به گزارش پارستودی، مذاکرات صلح سوئد در خصوص بحران یمن که یک هفته پیش با حمایت سازمان ملل متحد میان هیئت وابسته به دولت نجات ملی یمن (انصارالله) و هیئت وابسته به دولت مستعفی آغاز شد، امروز پنج شنبه روز پایانی خود را پشت سر گذاشت.
«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل که برای شرکت در گفتوگوهای صلح یمن در سوئد به سر می برد، از توافق اولیه گروههای یمنی به یک آتش بس در بندر الحدیده و ورود کمک های انسانی به این بندر خبر داده است.
بر اساس اظهارات گوترش نیروهای سازمان ملل برای نظارت بر برقراری آتش بس به بندر الحدیده اعزام خواهند شد.
گوترش این توافق ها را سرآغاز برقراری صلح در یمن دانست.
«مارتین گریفیتس»(Martin Griffiths)، فرستاده سازمان ملل متحد در امور یمن نیز در نشست خبری که با حضور آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان برگزار شد، گفت سازمان ملل خواهان گشایش فرودگاه های یمن در کوتاه ترین زمان ممکن است، و دو طرف در این خصوص توافق کرده اند.
گریفیتس افزود گام اولیه در خصوص مساله فرودگاه ها، گشودن آنها برای پروازهای تجاری است، و این گشایش احتمالا ابتدا برای پروازهای داخلی رخ خواهد داد.
در همین حال، فرستاده سازمان ملل متحد در امور یمن تاکید کرد که گفتگوهای سوئد، در خارج از این کشور نیز ادامه خواهد داشت.
«محمد عبدالسلام»، رئیس هیئت مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن (انصارالله) در سوئد با تائید توافق درباره آتش بس در الحدیده، گفت نیروهای سازمان ملل باید در بازرسی کشتی هایی که به حدیده می آیند نظارت کند.
با این حال، هنوز در این مذاکرات در خصوص فرودگاه صنعا توافقی نشده است. محمد عبدالسلام در این خصوص گفت طرف مقابل برقراری پروازهای بین المللی را در فرودگاه صنعا رد کرد و این غیرقانونی است.
رئیس هیئت اعزامی دولت نجات ملی تاکید کرد: بازگشایی فرودگاه صنعا دستاورد سیاسی برای هیچ حزبی نیست بلکه این حق کسانی است که مورد تجاوز قرار گرفته و مجروح شده اند.
در روز پایانی مذاکرات، «جرمی هانت»(Jeremy Hunt)، وزیر امور خارجه بریتانیا نخستین بار از آغاز جنگ یمن با نمایندگان جنبش انصارالله و دولت مستعفی یمن دیدار و بر ضرورت تلاش همه طرف ها به منظور دستیابی به راه حل سیاسی تأکید کرد. هانت از آنچه «پیشرفت واقعی» در مذاکرات خواند، استقبال کرد.
این اظهارات هانت در حالی است که بریتانیا در طول جنگ ائتلاف سعودی- اماراتی علیه مردم یمن، یکی از تامین کنندگان اصلی سلاح و تجهیزات نظامی برای این ائتلاف بوده است.
با وجود توافق های انجام گرفته، جنگنده های سعودی همچنان مناطق مختلف یمن را بمباران می کنند.
وزارت بهداشت یمن روز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام کرد طی یک هفته گذشته همزمان با برگزاری مذاکرات صلح یمن در سوئد، بر اثر حمله های ائتلاف سعودی، دست کم 15 تن از جمله هفت کودک و سه زن کشته و 23 نفر از جمله هشت کودک و پنج زن زخمی شدند.
گفتوگوهای سیاسی برای حل بحران یمن تاکنون بارها به دلیل کارشکنی عربستان سعودی ومتحدانش با شکست روبهرو شده است.
عربستان با حمایت آمریکا، امارات و چند کشور دیگر از مارس 2015 به یمن حمله و سپس این کشور فقیر عربی را محاصره زمینی، دریایی و هوایی کرده است.
جنگافروزی عربستان و متحدانش در یمن تاکنون به کشته شدن بیش از چهارده هزار یمنی، زخمی شدن دهها هزار نفر و آوارگی میلیونها یمنی منجر شده است.
141/112
بیشتر بخوانید:
توافق آتش بس در یمن: نیروهای نظامی از الحدیده خارج میشوند
پیوستن وزیر خارجه بریتانیا به مذاکرات یمن