بر اساس آخرین تصمیمات اوپک، ایران باید ۱۳۰ هزار بشکه، عراق۲۰۰ هزار و عربستان و هم‌پیمانانش بیش از یک میلیون بشکه‌ از تولید نفت خود را کاهش دهند.

به گزارش رویترز، روز گذشته (سه شنبه 2 آبان) نشست فنی کارشناسان اوپک در وین اتریش پشت درهای بسته انجام شد. دستور کار این نشست بررسی سهم هر یک از اعضاء از کاهش میزان تولید نفت است. در نشست الجزیره اعضای اوپک توافق کرده بودند که سهم‌شان را از تولید کاهش دهند تا قیمت افزایش یابد. توافق آنها ۸۰۰ هزار بشکه در روز بود،‌ در نشست کارشناسی باید تعیین می‌شد که هر یک ازکشورها به چه میزان باید نفت خود را کاهش دهند.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه از جلسه پشت درهای بسته نشست فنی اوپک می‌نویسد که در این جلسه ایران و عراق شرایط خاصی را برای شرکت در این توافق مطرح کردند.

این منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود گفت: عربستان سعودی و هم‌پیمانان خلیج فارس سیگنال‌هایی را مبنی بر اینکه آمادگی بیش از یک میلیون بشکه در روز را دارند مطرح کردند.

قرار شد طرح الجزیره (کاهش ۸۰۰ هزار بشکه در روز) شامل همه کشورهای عضو به غیر از نیجریه و لیبی بشود و کشورهای دیگر هم باید تولید خودشان را ۴ تا ۴٫۵ درصد نسبت به تولید ماه اکتبر کاهش دهند.

براساس اعلام منابع آگاه از اوپک از ایران خواسته شده تا ۴٫۵ درصد از بیشترین سقف تولیدش را که ۳٫۹۲ میلیون بشکه در روز بوده کاهش دهد و میزان تولید را به کمتر از ۳٫۷۹ میلیون بشکه در روز برساند که این رقم ۹۰ هزار بشکه در روز بالاتر از تولید ماه اکتبر خواهد بود. از عراق هم خواسته شده تا ۲۰۰ هزار بشکه در روز تولیدش را کاهش دهد. بغداد همچنان در حال بحث کردن است که آیا باید این میزان کاهش را براساس برآوردهای سطح اوپک انجام دهد یا برآوردهای خودش.

یک نماینده ارشد اوپک گفت: ۸۵ درصد میزان کاهشی که اوپک اعمال می‌کند از کشورهای حاشیه خلیج فارس است اما ایران هنوز نمی‌خواهد از این کاهش سهمی داشته باشد. کشورهای غیرعضو مانند روسیه هنوز توافقی را برای کاهش تولید انجام ندادند و آنها بحث فریز نفتی را مطرح می‌کنند.

منابع اعلام کرده‌اند که این مساله باعث می‌شود که اوپک به تنهایی نتواند توازن در بازار ایجاد کند و قیمت را افزایش دهد.

ایران ها بارها اعلام کرده است، قصد دارد سهم حدود ١٣ درصدی خود از مجموع تولید نفت اوپک در دوران پیش از تحریم را دوباره به دست بیاورد.