به گزارش ایرنا، "آلکساندر ووچیچ" نخست وزیر صربستان روز شنبه در یک نشست خبری با اشاره به متوقف کردن حرکت این قطار مسافربری در منطقه "میتروتسا" شمال کوزوو خاطر نشان کرد: این تصمیم به خاطر حفظ امنیت و جلوگیری از درگیری احتمالی صورت گرفت.
به گفته ووچیچ؛ آلبانیایی تباران کوزوو قصد داشتند با هدف جلوگیری از حرکت این قطار به طرف منطقه صرب نشین شمال کوزوو به یک درگیری در مقیاس بزرگ دست بزنند.
نخست وزیر صربستان گفت: حرکت قطار مسافرتی که در ساعت 8 و 30 دقیقه صبح روز شنبه از بلگراد به طرف شمال کوزوو آغاز شده بود، در چارچوب قوانین تمامی کشورها و استانداردهای اتحادیه اروپا و بر اساس آزادی تردد مردم، کالا، سرمایه و خدمات صورت گرفت.
"آلکساندر ووچیچ" با بیان این که آلبانیایی تباران کوزوو ابتدا سعی کردند ریل راه آهن را منفجر کنند اما موفق نشدند افزود: آلبانیایی تباران کوزوو واحدی مسلح برای متوقف کردن این قطار فرستادند اما صرب های کوزوو متوجه این جریان شدند و واحد مسلح آلبانیایی تباران را محاصره کردند.
"آلکساندر ووچیچ" گفت: در این خصوص با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت و گو کرده و شنبه شب نیز مقامات فدراسیون روسیه و روز یکشنبه مقامات چین را آگاه خواهد کرد.
حرکت قطار از بلگراد به طرف منطقه صرب نشین میتروویتسا در شمال کوزوو با اعتراض شدید دولت کوزوو همراه بود.
کوزوو، منطقه ای در جنوب اروپا و در شبه جزیره بالکان است که آلبانی تبارهای این منطقه در سال 2008، از صربستان اعلام استقلال کردند.
تاکنون 113 کشور عضو سازمان ملل متحد، استقلال کوزوو را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته اند.
اعلام استقلال این سرزمین سبب اختلاف و دو دستگی کشورها شده است.
برخی کشورها از جمله آلمان، آمریکا و انگلیس استقلال کوزوو را به رسمیت شناخته اند و برخی دیگر مانند روسیه، یونان، چین و اسپانیا از به رسمیت شناختن کوزوو به عنوان کشوری مستقل خودداری کرده اند.
صربستان اعلام استقلال کوزوو را قبول ندارد و آن را در تضاد با منشور سازمان ملل و اصول حقوق بین الملل می داند.
بر اساس قطعنامه 1244 شورای امنیت سازمان ملل متحد در ژوئن سال 1999، هیات غیرنظامی سازمان ملل قیمومیت کوزوو را بر عهده گرفت و نیروهای ناتو موسوم به نیروهای "کی فور" با هدف برقراری امنیت در این منطقه مستقر هستند.