سردار سرلشکر پاسدار "محمد باقری" رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان روز دوشنبه در نخستین همایش ملی حکمرانی اسلامی در تهران با اشاره به موفقیت های نیروهای مسلح در حوزه نبرد گفت: امروز ایران به هیچ کشور یا ابرقدرتی وابسته نیست و کاملا به خود متکی است.
قدرت بازدارندگی و دفاعی ایران بویژه در حوزه موشکی سبب شده است تا اندیشکده های مطالعات راهبردی، قدرت نظامی ایران را در سطح نیرویی تعیین کننده با قدرت تثبیت شده ارزیابی کنند.
"آنتونی کوردزمن" تحلیلگر مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی واشنگتن در گزارشی با اذعان به برتری قدرت نظامی ایران در منطقه خلیج فارس تصریح می کند: "در صورت هر ماجراجویی نظامی علیه ایران، تهران زلزلهای مواج در منطقه ایجاد میکند، زیرا ایران طرحهایی نظامی بسیاری برای هدفگیری منافع آمریکا در منطقه دارد."
این ارزیابی بخشی از واقعیت های قدرت نظامی ایران است؛ قدرتی که سبب نگرانی دشمنان ایران شده است. دشمنان با توهمات خود تصور می کردند ایران مرعوب تهدیدها و فشارها خواهد شد و در دفاع از حقوق خود و امنیت منطقه دچار تردید می شود.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در بیاناتی در مراسم دانش آموختگی دانشجویان افسری و تربیت پاسداری دانشگاه امام حسین(ع)، هدف از سیاست «قدرت بازدارنده نظام اسلامی» را جلوگیری از تصور تعرض به ایران از جانب زورگویان بین المللی دانستند و تأکید کردند: "دشمنان بدانند اگر به فکر تعرض به ایران بیفتند، با واکنش سختی مواجه خواهند شد، زیرا آنها ممکن است شروع کننده باشند، اما پایان کار دست آنها نخواهد بود."
رهبر معظم انقلاب هفته گذشته نیز دربخشی از بیاناتشان در دیدار هزاران نفر از دانش آموزان و دانشجویان در آستانه 13 آبان "روز ملی مبارزه با استکبار جهانی" با اشاره به تلاشهای بی نتیجه آمریکا برای حذف یا محدود کردن قدرت دفاع موشکی ایران گفتند: "امروز به فضل الهی و همت جوانان میهن، دارای موشکهای دقیق با بُرد دو هزار کیلومتر هستیم که می تواند به هر هدفی با خطای فقط یک متر اصابت کند."
واقعیت این است که جمهوری اسلامی در حوزه موشکی پیشرفتهای زیادی داشته است.
سردار "امیرعلی حاجیزاده" فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران درباره توان موشکی ایران می گوید: "امروز موفق شدهایم موشک ساحل به دریای بالستیک تولید کنیم و موشک های تولیدی ایران از 200 کیلومتر تا 2000 کیلومتر همه نقطهزن هستند."
اهمیت این اقتدار در پیشگیری از وقوع جنگ است. جمهوری اسلامی ایران البته هیچگاه آغازگر جنگ نبوده اما اگر مورد تهدید و حمله نظامی قرار گیرد با قدرت و با شدت از امنیت خود دفاع می کند.
موضوع دیگری که تقویت قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران را به یک ضرورت تبدیل کرده، حضور نظامی قدرتهای مداخله گر در منطقه است که با هدف فروش سلاح به برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و با ائتلاف سازی های غیر ضروری در منطقه به شدت افزایش یافته است.
آمریکا و برخی کشورهای اروپایی در حالی با تقویت قدرت دفاعی و موشکی ایران مخالفت و آن را یک تهدید برای امنیت منطقه معرفی می کنند که هرساله میلیاردها دلار انواع تسلیحات از جمله انواع موشک های پیشرفته را به کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس می فروشند و به بهانه حفظ امنیت، منطقه را به انبار تسلیحات تبدیل کرده اند.
در همین ارتباط، امیر سرتیپ "امیر حاتمی" وزیر دفاع کشورمان روز دوشنبه در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) در تهران، تصریح کرد: "دشمن سلاح و تجهیزات بسیار زیادی را وارد منطقه میکند تا قدرت بازدارندگی را از ایران بگیرد."
توان موشکی ایران اما اکنون یکی از پایههای قدرت جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود و ایران از نظر قدرت نظامی ظرفیت آن را دارد که مقابل جریان های ناامن کننده درمنطقه بایستد. ایران در عمل اثبات کرده است که هر تهدیدی را با قدرت پاسخ خواهد داد.
نویسنده: جمشید امین زاده
116/117
بیشتر بخوانید:
توان موشکی ایران و خیالپردازی آمریکا/ تحلیل
امیر حاتمی: تمامی موشکهای ایران نقطهزن هستند
سرلشکر باقری: نیروهای مسلح، دشمن را در عرصه های مختلف شکست داده اند+ ویدئو