وزارت دفاع کره جنوبی اعلام کرد، «سونگ یونگ مو» وزیر دفاع این کشور در سئول با «دلفین ان لورنزانا»، همتای فیلیپینی خود توافق کردند؛ همکاری های صنایع دفاعی و امنیتی دو جانبه را تقویت کنند.
وزیر دفاع فیلیپین برای شرکت در مراسم برش فولاد دو فروند کشتی که به کره جنوبی سفارش داده است، در سئول به سر می برد.
«سونگ» در دیدار با «لورنزانا» در مورد نتایج نشست سران دو کره را که هفته گذشته برگزار شد نیز تبادل نظر کردند.
وزارت دفاع کره جنوبی افزود، وزیر دفاع این کشور حمایت «مانیل» را از تلاش های «سئول» برای بهبود روابط میان دو کره و برقراری صلح پایدار را خواستار شد.
کره جنوبی که در فهرست کشورهای توسعه یافته و صنعتی قرار دارد؛ تولید و صادرات در بخش دفاعی و نظامی را هم در کنار سایر بخش ها مورد توجه جدی قرار داده است.
با توجه به رونق کنونی در بازار تسلیحات جهان که بخشی از صنایع دفاعی و نظامی را شامل می شود؛ کره جنوبی هم برای کسب درآمد بیشتر از طریق صادرات در این بخش برنامه ریزی گسترده ای کرده است.
در سال 2017 صادرات تسلیحاتی کره جنوبی به بیش از سه میلیارد دلار رسید که در مقایسه با سال 2016، 25 درصد رشد داشت.
درهمین چارچوب است که سفر وزیر دفاع فیلیپین به کره جنوبی فرصت مناسبی برای این کشور بود که بتواند مانیل را هم در فهرست خریداران صنایع دفاعی و نظامی خود قرار دهد تا از این طریق مشتریان منطقه ای محصولات این گونه صنایع را افزایش دهد.
باید توجه داشت که اگرچه رشد کره جنوبی در توسعه صنایع دفاعی و نظامی صادرات محور مبتنی بر دانش و تکنولوژی داخلی است اما روابط گسترده نظامی، اقتصادی و علمی سئول با برخی کشورهای غربی دارای سهم بزرگ در بازار تسلیحات جهان در پی ریزی گام های بلند کره جنوبی در این زمینه موثر بوده است.
رشد چشمگیر فناورانه در صنایع دفاعی و نظامی کره جنوبی در سال های اخیر موجب شده تا تولید کنندگان تسلیحات در این کشور در طبقه بندی تولید کنندگان تسلیحات نوظهور پیشتاز باشند و هفت شرکت کره ای در رده صد شرکت اول تسلیحات سازی در سال ۲۰۱۶ قرار بگیرند.
کره جنوبی تلاش دارد با افزایش توان تولید تجهیزات دفاعی و نظامی ضمن کاهش اتکای خود به دیگر کشورها؛ بتواند هر ساله سهم بیشتری از بازار فروش سلاح در جهان را به خود اختصاص دهد.
علاوه براین، شرایط امنیتی در شبه جزیره کره و نگرانی هایی که سئول از فعالیت های موشکی و هسته ای کره شمالی دارد، سبب شده تا کره جنوبی مسئله تقویت توان دفاعی و نظامی بر اساس خوداتکایی را هم علاوه بر خرید برخی تجهیزات از دیگر کشورها، در دستور کار راهبردی خود قرار دهد.
«سایمون ویزمن» از محققین در اندیشکده پژوهش صلح بینالملل استکهلم (SIPRI) می گوید؛ کره جنوبی هرچه بیشتر برای تامین نیازهای تسلیحاتی، صنایع تسلیحاتی خود را تقویت می کند و همزمان به دنبال عملی کردن هدفش در تبدیل شدن به یک صادر کننده عمده سلاح در جهان است.
کره جنوبی درصدد است از طریق تقویت صنایع نظامی صادرات محورخود بتواند در بازار تسلیحات که چین پنجمین صادر کننده بزرگ سلاح در جهان محسوب می شود با این کشور هم در این زمینه رقابت کند.
114/110
نویسنده: محمدرضا عسگری
هشدار رئیس جمهور فیلیپین درباره وضعیت شبه جزیره کره
فیلیپین یک ناو جنگی کره جنوبی را با 100 دلار خرید
عذرخواهی رئیس جمهوری فیلیپین از کره جنوبی
عذرخواهی رئیس پلیس فیلیپین از کره جنوبی