روس و استاد دانشگاه دولتی مسکو معتقد است که مسایل تحریک کننده ای در ناتو طرح می شود که نشان می دهد این پیمان خیال تنش زدایی با روسیه را ندارد. اساسا رویکرد غرب در قبال دولت های مخالف یا رقیب، مبتنی براعمال فشارهای همه جانبه در قالب تحریم های گسترده، جنگ روانی و تبلیغاتی از طریق رسانه ها و تهدید نظامی است. 134/111
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
بیشتر بخوانید:
«ترامپ» ائتلاف غرب علیه روسیه را میشکند
مسکو: تحریم های غرب علیه روسیه خلاف مقررات بین المللی است
انتفاد روسیه از واکنش انحرافی غرب به مواضع این کشور در قبال سوریه