«عمر البشیر» با اشاره به اینکه بسیاری ازمسائلی که منطقه با آن روبرو شده، به دلیل مداخله آمریکا به وجود آمده است، تقسیم سودان به دو قسمت را نیز حاصل سیاست واشنگتن دانست و تاکید کرد که سودان نیاز به دفاع در برابر سیاست ها و اقدامات خصمانه آمریکا دارد.
سفرعمرالبشیر به روسیه نخستین دیدار رییس جمهوری سودان از روسیه پس از 60 سال روابط دیپلماتیک میان دو کشوراست. عمر البشیر که طی سال های اخیر با نزدیکی به عربستان منابع مالی خوبی را برای سودان فراهم آورده است اکنون درصدد رایزنی و گسترش روابط خود به ویژه با روسیه است. این در حالی است که وی طی ماه های گذشته رایزنی های گسترده ای نیز با مقامات واشنگتن داشت به طوری که موفق شد سودان را از لیست تحریم های آمریکا خارج کند اما این کشورهمچنان در لیست کشورهای حامی تروریست از سوی واشنگتن قرار دارد.
این در حالی است که مقامات خارطوم امیدوار بودند با لغو تحریم ها شرایط در این کشور بهبود یابد.به ویژه که سودان درسال های اخیر با مشکلات بسیاری به ویژه در بعد اقتصادی رو به روشده است. «محمد النایر» استاد اقتصاد دانشگاه خارطوم در اینباره اظهار امیدواری کرد که با لغو تحریم ها، سودان به بازارهای مالی بین المللی دسترسی یافته و شرایط این کشور بهبود یابد.
تلاش عمر البشیر برای نزدیک شدن بیشتر با روسیه
اکنون عمر البشیر در اقدامی دیگر در تلاش برای نزدیکی بیشتر با روسیه و به ویژه خریدهای نظامی و تسلیحاتی برای تجهیز سودان است. از آنجا که سلاح های ارتش سودان و تسلیحات نیروی زمینی و هوایی این کشور روسی است و سالهاست که نوسازی و بازسازی آنها صورت نگرفته عمر البشیر درصدد است با نزدیکی به روسیه و بستن قراردادهای نظامی و تسلیحاتی به بازسازی و نوسازی سلاح ها به منظور افزایش بنیه نظامی این کشور بپردازد. خرید غلات از روسیه و دعوت از شرکت های روسی برای سرمایه گذاری در بخش انرژی سودان از دیگر محورهای مورد گفت و گوی البشیر در مسکو بود.
تلاش های عمر الشیر برای تامین نیازهای سودان و افزایش قدرت چانه زنی این کشور در برابر واشنگتن در حالی است که توسعه روابط با سودان برای روسیه نیز از اهمیت خاصی برخوردار است. «النا ولوشین» کارشناس سیاسی در اینباره می نویسد: سفر رئیس جمهور سودان به روسیه، برای این کشورهم منافع اقتصادی و هم منافع راهبردی دارد، اما کاملا روشن است منافع راهبردی این سفر برای روسیه مهمتر است.
از نظر اقتصادی سودان کشوری غنی و دارای منابع طبیعی بسیاری است که بستر مناسبی را برای توسعه روابط اقتصادی و سرمایه گذاری شرکت های روسی فراهم می آورد اما از بعد راهبردی، پوتین در تلاش است در همه قاره ها به ویژه مناطق استراتژیک، متحدانی داشته باشد. از آنجا که سودان به دلیل داشتن موقعیت ژئو استراتژیک از یکسو و از سوی دیگر روابط گسترده با دیگر کشورها منطقه یک گزینه راهبردی در منطقه آفریقاست برای روسیه نیز فرصت مغتنمی است تا برای گسترش نفوذ خود در این منطقه استفاده کند.118/111
بیشتر بخوانید:
البشیر: آمریکا برای تقسیم سودان تلاش می کند