به گزارش ایران پرس، «قاسم جان» Qasim Jan مشاور کمیته دائمی همکاری علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی (کامستک) روز دوشنبه در این مجمع، بر گسترش آموزش مجازی بین دانشگاه های کشورهای اسلامی، تاکید کرد.
«قاسم جان» افزود، در حوزه آموزش عالی و آموزش از راه دور تسهیلاتی در کشورهای اسلامی وجود دارد و در برخی کشورها پیشرفت های خوبی صورت گرفته است.
«محمدرضا زمانی» رئیس دانشگاه پیامنور نیز در نخستین نشست مجمع شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام با بیان اینکه این دانشگاه 500 مرکز در کشور و 50 نمایندگی در جهان دارد، گفت: در این دانشگاه 400 هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در حال تحصیل هستند.
محمدرضا زمانی افزود: در دانشگاه پیام نور ۴ هزار عضو هیئت علمی فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه شیوه آموزشی به صورت ترکیبی، الکترونیکی، حضوری و نیمه حضوری است، گفت: منابع درسی تمام دروس در سطح کشور یکسان است و همه دانشجویان از یک نوع آموزش بهره مند میشوند.
زمانی افزود: همچنین آزمونهای پایان هر ترم به صورت همزمان و یکسان برگزار میشود.
با توجه به گستره فعالیت مجمع در ۵۷ کشور عضو سازمان همکاریهای اسلامی با محوریت علم و فناوری هوشمند، فرصت خوبی برای تبادل دانش، تجربیات و انتقال فناوری هوشمند در جهان اسلام فراهم خواهد شد.
این شبکه ذیل کمیته علمی و فناوری سازمان همکاریهای اسلامی با هدف ایجاد و تقویت ارتباط علمی، پژوهشی و آموزشی دانشگاههای مجازی کشورهای اسلامی راه اندازی شده است.
با ایجاد این شبکه، تبادلات علمی، آموزشی و تحقیقاتی مراکز دانشگاهی کشورهای عضو به شیوه مجازی افزایش خواهد یافت.
همچنین امکان شناسایی نقاط متمرکز در کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی وجود دارد که با شناسایی این نقاط راهبردی میتوان از طریق دانشگاههای آن کشورها برای پیاده سازی اهداف این سازمان و کمیته علمی و فناوری و گسترش تبادلات علمی آموزشی به شیوه مجازی بهرهمند شد.
کمیته دائمی همکاری علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی (کامستک) با هدف و تأکید بر توسعه آموزشهای تکمیلی، سرمایهگذاری در بخش تحقیقات، توجه ویژه به فناوری اطلاعات، مبادله اطلاعات میان کشورهای اسلامی و جلوگیری از فرار مغزها در سال 1981 تاسیس شد.
133/110