ایران پرس- پس از تلاش حکام سعودی برای ساختن دانشگاه به اصطلاح اسلامی در ولایت ننگرهار افغانستان برای توسعه نفوذ وهابیت در این کشور، اکنون شاهزادگان سعودی به بهانه سرمایه گذاری افغانستان را هدف قرار داده اند.

بر اساس بیانیه ریاست جمهوری افغانستان، شاهزاده «ولید بن طلال» سرمایه‌دار سرشناس و یکی از شاهزادگان با نفوذ سعودی در سفر به کابل با «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار، طلال برای  سرمایه گذاری در افغانستان ابراز علاقه کرده است.

حضور وی در این کشور که گفته می شود؛ رئیس هیات مدیره «کینگ دام هولدینگ» موسوم به «کی اچ سی» است و در دیزنی، فاکس، نیوز کورپ، جنرال موتورز، توییتر و چند شرکت دیگر سرمایه گذاری کرده است توجهات محافل منطقه ای و بین المللی را در مورد اهداف هجوم حکام سعودی به افغانستان جلب کرده است.

با توجه به ادامه ناامنی در افغانستان که سرمایه گذاری خارجی را در این کشور با دشواری روبرو می کند مشکل می توان تصور کرد که شاهزاده میلیاردی سعودی برای سرمایه گذاری صنعتی و یا تولیدی به افغانستان سفر کرده باشد.

علاوه بر این، تاکنون گزارشی در مورد سرمایه گذاری حکام سعودی در کشورهای منطقه گزارش نشده است و سرمایه گذاری آنها عمدتا در بخش مدارس مذهبی در پاکستان با هدف گسترش وهابیت و تامین نیروی گروههای فرقه گرا و تروریستی صورت گرفته است.

بن لادن سرکرده معدوم گروه تروریستی القاعده نیز شاهزاده میلیاردی سعودی بود که افغانستان را به پایگاه خود برای فرماندهی حملات تروریستی خود تبدیل کرده بود. 

در سال های اخیر، حکام سعودی با حمایت علنی از گروه های تروریستی به خصوص داعش جنایات بی شماری را در عراق و سوریه مرتکب شدند و با حمله به یمن به طور مستقیم وارد جنگ با مردم این کشور شدند که تاکنون هزاران نفر را کشته و آواره کرده اند.

شکست سنگین داعش در سوریه و عراق و ناکامی حکام سعودی در جنگ یمن باعث شده است که آنان به دنبال مراکز و پایگاههای جدید برای انتقال تروریستها و سازماندهی مجدد آنان باشند.

اخیرا مقامات محلی در افغانستان اعلام کردند که حکام عرب در حال اسکان تروریست های داعش گریخته از عراق و سوریه در مناطقی از افغانستان از جمله در ولایات زابل و ننگرهار هستند. بنابراین سفر طلال به افغانستان نوعی نمایش شاهزادگان سعودی است تا وانمود کنند؛ حضور آنان در این کشور علنی و با اطلاع دولتمردان افغانستان است زیرا اخیراً جمال فکوری بهشتی، نماینده مجلس ملی افغانستان اعلام کرد، نمایندگان از دولت افغانستان می‌خواهند که در روابط خود با عربستان سعودی تجدید نظر کند زیرا حکام سعودی همواره از گروه‌های تروریستی نه تنها در افغانستان بلکه در پاکستان و بسیاری دیگر از کشورهای خاورمیانه پشتیبانی می کند و عامل کشتار هزاران بی گناه در سوریه -عراق و یمن هستند.

علاوه بر این علمای شمال افغانستان بارها از ترویج افکار وهابیت از سوی برخی مدارس به صورت سازمان یافته اظهار نگرانی کرده اند زیرا حکام سعودی به خوبی می دانند افکار تکفیری و وهابیت در میان مردم افغانستان جایگاهی ندارد و به همین دلیل حکام  سعودی در تلاش برای ایجاد پایگاه فکری برای خود و گروههای تروریستی شان هستند که نمایش سرمایه گذاری نیز در همین راستا از سوی حکام سعودی در حال اجرا است. 114/110

بیشتر بخوانید:

نقش عربستان در نا آرامی‎های پاکستان و افغانستان

افراط گرایی مذهبی عربستان: مهمترین تهدید امنیتی جهان