وزارت امور خارجه کویت اعلام کرد: با طرف عراقی برسر آغاز ترسیم خطوط مرزی میان دو کشور به توافق رسیده است.

به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، "خالد جارالله" معاون وزیر امور خارجه کویت گفت: این کشور پس از انجام رایزنی های مشترک با دولت عراق و سازمان ملل متحد تصمیم گرفت که ترسیم نقشه های جدید با هدف تعیین خطوط مرزی تعیین نشده دو کشور را آغاز کند و روند تشکیل کمیته های مشترک نیز پس از اعلام آمادگی طرف عراقی آغاز خواهد شد.

"خالد جارالله" با اشاره به روابط خوب کشورش با عراق گفت: کویت قصد پاسخگویی به ادعاهای نمایندگان عراقی که کویت را به اشغال خاک عراق متهم کرده اند، ندارد و از دولت بغداد حمایت می کند.

انتقاد ها در خصوص ترسیم مرز مشترک عراق و کویت در پارلمان و همچنین در میان سیاسیون عراقی زمانی آغاز شد که هیأت دولت عراق سه شنبه گذشته درمصوبه ای مبهم به یک باره اعلام کرد: 750 هزار دلار برای ترسیم مرزهای خود با کویت در "خورعبدالله" اختصاص داده است.

این مصوبه به سرعت از سوی سیاسیون عراق به عنوان واگذاری بخشی از حق مالکیت آبی عراق در دهانه شمالی خلیج فارس به کشور کویت قلمداد شد و با توجه به بحث های مربوط به واگذاری جزایر مصری "تیران" و "صنافیر" به عربستان، این مصوبه هیأت دولت عراق موجی از نگرانی ها را در بغداد برانگیخت و حتی برخی آن را خیانتی مشابه تعبیر کردند.

"خورعبدالله" یک آبراهه راهبردی در انتهای شمال غربی خلیج فارس است که ازغرب به جزیره "بوبیان" کویت و از شرق به "اروند رود" ایران و از شمال به بنادر فاو و ام‌القصر عراق وصل می شود.

مشکل خورعبدالله از سال 2010 که مسأله احداث بندر بزرگ فاو در عراق مطرح شد، نگرانی های جدی کویت را از این بندر بزرگ که تا عمق خلیج فارس امتداد دارد، به دنبال داشت و برهمین اساس کویت به سرعت ساخت بندر مبارک را در طرف مقابل آن، در جزیره بوبیان آغاز کرد.

رقابت دو کشور عراق و کویت برای تسلط بر آبراهه خورعبدالله باعث شد، وزیر امور خارجه کویت برای اطمینان خاطر به عراقی ها در 2014 نوعی همکاری را در این آبراهه مطرح کند.117