ایران پرس- وزیران امور خارجه ژاپن و چین در پکن، راههای گسترش روابط دوجانبه را بررسی کردند.

«تارو کونو» Tarō Kōno وزیر امور خارجه ژاپن شامگاه یکشنبه در دیدار با «وانگ یی» Wang Yi همتای چینی خود، درباره روابط دو جانبه و همکاری های اقتصادی و تجاری، بحث و رایزنی کرد.

تارو کونو افزود: ژاپن می خواهد دسترسی گسترده تری به بازار چین داشته باشد.

وزیر امور خارجه ژاپن روز شنبه در سفر سه روزه وارد پکن پایتخت چین شد و قرار است با «لی که چیانگ» Li Keqiang نخست وزیر این کشور نیز دیدار و گفتگو کند.

رویکرد مطرح شده توسط وزیر خارجه ژاپن درباره درخواست این کشور برای دسترسی گسترده تر به بازار چین مشابه موضعی است که «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا در بحبوحه جنگ تجاری با پکن آنرا مطالبه کرده است.

ظرفیت بازار حدود یک و نیم میلیارد نفری در چین موجب شده تا شرکای تجاری این کشور خواهان برداشتن محدودیت ها برای حضور گسترده تر در بازارهای چین باشند.

طرح چنین درخواستی از سوی ژاپن پس از مطرح شدن آن توسط آمریکا حاکی از تشدید فشار شرکای چین بر دولت این کشور برای کاستن از محدویت های تعرفه ای است که از نگاه توکیو و واشنگتن و برخی از کشورهای غربی موجب شده تا سطح دسترسی آنان به بازارهای چین محدود باشد.

این در حالی است که شرکای تجاری چین مدعی هستند که دسترسی شرکت های چینی به بازار این کشورها آسان بوده اما در مقابل دولت پکن تاکنون چنین شرایطی را به طور متقابل فراهم نکرده است.

شاید بنا به چنین درخواستی است که به تازگی دولت چین از برنامه خود برای تسهیل سرمایه گذاری خارجی در این کشور خبر داده است که محدودیت ها در دسترسی شرکت های خارجی به بازارهای مختلف چین و تسهیل مالکیت در این کشور را کاهش می دهد.

البته موضع مطرح شده توسط وزیر خارجه ژاپن معطوف به ممنوعیت واردات مواد غذایی این کشور به چین است که پس از فاجعه هسته ای فوکوشیما در ژاپن در دستور کار دولت پکن قرار گرفت.

حدود پنج ماه پیش نخست وزیر ژاپن در حاشیه اجلاس گروه بیست از رییس جمهوری چین خواست تا ممنوعیت ورود مواد غذایی به این کشور را  لغو کند. در حال حاضر ۱۴ درصد ارزش کل صادرات ژاپن مربوط بازارهای مصرف در چین است.

این در حالی است که حدود ۲۲ درصدد از صادرات به ژاپن شامل کالاهای چینی است که حدود هفت درصد کسری تجاری توکیو در مناسبات با پکن قابل مشاهده است. دولت ژاپن نگران آنست که با ادامه این روند که ناشی از محدودیت های تعرفه ای و اعمال برخی ممنوعیت ها برای حضور شرکت های این کشور در بازار چین است کسری تجاری توکیو در مقابل پکن در سال های آتی روند افزایشی بگیرد.

به همین دلیل وزیر خارجه ژاپن در سفر به چین و گفتگو با مقامات این کشور درصدد متقاعد کردن پکن برای مهیا  کردن دسترسی بیشتر شرکت های ژاپنی به بازارهای چین است.

نویسنده: محمدرضا عسگری

116

بیشتر بخوانید:

«شینزو آبه» در پکن: چین و ژاپن مسئولیت بزرگی برای امنیت منطقه دارند+ ویدئو

ژاپن تایمز: نشانه های بهبود روابط میان چین و ژاپن