«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه در نخستین روز از سفرش به بلگراد با «ایویتسا داچیچ» معاون اول نخست وزیر و وزیر امور خارجه و در ادامه نیز با رییس جمهوری صربستان دیدار کرد.
صربستان در سه سال گذشته علاقهمندی خود را برای توسعه روابط و همکاری در عرصههای مختلف از جمله اقتصادی، دانشگاهی، فرهنگی با ایران نشان داده و اکنون نیز بعد از برجام، این میل و اشتیاق افزایش پیدا کرده است.
ایران با توجه با جایگاه استراتژیک و منطقه ای خود دارای پتانسیلهای مهم سیاسی و اقتصادی برای گسترش روابط در زمینههای مختلف است و صربستان نیز به مانند دیگر کشورهای اروپایی علاقه زیادی به تعامل هرچه بیشتربا ایران دارد.
روابط تجاری دو کشور در عرصه همکاریهای اقتصادی، کشاورزی و صنعتی در این سفر مورد توجه است و پیشبینی میشود بهزودی با اجرایی شدن توافقات دو جانبه شاهد سرعت بخشیدن به پیشبرد روابط دو کشور باشیم.
صربها اکنون در تلاشند تا روابط گردشگری خود را نیز با ایران بیشتر کنند.
«لیاییچ» وزیر تجارت و گردشگری صربستان در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما در دفتر منطقه ای بالکان، در این زمینه می گوید:
"هدف همه کشورهای منطقه بالکان دسترسی به بازار 80 میلیونی ایران است و ما می خواهیم بلگراد را مرکز همکاری کشورهای بالکان و ایران قرار دهیم."
وی با ابراز علاقه مندی خود به جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد:
"من مسلمانی هستم که در صربستان زندگی می کنم و از بیش از پانزده سال پیش برای گسترش روابط ایران و صربستان در همه زمینه ها تلاش می کنم؛ چرا که در ایران پتانسیل بزرگی در اقتصاد، تجارت، فرهنگ و زمینه های دیگر وجود دارد."
تنوع زمینه های گسترش روابط ایران و صربستان
زمینه های گسترش روابط ایران و صربستان در همه عرصه ها متنوع است.
این همکاری ها در حوزه های انرژی، حمل و نقل، کشاورزی و فناوری و همچنین در موضوع همکاریهای دفاعی قابل گسترش است.
جدای از مسایل اقتصادی در موضوعات سیاسی نیز این سفر با ملاقاتهای ظریف با رئیس جمهور، نخست وزیر، رئیس مجلس، و وزیر خارجه فرصتی مناسبی برای تبادل نظر در زمینه مهمترین تحولات منطقه ای و بین المللی فراهم کرد.
الکساندرووچیچ، رئیس جمهور صربستان در دیدار ظریف گفت، به عنوان رئیس جمهور صربستان اعلام می کنم آماده همکاری با ایران و گسترش روابط دو کشور در همه زمینه ها هستیم و در این زمینه هیچگونه محدودیتی نداریم.
تهران و بلگراد با حضور در سازمانهای بین المللی می توانند نقش موثری در جهت راه حل مشکلات منطقه ای و بین المللی از طریق گفت و گو و احترام به حقوق بین الملل ایفا کنند.
برهمین اساس همکاری های دو کشور در سازمان ها و مجامع بین المللی، مسائل منطقه ای و تاکید بر گفتگو و اتخاذ راه حل های دیپلماتیک در حل و فصل اختلافات در مناطق مختلف جهان از محورهای گفت و گوهای سیاسی تهران و بلگراد بود.
نویسنده: جمشید امین زاده
116/111
بیشتر بخوانید:
ظریف: ایران امن ترین کشور منطقه است
بررسی راههای توسعه مناسبات دوجانبه تهران- بلگراد در نشست ظریف با رئیسجمهوری صربستان
رایزنی وزیران خارجه ایران و صربستان در بلگراد
سفر ظریف به بالکان، فرصتی تازه برای همکاری/ تحلیل
ظریف راهی بالکان شد