تهران- ایران پرس: وزیر امور خارجه در گفت وگوی تلفنی با دبیرکل سازمان ملل متحد بر تلاش مستمر ایران برای توقف جنگ بین روسیه و اوکراین و رسیدن به صلح پایدار در اروپا تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «حسین امیرعبداللهیان» در گفت وگوی تلفنی با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن تشریح دیدگاه اصولی جمهوری اسلامی ایران در خصوص تحولات مرتبط با جنگ اوکراین، ریشه این جنگ را در سیاست غلط توسعه ناتو به شرق ارزیابی کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان ارسال سلاح از سوی ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را اتهامی بی اساسی دانست که با هدف مشروع جلوه دادن کمک های تسلیحاتی غرب به اوکراین صورت می گیرد.

امیرعبداللهیان مدعیان و منتقدان ایران در این خصوص را آغازگران و استمرار دهندگان جنگ اوکراین دانست و بار دیگر مخالفت جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارسال سلاح به طرفین این جنگ که نتیجه آن وارد آوردن خسارات جانی و مالی فزاینده به دو طرف است را مورد تاکید قرار داد.

وی همچنین با اشاره به تحولات داخلی در جمهوری اسلامی ایران، اقدامات آمریکا و چند کشور معدود غربی در زمینه تشویق به اغتشاش و ترور در ایران با بکارگیری اطلاعات نادرست و سوء استفاده هدفمند از سازوکارهای بین المللی را تشریح کرد.

امیرعبداللهیان همچنین با تاکید براینکه تهران دیپلماسی و گفت وگو را بهترین گزینه می داند تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در برابر سایر گزینه ها هرگز دست بسته نخواهد بود.

قدردانی گوترش از نقش سازنده ایران رای تداوم رایزنی های منطقه ای

دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این گفت وگوی تلفنی تلاش خود برای تداوم رایزنی های منطقه ای را مورد تاکید قرار داد و از حمایت و نقش سازنده جمهوری اسلامی ایران در این مسیر قدردانی کرد.

آنتونیو گوترش ابراز امیدواری کرد تلاش های تهران برای توقف جنگ در اوکراین، منجر به برقراری آتش بس و حل مشکل شود.

وی همچنین ابتکار جمهوری اسلامی ایران در تشکیل کمیته ملی برای رسیدگی به حوادث داخل ایران را اقدامی پسندیده دانست.

گوترش با تاکید بر اینکه گفت وگو و دیپلماسی راه کار مناسب برای حل مشکلات منطقه و جهان است، از نقش جمهوری اسلامی ایران در کمک به حل سیاسی بحران یمن قدردانی کرد و نیاز به استمرار نقش آفرینی کشورمان در این زمینه را مورد تاکید قرار داد.

همچنین طرفین در این تماس تلفنی آخرین وضعیت مذاکره برای لغو تحریم و همکاری آژانس بین المللی انرژی اتمی و تهران را مورد توجه قرار دادند.

117