ایران پرس - «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در راستای تلاش‌های دیپلماتیک برای حل بحران قطر به کویت سفر و با مقامات این کشور دیدار کرد.

«موگرینی» در این سفر با تعدادی از مسئولان ارشد کویتی دیدار و حمایت اتحادیه اروپا از تلاش‌های «صباح الاحمد الجابر الصباح»، امیر کویت در راستای حل بحران قطر را اعلام و بر همکاری با این کشور در این زمینه تاکید کرد.

به نظر می رسد سفر موگرینی به کویت با توجه به افزایش نگرانی های اتحادیه اروپا از ادامه بحران قطر و تاثیرات منفی آن انجام شده است. کویت از اعضای شورای همکاری خلیج فارس بوده و با توجه به احتمال فروپاشی این شورا، به میانجیگری بین قطر و عربستان سعودی و شرکای آن پرداخته است.

تنش در روابط قطر با عربستان و شرکای آن یعنی امارات، بحرین و مصر کماکان ادامه دارد و سفر مقامات ارشد غربی و بین المللی نیز کمکی به کاهش این تنش ها نکرده است. در واقع برخی از آنها مانند «بوریس جانسون» وزیر امورخارجه بریتانیا معتقد است که بحران قطر با عربستان و شرکای آن به زودی پایان نخواهد یافت. 

شبکه خبری فاکس نیوز در گزارشی تحلیلی اعلام کرد که ادامه محاصره‌ کشورهای عرب حوزه خلیج فارس علیه قطر باعث خواهد شد تا بحران‌های بزرگی در آینده برای قطر شکل بگیرد. در مقطع کنونی، اتحادیه اروپا ازمیانجیگری کویت در حل بحران کشورهای عربی و قطر به طور کامل حمایت کرده است. با توجه به تحولات مربوط به این بحران از جمله کاهش شروط عربستان و شرکای آن از 13 شرط به 6 شرط هنوز مقامات قطری حاضر به پذیرش این شروط نیز نشده اند. البته مقامات قطری نیز با توجه به افزایش فشارهاو اقدامات محدود کننده عربستان و شرکای آن علیه این کشور مایل هستند تا هر چه سریعتر این بحران البته نه به بهای منافع اساسی و حیاتی قطر، حل و فصل شود، با این حال هنوز گشایش خاصی در این زمینه رخ نداده است. 

به گفته «حسین کنعانی مقدم»، تحلیلگر مسائل بین الملل، اختلافات قطر و عربستان اختلاف ریشه ای و تاریخی است و عربستان با جایگاه کاذبی که برای خود درست کرده به دنبال تسلط بر کشورهای منطقه و باج گرفتن از آنهاست. اما اتحادیه اروپا و کشورهای مهم این اتحادیه مانند آلمان، فرانسه و ایتالیا که روابط گسترده تجاری ، اقتصادی و نظامی و تسلیحاتی با کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس دارند، به شدت نگران وخامت اوضاع در حوزه ژئواستراتژیک خلیج فارس و پیامدهای وخیم آن بویژه در صورت بروز هر گونه رویارویی نظامی بین قطر با عربستان و شرکای آن و یا تشدید گستره تحریم ها و محدودیت ها علیه قطر هستند.

نباید از یاد برد که اقتصاد قطر پیوندهای دیرینه و مستحکمی با اقتصاد سایر کشورهایی که دوحه را تحریم کرده‌اند، دارد و به همین دلیل وخامت اوضاع مالی و اقتصادی قطر موجب بروز بحرانی مشابه در سایر کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس نیز خواهد شد. همین مسائل موجب سفرهای مقامات ارشد اروپایی به حوزه جنوبی خلیج فارس شده است. با این حال این تلاش ها تاکنون ثمره خاصی به همراه نداشته است. 112/114

بیشتر بخوانید:

سفر موگرینی به کویت به منظور تلاش‌ برای حل بحران قطر + ویدئو

ادامه دیدارهای منطقه ای وزیر خارجه آمریکا برای حل بحران قطر + ویدئو

کارنگی: چالش تیلرسون برای حل بحران قطر

بحران قطر و رایزنی‌های «تیلرسون» در منطقه/ تحلیل