ایران پرس- درپی تهدیدهای گروه تروریستی داعش درباره برهم زدن انتخابات پارلمانی ماه مه عراق (22 اردیبهشت)، الحشد الشعبی (نیروهای بسیج مردمی عراق) این تهدیدها را در جبران شکست‌های امنیتی و پی در پی تکفیری‌ها دانست.

بقایای گروه تروریستی شکست خورده داعش در عراق یا به اصطلاح لایه‌های پنهان این گروه با اشاره حامیانشان از جمله دولت‌های غربی و حکام عربی درصددند با انجام تحرکاتی با برهم زدن فضای سیاسی عراق اهداف فتنه گرایانه خود در این کشور را به پیش ببرند.

گروه تروریستی داعش از این طریق درصدد است تا با بوجود آوردن فضای تنفسی برای خود زمینه را احیای تحرکات توطئه‌آمیزش در عراق فراهم کند.  

انتخابات پارلمانی عراق 12 مه در 18 استان این کشور با مشارکت 320 حزب و 54 ائتلاف برای انتخاب 328 نماینده برگزار می شود.

انتخابات پارلمانی عراق

کارشناسان سیاسی، انتخابات آتی پارلمانی عراق را از حیث اهمیت با توجه به اینکه اولین انتخابات بعد از پیروزی بر گروه تروریستی داعش است، سرنوشت ساز و بسیار مهم توصیف کرده اند.

در چنین شرایطی ایجاد رعب و وحشت و استفاده از ترفندهای جنگ روانی از جمله حربه‌های گروههای تروریستی و حامیانشان علیه عراق جهت منصرف کردن مردم این کشور برای حضور در پای صندوق‌های رای است.

کارشکنی تروریست‌ها و غرب در روند انتخابات عراق

تروریست‌ها و حامیانشان درصدد کارشکنی در مسیر برگزاری انتخابات پارلمانی عراق و تاثیرگذاری بر نتایج آن هستند.

دولت‌های مداخله‌جوی غربی و عربی ازاین طریق در صددند از تشکیل دولتی مقتدر برای غلبه بر برخی مشکلات امروز عراق مانند پاکسازی کامل داعش، توسعه اقتصادی و بازسازی ناشی از سال‌های درگیری و جنگ، ایجاد اشتغال، برقراری کامل ثبات و امنیت، حل مشکلات اقتصادی و مبارزه با فساد در این کشور جلوگیری کنند.

محافل سیاسی عراق معتقدند مردم عراق که پیش از این بر فتنه فرقه‌گرایی و خطر تروریسم پیروز شدند، هم اکنون با آزمون و چالش دموکراسی و انتخاب پارلمان و دولت جدید برای چهار سال آینده رو به رو هستند که اهمیت و ضرورت آن از چالش‌های پیشین کمتر نیست.

این یک فرصت تاریخی برای مردم این کشور جهت انتخاب افراد شایسته برای تکمیل مراحل خروج از بحران پس از موفقیت بزرگ در پیروزی بر تروریسم و گشایش به روی عرصه بین المللی به شمار می آید.

انتخابات پارلمانی عراق که مدت کمی تا برگزاری آن مانده، سرشار از اخبار مختلفی درخصوص طیف وسیعی از توطئه‌هایی است که آن را هدف قرار داده است.

آخرین موارد آن بیانگر پول پاشی گسترده سعودی‌ها و حضور شماری از مدافعان داعش به عنوان کاندیدا در این دوره از انتخابات است.

سرلشکر بازنشسته «وفیق السامرایی» تحلیلگر مسائل راهبردی و امنیتی عراق چندی پیش در یادداشتی در صفحه شخصی‌اش در فیسبوک نوشته است حدود 20 نامزد که تا همین چند وقت قبل جز مدافعان گروه تروریستی داعش بوده‌اند، در این دوره از انتخابات به عنوان کاندیدا شرکت کرده‌اند.

سعودی‌ها به هر طریق ممکن درصدد تغییر نتایج انتخابات عراق هستند. 

سعودی‌ها قصد دارند با این به اصطلاح بذل و بخشش‌ها مانع از پیروزی جبهه مقاومت درعراق شوند.  شاید بتوان اظهار نظرهای برخی مسئولان در خصوص احتمال دستکاری در آراء انتخابات پارلمانی را نیز بخشی از پازل ناامید کردن مردم نسبت به حضور در پای صندوق‌های رأی دانست.

البته بعید نیست این طرح بخشی از سناریوی فردای انتخابات برای انجام به اصطلاح انقلاب رنگی در عراق و آغاز ناآرامی‌های جدید در این کشور باشد که پیشتر نمونه‌های آن حتی برای کشورهای با ثبات منطقه  نیز طراحی شده بود. 

با نگاهی به تحرکات علنی و مخفیانه کشورهای مداخله‌گر غربی و عربی در امور عراق می‌توان فهمید که برنامه‌های خرابکارانه یکپارچه‌ای ضد این کشور وجود دارد.

در این زمینه واشنگتن، ریاض و ابوظبی و عواملشان یعنی گروه تروریستی داعش  با روش و ابزارهای مختلف علیه الحشد الشعبی و نیروهای ملی عراق، تضعیف و به حاشیه بردن این نیروها را در دستور کار خود دارند. تهدیدات داعش علیه روند مردمسالاری در عراق در چارچوب توطئه‌های کلان قابل ارزیابی است. 

نویسنده: بیژن نجفی

116/120

بیشتر بخوانید:

بغداد؛ مرکز ثقل رقابت‌های انتخابات پارلمانی عراق+ ویدئو

تاثیر شعار تبلیغاتی نامزدهای انتخابات پارلمانی عراق بر رای‌دهندگان+ ویدئو

گزارش: انتخابات پارلمانی عراق

 

انتخابات پارلمانی عراق