به گزارش خبرگزاری تلهسور؛ ونزوئلا طی یک سال اخیر، بهرغم کارشکنی مخالفان شاهد سه پیروزی انتخاباتی شامل انتخابات مجلس موسسان، فرمانداریها و شهرداریها بوده است.
بدین ترتیب، این پیروزیها نشان دهنده این است که ونزوئلا تا چه اندازه قادر است به قدرت سیاسی برسد و این آغازی برای رسیدن به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری محسوب میشود.
«مارکو تروخی» Marco Teruggi تحلیلگر و کارشناس مسائل سیاسی در تارنمای این خبرگزاری نوشت: به چه دلیل در انتخابات ریاست جمهوری روز یکشنبه پیروز شدیم؟ این پیروزی به خاطر رویکردهای سیاسی دولت و مشارکت اجتماعی مردم در این کشور بوده است.
ونزوئلا با قدرت و با گفتمانی در قالب نظام دموکراتیک منطبق با تاریخ چاوز (رئیس جمهوری فقید ونزوئلا)، بر اساس توافقاتی که با مخالفان ونزوئلایی صورت گرفته بود و نظرات طبقات مختلف اجتماعی، قدرتمندانه در این انتخابات پیش رفت و به پیروزی نهایی رسید.
«مارکو تروخی» تصریح کرد: «میبایست در انتخابات ریاست جمهوری پیروز میشدیم و خوشبختانه به همین نتیجه هم رسیدیم. این انتخابات بهعنوان چهارمین پیروزی انتخاباتی طی یک سال اخیر برای این کشور محسوب میشود و نشان دهنده تاریخ قهرمانانه این کشور بولیواری است.»
بهرغم انتظار برخی افراد درباره نتایج انتخاباتی ونزوئلا - آن هم در این وضعیت بحرانی- ونزوئلا مجددا پیروز شد؛ هر چند این کشور آمریکایجنوبی در ماههای اخیر شاهد حملات چندجانبه بینالمللی، تهدیدات، توهینها ازسوی گروه لیما (Lima)، دولت آمریکا و حتی اتحادیه اروپا نیز بوده است.
لازم به ذکر است، کشورهای آرژانتین، برزیل، کانادا، شیلی، کلمبیا و مکزیک از مهمترین اعضای گروه لیما به شمار میروند.
کشورهای تحت تأثیر سیاستهای غرب به رهبری آمریکا از نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ونزوئلا ناراضی هستند و نتایج این انتخابات را به رسمیت نمیشناسند.
ونزوئلا تحت یک محاصره جنگی است و حتی این پیروزی میتواند به معنای دو برابر شدن خشونتها باشد.
ونزوئلاییها در هنگام رای دادن نه تنها به این موارد فکر میکردند، بلکه آنها میدانستند که دشمن و مخالفان ونزوئلایی در کمین نشستهاند تا در صورت پیروزی چاویسم در انتخابات ریاست جمهوری، نقشههای شوم خود را علیه این کشور به اجرا در بیاورند.
همانطور که گفته شد، دلیل اصلی پیروزی چاویسم در انتخابات، تسلیم نشدن آنها در برابر قدرتهای امپریالیستی بوده است.
از سوی دیگر، افرادی برای شرکت نکردن مردم در انتخابات فراخوان داده بودند و آنها به این نتیجه رسیدهاند که برای پایان دادن به دولت چاویسم از طریق فروپاشی اقتصادی و مداخلهخارجی دراین کشور وارد عمل شوند.
صدور بیانیههای جدید علیه ونزوئلا ازسوی جبهه بینالمللی، پس از این پیروزی انتخاباتی، قابل پیش بینی بود.
یکی از استراتژیهای دشمنان ونزوئلا، دعوت از مردم برای مشارکت نکردن در انتخابات ریاست جمهوری بوده است.
مطمئنا آنها بویژه آمریکا به محاصرههای اقتصادی خود ادامه و آنها را افزایش خواهند داد؛ همچنین آنها با به رسمیت نشناختن این پیروزی به دنبال تحریمهای جدید خود خواهند بود.
آمریکا و متحدانش با اعمال تحریمها عرصه را بر ونزوئلا تنگ کردهاند تا مخالفان داخلی را دردستیابی به هدفشان که برکناری مادورو و حزب حاکم است، یاری کنند.
به رغم همه تلاشهای مخالفان در داخل این کشور بولیواری و آمریکا و متحدانش در خارج ونزوئلا، مادورو و اعضای دولتش همچنان با برخورداری از پشتوانه مردمی برای حل مشکلات سیاسی و اقتصادی ونزوئلا تلاش میکنند.
در بخش سیاسی، مذاکرات با مخالفان برای رسیدن به نتیجه و پایان دادن به بحران سیاسی در جریان است و در بعد اقتصادی نیز تلاشها برای غلبه بر مشکلات اقتصادی ونزوئلا آغاز شده است و مقامات این کشور اعلام کردهاند چشمانداز خوبی از شرایط اقتصادی در پیشرو است.
گفتنی است شورای ملی انتخابات ونزوئلا دیروز اعلام کرد از هشت میلیون و 600 هزار برگه رای که به صندوقهای رای انداخته شد پنج میلیون و 800 هزار نفر یعنی 67.7 درصد به «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری کنونی ونزوئلا رای دادهاند.
این درحالی است که «هنری فالکون» Henri Falcón رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، یک میلیون و 800 هزار رای یعنی 21.1 درصد آراء را به دست آورد. «خاویر برتوچی» یکی دیگر از نامزدهای این انتخابات هم 925 هزار رای کسب کرد.
مادورو پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در جمع هوادارانش در کاخ ریاست جمهوری در کاراکاس (پایتخت ونزوئلا) سخنرانی و رقبای شکست خورده خود در این انتخابات را به گفت وگو درباره آینده کشور دعوت کرد.
برگزاری انتخابات ونزوئلا در بخشهای معروف و مناطق مختلف کاراکاس نشان دهنده این واقعیت است که ونزوئلا توانسته همچنان پیشگام باشد و به پیروزی برسد.
گفته میشود که پیروزی ونزوئلا در انتخابات ریاست جمهوری در شرایطی که این کشور با بحران و تحریمهای اقتصادی مواجه شده است، بهعنوان بزرگترین پیروزی برای این کشور بولیواری محسوب میشود.
البته این پیروزی فقط در سایه مجموعهای از اقدامات خاصی نظیر سیاستهای دولتی، تصمیمات دولت و اقدامات سیاسی بدست میآید و چاویسم میبایست راهحلی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور پیدا کند.
مترجم: نگین فلکشاهی
بیشتر بخوانید:
مادورو رئیس جمهور ونزوئلا باقی ماند/ تحلیل و ویدئو
الاخبار: انتخابات ونزوئلا؛ بخت مجدد هواداران مادورو برای پیروزی+ ویدئو
نیکلاس مادورو برای دومین بار رئیس جمهور ونزوئلا شد+ ویدئو