ایران پرس-پارلمان غنا بر سر تصویب مجوزی برای استقرار نامحدود نیروهای آمریکایی در این کشور، متشنج شد.

طبق موافقت نامه جدید همکاری نظامی آمریکا- غنا، که در مجلس این کشور به تصویب رسید، این کشور آفریقایی موظف است دسترسی بدون محدودیت به مکان ها و تاسیسات مورد توافق را در اختیار نیروهای آمریکایی، پیمانکاران آنها و نیروهای مرتبط قرار دهد.

پارلمان غنا

تصویب این موافقت نامه در پارلمان غنا با واکنش نمایندگان احزاب مختلف روبه رو شد به طوری که برخی ازاحزاب، رای گیری در این باره را تحریم و نمایندگان احزاب مخالف، صحن پارلمان را ترک کردند.علاوه بر نمایندگان پارلمان، گروه های مدنی و دانشگاهیان غنا نیز آن را در تضاد با منافع ملی دانستند.

امضای این توافقنامه در حالی است که واشنگتن مدتهاست درصدد افزایش نفوذ در قاره آفریقاست و به همین منظور سیاست های مختلف نظامی، سیاسی و اقتصادی را به کار گرفته است. کمک به مبارزه با گروه های تروریستی و افراطی در آفریقا همچنین وعده حمایت های اقتصادی و کمک به بهبود شرایط اقتصادی از جمله سیاست های واشنگتن برای حضور در کشورهای مختلف این قاره است.

مبارزه با تروریسم یا گسترش امپراطوری؛ آمریکا به دنبال چیست؟

چارلمز جانسون تاریخ نگار آمریکایی در این زمینه معتقد است: جنگ ضد تروریسم تنها دستاویزی برای واشنگتن جهت پیشبرد طرح های امپریالیستی اش است و هدف از اعزام این همه نیروی نظامی به نقاط مختلف جهان - تقویت امپراتوری آمریکا و افزایش نفوذ آن در جهان است .

در حالی که واشنگتن در تلاش برای دستیابی به اهداف سیاسی و اقتصادی و نظامی خود برای حضور بیشتر در آفریقا تلاش می کند، مقامات برخی از کشورهای این قاره نیز به دلایل مشکلات اقتصادی و اجتماعی و سیاسی به واشنگتن چراغ سبز نشان داده اند و به طمع برخورداری از امتیازات و حمایت های واشنگتن حاضر به هرگونه همکاری با واشنگتن در زمینه های مختلف هستند،این در حالی است که بسیاری از نهادهای مردمی و تشکل های سیاسی، مخالف سیاست های همراهی با واشنگتن هستند چنانچه در توافقنامه اخیر غنا- آمریکا نیز بسیاری از احزاب و گروه ها، دانشگاهیان و نخبگان، موافقتنامه کنونی را مصداق گرو گذاشتن حاکمیت کشور دانستند.

«سرم سای» استاد دانشگاه در این باره گفت: این موافقتنامه به شما می گوید که ارتش یک کشور به شهرهای شما خواهد آمد، تجهیزات نظامی را به کشور وارد خواهد کرد اما حتی آژانس های امنیتی کشور قادر نخواهند بود این محموله ها را بازرسی کنند.

استفاده از منابع و ثروت بالقوه آفریقا، سلطه بر بازارهای اقتصادی این قاره همچنین دسترسی و کنترل دیگر مناطق جهان، از جمله اهداف واشنگتن در گسترش روابط با آفریقاست.

به همین منظور اگر چه آمریکا تلاش می کند در قالب افزایش همکاری ها در ابعاد مختلف نظامی، سیاسی و اقتصادی، قاره آفریقا را با روش جدید اشغال کند، با این حال با توجه به شرایط آفریقا و افزایش آگاهی های سیاسی و آرمان های آزادی خواهانه، به نظر می رسد واشنگتن در اجرای سیاست های خود موفقیت چندانی به دست نیاورده و نتواند جایگاهی برای خود در آفریقا فراهم کند. 134/111

بیشتر بخوانید:

سفارتخانه جعلی آمریکا در غنا تعطیل شد

 

پارلمان غنا