ایران پرس - ساعاتی پس از حمله موشکی امریکا به سوریه، یک مقام پنتاگون، وزارت دفاع امریکا گفت این کشور در مورد نقش احتمالی حمله شیمیایی در شهر ادلب سوریه تحقیق خواهد کرد.

یک مقام بلند پایه پنتاگون که نخواست نامش فاش شود، گفت، موضوع احتمال دست داشتن روسیه در حمله شیمیایی سوریه در حال بررسی است.

این شخص افزود، در پایگاه شعیرات سوریه که روز جمعه با شلیک موشک های امریکایی هدف قرار گرفت، پیش از حمله، دهها نظامی روس مستقر بودند.

حمله موشکلی آمریکا به سوریه

 

کشورهای غربی مدعی هستند از همین پایگاه، هواپیماهای ارتش سوریه به منطقه خان شیخون در اطراف شهر ادلب حمله شیمیایی کردند.

البته با گذشت چند روز از حمله شیمیایی به خان شیخون، هنوز هیچ مدرکی دال بر نقش دولت سوریه در این جنایت ارائه نشده است.

با این حال، دولت امریکا در نقش قاضی جهانی و پلیس جهانی، یک پایگاه نظامی سوریه را به تلافی حمله شیمیایی در شهر ادلب مورد حمله موشکی قرار داد.

گرچه به گفته مقامات ارشد دولت امریکا، فعلا قرار نیست این حملات موشکی ادامه داشته باشد، با این حال، واشنگتن در تلاش است دایره اتهامات خود را از دولت سوریه به دولت روسیه نیز گسترش دهد.

این در حالی است که با همین حمله موشکی به پایگاه شعیرات سوریه، دو کشور امریکا و روسیه در یک قدمی جنگ قرار گرفته اند.

دیمیتری مدودف، نخست وزیر روسیه اعلام کرده است که با تجاوز موشکی امریکا به سوریه، واشنگتن و مسکو یک اینچ با جنگ فاصله دارند.

مدودف : احتمال جنگ آمریکا و روسیه بالا گرفته است

 

همزمان، دولت روسیه توافقنامه همکاری با ارتش روسیه بر فراز حریم هوایی سوریه را کنار گذاشته است. با این تصمیم چه بسا در حریم زمینی و هوایی به شدت در هم پیچیده سوریه، یک برخورد اتفاقی میان واحدهای عملیاتی ارتش روسیه با نیروهای ائتلاف غربی - عربی ضد سوری، جنگ میان دو طرف شعله ور شود.

 در چنین فضایی، ایجاد شائبه همکاری احتمالی روسیه با دولت دمشق در آنچه حمله شیمیایی ارتش سوریه به منطقه خان شیخون عنوان شده است، سطح تقابل میان مسکو و واشنگتن را به شدت افزایش می دهد.

جریان های ضد روسی در امریکا در تلاش هستند با سوءاستفاده از فضای روانی ضدیت با حمله شیمیایی به خان شیخون و پشتیبانی کشورهای همسو با واشنگتن در حمله به پایگاه شعیرات، روسیه را در جایگاه متهم قرار دهند و قدرت تاثیرگذاری این کشور در تحولات غرب آسیا، بویژه در سوریه را کاهش دهند.

این در حالی است که فضاسازی علیه کشور هسته ای روسیه و دارنده حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل به نقش آفرینی در یک حمله شیمیایی، آن هم بدون اینکه هیچ دلیلی برای اثبات چنین اتهاماتی وجود داشته باشد، می تواند این دو قدرت هسته ای را وارد جنگی تمام عیار کند.

البته این سیاست تهدید و ارعاب از سوی دولت جدید امریکا فقط متوجه روس ها نیست. بلکه در روزی که شی جین پینگ، رییس جمهوری چین مهمان همتای امریکایی خود در ایالت فلوریدا بود، رکس تیلرسون ، وزیر امور خارجه امریکا بدون هیچ پرده پوشی، پکن را تهدید کرد و گفت، اگر چین با امریکا بر سر موضوع فعالیت های اتمی و موشکی کره شمالی همکاری نکند، واشنگتن راسا برای حل این موضوع اقدام خواهد کرد.

تیلرسون به احتمال اقدام نظامی امریکا علیه کره شمالی، کشوری که در حوزه حریم منافع حیاتی چین قرار دارد، اشاره ای نکرد. اما بیان این اظهارات ساعاتی پس از تجاوز موشکی امریکا به سوریه، موید این پیام بود که امریکای دوران ترامپ در به کارگیری قدرت سخت این کشور و اعمال یکجانبه گرایی، هرگونه تعارفات دیپلماسی را در برابر کشورهایی همچون چین و روسیه کنار گذاشته است.113/112

بیشتربخوانید:

 

محکومیت حمله موشکی آمریکا به سوریه از طرف روسیه

ابراز نگرانی شورای امنیت روسیه درباره عواقب احتمالی حمله آمریکا به سوریه

واکنش های احتمالی روسیه به حمله آمریکا به سوریه / تحلیل

انتقاد روسیه از آمریکا به علت تخریب عمدی سوریه

حمله موشکلی آمریکا به سوریه
مدودف : احتمال جنگ آمریکا و روسیه بالا گرفته است