به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این در حالی است که تا کنون بیش از 19 هزار نفر از حدود یک میلیون و یکصد هزار آواره روهینگیا از اردوگاههای پر ازدحام در نزدیکی مرز بنگلادش با میانمار به جزیره «بهاسان چار» در خلیج بنگال منتقل شده اند.
سازمان ملل اعلام کرده یکی از هدفهای امضای این یادداشت تفاهم آغاز خدمات رسانی به آوارگان این جزیره است.
دولت بنگلادش پیش از این اعلام کرده بود، قصد دارد صد هزار تن از آوارگان روهینگیا را از اردوگاههای واقع در منطقه «کاکس بازار» به جزیره بهاسان چار منتقل کند.
بر اساس این گزارش، امضای این یادداشت تفاهم به معنی یک تغییر رویکرد است چرا که سازمان ملل و سایر گروههای فعالیتهای انساندوستانه در گذشته از انتقال مهاجران به این جزیره انتقاد کرده و گفته بودند که این جزیره مکان مناسبی برای اسکان و زندگی نیست.
اما دولت «شیخ حسینه» نخست وزیر بنگلادش تاکید کرده بود که این جزیره با صرف بیش از 112 میلیون دلار توسعه یافته و دیگر مکان آسیب پذیری نیست. این جزیره در گذشته بر اثر بارانهای شدید زیر آب می رفت. دولت می گوید این جزیره در حال حاضر دیوارهای دریایی، بیمارستان، مدرسه و مسجد دارد.
در پی این توافق، دولت اعلام کرد 81 هزار آواره دیگر طی سه ماه آینده در این جزیره مستقر خواهند شد. تیمی از سازمان ملل در ماه مارس از این جزیره بازدید کرد و بعد از آن دیدگاه سازمان ملل شروع به تغییر کرد.
این درحالی است که بسیاری از آوارگان روهینگیا گفته اند خواستار تغییر مکان و مستقر شدن در جزیره یاد شده نیستند. یکی از آوارگان گفته که بسیاری از آنها با قایق از این جزیره فرار کرده و به اردوگاهها بازگشته اند زیرا زندگی در آن جزیره برای آوارگان دشوار است.
از 25 اوت 2017 تاکنون در موج جدید حملات سرکوبگرانه و تجاوزکارانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین، غرب این کشور، بیش از شش هزار نفر کشته و هشت هزار نفر دیگر زخمی شدهاند. بیش از یک میلیون نفر از مسلمانان روهینگیا نیز مجبور به فرار به بنگلادش شده اند.
استان راخین از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیاست.
مسلمانان روهینگیا از حقوق شهروندی در میانمار محروم هستند.
سازمان ملل متحد اعلام کرده است، ارتش میانمار به دنبال «پاکسازی قومی» در این کشور است.
دولت میانمار اقلیت روهینگیا را مهاجران غیر قانونی میداند که از بنگلادش به آن کشور رفتهاند، درحالی که سازمان ملل متحد این گروه را اقلیتی میداند که تحت بیشترین آزار و شکنجه در جهان قرار دارند.
117
بیشتر بخوانید:
تداوم کشتار مسلمانان روهینگیایی در میانمار