ایران پرس- سران کشورهای اتحادیه اروپا روز پنجشنبه برای تمدید شش ماهه تحریم‌های روسیه به توافق رسیدند.این تصمیم پس از آن گرفته شد که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان گزارشی در خصوص نحوه اجرای توافقنامه مینسک برای پایان درگیری های اوکراین به دیگر اعضای اتحادیه اروپا ارائه کردند که حاکی ازعدم پیشرفت قابل توجه در اجرای آن بود.

گروه چهار جانبه نرماندی شامل روسیه، آلمان، اوکراین و فرانسه در فوریه 2015 به توافقنامه مینسک-2 برای پایان درگیری ها در این منطقه دست یافتند، توافقی که نتایج حاصل از آن تاکنون رضایت بخش نبوده است.

مخالفان روس گرا و حامی اصلی آنها یعنی روسیه بارها دولت غربگرای کی یف را متهم به بی توجهی به تعهدات خود در چارچوب توافقنامه میسنک -2 کرده اند.

در مقابل دولت اوکراین، روسها و مخالفان را به ادامه درگیری ها در شرق اوکراین و عدم تمایل واقعی برای اجرای توافقنامه مینسک -2 متهم کرده است.

 به گفته «دیمیتری ترنین» Dmitry Trenin، کارشناس سیاسی روسی:

"تاخیر بیشتر در اجرای توافقنامه مینسک می تواند آن را شامل مرور زمان کرده و به تاریخ بفرستد."

یافتن راه حلی برای حل و فصل آن در شرایط کنونی مشکل جدی برای روسیه است

 اتحادیه اروپا از سال 2014 با طرح اتهام دخالت روسیه در درگیری های شرق اوکراین و کمک به مخالفان دولت این کشور، مجموعه ای از تحریم های اقتصادی و مالی ضد روسی را وضع کرده اند که واکنش متقابل مسکو را در پی داشته است.

از دیدگاه مسکو تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه «خصمانه و بی اساس» است.

با این حال، مساله اعمال تحریم هاعلیه روسیه  به کلاف در هم پیچیده ای در روابط بین اتحادیه اروپا و روسیه تبدیل شده است.

تمدید شش ماهه تحریمها علیه روسیه، از نگاه مسکو، حرکتی غیر دوستانه و واگرایانه از سوی بروکسل تلقی می شود.

به گفته «نیکولای توپورنین» Nikolai Topornin مدیر مرکز اطلاعات اروپایی روسیه، مناقشه در شرق اوکراین و یافتن راه حلی برای حل و فصل آن در شرایط کنونی مشکل جدی برای روسیه است.

اتحادیه اروپا در عین اینکه خواهان حفظ فشارها علیه روسیه است، اما با تحریمهای جدید آمریکا در چارچوب قانون «کاتسا» علیه مسکو اعلام مخالفت کرده است.

تحریم ها علیه روسیه تاثیری منفی بر پروژه های نفت و گاز شرکت های اروپایی دارد

بویژه اینکه این تحریم ها می توانند تاثیری منفی بر پروژه های نفت و گاز و شرکت های اروپایی داشته باشند.

اتحادیه اروپا ضمن ادامه سیاست تحریمی خود علیه روسیه، خواهان آن است که خط قرمزهای آن در این زمینه رعایت شود.

با این حال دو رویکرد مختلف در این زمینه در این اتحادیه وجود دارد.

رویکرد کشورهای نزدیک به آمریکا مانند کشورهای اروپای شرقی مبتنی بر حفظ و تشدید تحریمها علیه روسیه است، در حالی که رویکرد کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا مانند آلمان در کنار کشورهایی مانند مجارستان، یونان و قبرس که روابط گسترده ای با روسیه داشته و دارند، مبتنی بر تحریمهای محدود و مشخص وهمکاری در برخی حوزه ها مانند حوزه انرژی با روسیه است.

در مجموع به نظر می رسد به رغم تحریمهای جدید بروکسل علیه مسکو، رویکرد کلی اتحادیه اروپا حفظ روابط  اقتصادی با روسیه در برخی حوزه ها بویژه در بخش انرژی است.

نویسنده: میرطاهر

133/111

بیشتر بخوانید:

اظهارات متناقض روسای روسی و آمریکایی گروه مینسک / تحلیل

موگرینی: توافق نامه «مینسک» درباره اوکراین باید کامل اجرا شود